Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Софиянец за три месеца

| обновено на 16.03.20 в 09:18

Вдъхновени от книгите-игри, този път решихме да напишем интерактивен риалити роман. В него, скъпи радиочитателю, героят си самият ти. 

Ти си млад човек, дошъл в столицата от дълбоката провинция, за да изпълниш най-съкровеното си желание – да откриеш работата-мечта. 

Каква е тя, все още не знаеш, но ти предстои да разбереш. 

Междувременно обаче те очакват много перипетии и неочаквани обрати, а дали краят ще бъде щастлив, зависи само от теб.Нулева глава
Разказвачи: Снежана Ташева и Пенко ЖивановГлава – Първа
Разказвач: Снежана Ташева

Глава Втора
Разказвач: Пенко Живанов

Глава – Трета
Разказвач: Александър Торофиев

Глава – Четвърта
Разказвач: Елена Павлова


Глава – Пета
Разказвач: Надя Михайлова


Глава – Шеста
Разказвач: Георги Димитров

 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Свободно поетическо общество с юбилеен брой „Апокалипсис Light“

Онлайн списанието "Свободно поетическо общество" отбелязва три години от съществуването си с брой на тема „Апокалипсис Light“, но с уточнението в подзаглавие: Животът продължава. Редакторът Александър Христов споделя, че тази идея за „карантинен“ брой отдавна седи в съзнанието на редакторската група. Ето, че иронично животът поднесе..

публикувано на 30.03.20 в 18:38

Киноиндустрията трябва да набележи конкретни мерки за оцеляване

Необходимо е бързото създаване на кризисна група, която да набележи конкретни мерки за оцеляване на киноиндустрията у нас след преминаването на епидемията от коронавирус, смята Галя Тонева, председател на Асоциацията на филмовите продуценти у нас. Киноиндустрията е една от най-засегнатите от тази криза в световен мащаб. Очаква се загубите да са около 5..

публикувано на 30.03.20 в 16:08

Театърът и зрителите обединяват усилия срещу COVID-19

В Световния ден на театъра – 27 март, Младежкият театър „Николай Бинев“ даде символично началото на дарителска кампания под наслов „Театърът и зрителите срещу COVID-19“. Целта на инициативата е да обедини театралната гилдия и зрителите в опит да бъде събрана сумата от 45 000 лева за закупуване на респиратор за дихателна реанимация, който да подпомага..

публикувано на 30.03.20 в 14:05

Багряна завинаги

Такова е заглавието на предговора в новия сборник с избрана лирика на Елисавета Багряна в съставителство на Людмила Малинова - Димитрова и Людмил Димтров. Те, заедно с художника Кирил Златков, са създали книга, достойна за голямата българска поетеса.  В „Аз обичам самата любов“ присъстват не само нейните познати стихотворения, но и по-малко..

публикувано на 29.03.20 в 09:10

Аксиния Михайлова за избраната и наложената самота

Поетесата Аксиния Михайлова бе удостоена с френската Национална награда за поезия "Макс Жакоб" за стихосбирката "Целувката на времето". Заглавието на книгата идва от едноименното стихотворение, което не е публикувано на български. Повече от половината от стихотворенията в тази книга не са публикувани на български. Книгата е в три части – "Удавени сенки",..

публикувано на 29.03.20 в 08:06