Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Софиянец за три месеца

| обновено на 16.03.20 в 09:18

Вдъхновени от книгите-игри, този път решихме да напишем интерактивен риалити роман. В него, скъпи радиочитателю, героят си самият ти. 

Ти си млад човек, дошъл в столицата от дълбоката провинция, за да изпълниш най-съкровеното си желание – да откриеш работата-мечта. 

Каква е тя, все още не знаеш, но ти предстои да разбереш. 

Междувременно обаче те очакват много перипетии и неочаквани обрати, а дали краят ще бъде щастлив, зависи само от теб.Нулева глава
Разказвачи: Снежана Ташева и Пенко ЖивановГлава – Първа
Разказвач: Снежана Ташева

Глава Втора
Разказвач: Пенко Живанов

Глава – Трета
Разказвач: Александър Торофиев

Глава – Четвърта
Разказвач: Елена Павлова


Глава – Пета
Разказвач: Надя Михайлова


Глава – Шеста
Разказвач: Георги Димитров

 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Евгения Марс и идеята да подари един паметник на националното достойнство

По повод 100-годишнината от смъртта на Патриарха на българската литература Иван Вазов, която се отбеляза тази година, бе отпечатано фототипно издание на сборника – „Полувековна България“, написан от любимата на Вазов – писателката и преводачка – Евгения Марс. За пръв път изданието излиза през пролетта на 1929 година. В труда си Марс публикува..

публикувано на 20.10.21 в 11:05

Благотворителен рок бал в Добрич помага на китарист

На благотворителен рок бал в Добрич покани слушателите на „Артефир“ Николай Нейчев, председател на читалище „Добрич 2017“. Известни родни артисти и медии застават зад благородната кауза в помощ на Иван Христов – един от най-добрите китаристи на Добрич, който се бори със здравословен проблем. Благотворителното събитие ще бъде на 22 октомври от 18.00 ч...

публикувано на 20.10.21 в 10:35

"Цветята" с премиера в Театър "София"

На 20 октомври в театър “София“ е премиерата на новата българска пиеса „Цветята“ от Теодора Иванова - Додо. Това е и пиесата, спечелила конкурса на Театър “София“. „Цветята“ е емоционален разказ за любовта – онази любов, към която непрекъснато се стремим, но не можем да задържим, да отгледаме, да съхраним. Неосъществената любов...

публикувано на 20.10.21 в 08:50

Трансформиращ преразказ и документален театър в театрален минисериал

Да намериш в лошото, хубавото, да откриеш предимството на онлайн медията, която завладя живото изкуство, наречено театър, да вземеш от екранната действителност онова, което няма да убие театралната сцена, а ще я възроди в нов облик. Това успява да направи оригиналната идея на доцент Възкресия Вихърова с решението ѝ да създаде театралният минисериал –..

публикувано на 20.10.21 в 08:30

В творческата лаборатория на голямото кино с Олга Маркова

Излезе книгата „Майсторите и Голямото кино” – трилогия с творчески портрети на най-значимите имена в съвременното кино. Авторката Олга Маркова, доктор по изкуствознание, дава възможност да се доближим до света на утвърдени режисьори и актьори, до тяхната визия за бъдещето на седмото изкуство. Сър Алън Паркър, Франсис Форд Копола, Тео Ангелопулос,..

публикувано на 19.10.21 в 17:00