Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Катина Клявкова за медиацията и толерантността

БНР Новини
Катина Клявкова и Цвета Николова
Снимка: В. Мирчева

Светът е шарен и различен. Как обаче различията да се съвместят, така че да не водят до конфликтни ситуации, които се решават с цената на човешки живот или животи; как да се намери най-доброто решение за двете (или повече) страни? 

В името на толерантността в предаването „Познати и непознати“ търсят и ролята на медиацията в постигане на разбирателство между различни хора или групи. Това става с помощта на юриста и психолог Катина Клявкова, автор на книгата „В храма на медиацията“.


 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Протойерей Владимир Дойчев и неговата книга за миговете

Това е събитие от онези, които не влизат в реда на новинарските емисии. Този факт обаче не го прави маловажно. Напротив, много е важно. Образно, може да се определи като едно пролетно почукване на кълвач по кора на дърво. Почукване, с което безпогрешно биват откривани пострадали и болни участъци под кората. Биват измъквани разни червейчета и..

публикувано на 31.01.23 в 15:16
Снимката е илюстративна

Критично ли е нивото на общата грамотност на българските гимназисти?

Защо колкото по-грамотни и информирани изглеждат учениците на теория, на практика имат по-малко знания, умения и компетенции? Наскоро стартирало телевизионно състезание за ученици, предизвика широк обществен отзвук и множество критични мнения за общата грамотност на българските гимназисти , както и за нивото на образователната ни система...

публикувано на 31.01.23 в 14:47

Какъв е неизползваният потенциал на българо-турските бизнес отношения?

Какъв е неизползваният потенциал на българо-турските бизнес отношения? Какви са резултатите от проведения неотдавна Българо-турски бизнес форум в Истанбул? Република Турция е сред водещите търговски партньори на България. Стокообменът между двете страни възлиза на над 7 млрд. евро, а директните турски инвестиции у нас са в размер на над 1 млрд. евро. В..

публикувано на 31.01.23 в 12:45
Мънистени колани от Разлог

За везаните приказки на Веска Жегова от Разлог

Веска Жегова от Разлог изработва колани от мъниста и традиционни бродерии . Тя е една от най-ревностните носителки на традициите в града. Ето какво споделя в "Нашият ден" за везаните приказки, които тя твори. "Затварям се в работилницата от рано сутринта. Ей така, малко да ми се приповдигне настроението малко, като си поработя. Така се..

публикувано на 31.01.23 в 08:24

Колкото и да ви е странно, годината свърши

Няма шега! Според колегата Мирчев само след 4 петъка годината вече направо свършила... Е, той имал предвид свършека на сезона за групов лов на диви свине за тая ловна година.  Та в тая връзка направихме една бърза обиколка, от която да разберем как е приключил ловният сезон на едър дивеч в различни краища на България.  И за целта се свързахме с Иван..

публикувано на 30.01.23 в 17:25