Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Започва четвъртото издание на Фестивала на българската драматургия „Януари“

2
Снимка: @NewTheatreNDK

Със спектакъла „Антихрист“ по едноименния роман на Емилиян Станев се открива тази вечер (13 януари) Фестивалът на българската драматургия „Януари“. Името на театралния форум идва от заглавието на известната пиеса на Йордан Радичков, а организатор е Нов театър НДК. 

Досега фестивалът нямаше състезателен характер, но от тази година има промяна в статута. За първи път след края на всяко представление публиката ще има възможност да сподели впечатленията си чрез своеобразно гласуване с билета за съответния спектакъл. Така ще бъдат присъдени награди на публиката в три категории – най-добър спектакъл, най-добра женска роля и най-добра мъжка роля. 

За зрителите, които си купят билети за повече от две представления за фестивала на касата на театъра, ще бъдат предложени намаления от цените на билетите, уточняват организаторите.  

Какво да очакваме от четвъртото издание на фестивала, който продължава до 31 януари, разказа в „Артефир“ режисьорът Бойко Илиев, директор на Нов театър НДК. 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.

Галерия