Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Левон Хампарцумян: Да подготвим основата на икономиката на страната – образованието

Снимка: БГНЕС

България ще стане по-добро място за живеене и ще бъде предпочитана, когато има промени в три сфери – здравеопазването, образованието и съдебната система. За позитивното в българската бизнес култура, за грижата за социалната общност, за опазването на околната среда – общността на отговорния бизнес отново се обедини в подкрепа на каузи в две от най-важните сфери на обществения живот – образованието и здравеопазването. Неотдавна се проведе 12-ият Годишен благотворителен бал на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ). Участие във форума взеха столичният кмет Йорданка Фандъкова и Ева Майдел – член на Европейския парламент.

Банкерът Левон Хампарцумян, председател на Българския форум на бизнес лидерите, гостува в "Нашият ден":

"Наша задача е да подготвим основата на икономиката на страната – това е образованието. Образованието създава основата за подреждане на всички останали системи." 

"Каузите, които защитаваме, са здравеопазване, и образование. Помощ в борбата срещу рака на гърдата – няколко инициативи с 10 софийски болници. Йорданка Фандъкова е патрон и присъства на нашите събития. Не си представяйте някакви огромни суми. За 11 години говорим за между 350-400 000 лв. Те са отишли много фокусирано. Това не са суми, които биха могли фундаментално да решат проблеми. Това обаче е начин да се опитаме да намерим модел на подкрепа или на по-голяма осведоменост на хората за определени проблеми. Никога не е достатъчно онова, което се прави за образование и здравеопазване." – споделя Левон Хампарцумян.

Ева Майдел - евродепутатЕвродепутатът Ева Майдел, съосновател на сдружение 2030, което има за цел да модернизира българското образование, заяви: 

"Радостна съм да кажа, че съмишлениците на  Образование България 2030 с всяка година се увеличават и сериозен пример за това има именно БФБЛ. Искам да поздравя г-н Хампарцумян и всички участници за това, че инвестират време, усилия, идеи и щедрост към основните проблеми на българското образование и здравеопазване. Мисля, че е време българският бизнес да види какво може да допринесе със своя опит. Защото образованието е национална компетенция."
 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Проф. Димитър Вацов: Част от функцията на обществените медии е да структурира гражданското общество.

„Слушайки внимателно „Събота 150“ се убедих в изключителния професионализъм на вашите колеги. Това е предаването, което дава най-добра картина за това, което се случва по света.“ Работата на обществените медии, дневния им ред, говорителите в тях и подходите им при отразяването на различни теми са чат от въпросите, които..

публикувано на 28.02.21 в 17:05

Орцево, Велийца и широките небесни двери

Има няма двеста души, мъничко ни е селцето, в планината то се гуши и лежи ми на сърцето.                        Исмаил Али Село Орцево се намира в северозападния край на Родопите и е най-високото село в България. От него се открива изумителна и спираща дъха гледка към трите планини, събиращи се тук – Рила, Пирин и Родопи. Високопланинските..

публикувано на 28.02.21 в 10:05

Християнската свобода

Притчата за блудния син ни дава красноречив пример за злоупотреба със свободата и любовта. Взет от всекидневието, сюжетът ѝ се повтаря доста често в живота. Почти всеки един от нас постъпва в една или друга ситуация като блудния син. Спасителят ни посочва правилния изход, като чрез бащината обич, ни разкрива Божието милосърдие. Неразумният черпи..

публикувано на 28.02.21 в 09:15

Не всеки ден се срещат хора на 100 години

Екипът на предаването гостува на 100-годишния дядо Найден, роден на 26 януари 1921 година в с. Дръмша. Живее в София. Дни след стотния си рожден ден, под грижите на дъщеря и внучка, той разказва за своя живот, преминал в три строя – царство, социализъм и демокрация. Запазил добро здраве и ведро настроение дядо Найден ще ни върне в детството си, когато е..

публикувано на 27.02.21 в 08:30

За възможното приложение на ивермектина

Повече за възможното приложение на ивермектина в рубриката "Сигурни всеки ден" на предаването "Нашият ден" д-р Чавдар Ботев, специалист по трансфузионна хематология и консултант на Националната пациентска организация, разказва: "Неотдавна българската Изпълнителна агенция по лекарствата разреши свободната продажба на препарат, съдържащ активното..

публикувано на 26.02.21 в 17:54