Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Киберопасности по време на изолация

БНР Новини
Снимка: Pxhere

Какви са опасностите от хакерски атаки по време на криза? При създадената ситуация много хора работят от дома, а децата се регистрират в различни платформи за дистанционно обучение. Налага се да внимаваме повече при споделяне на пароли и достъпи до вътрешна информация, тъй като рискът от киберзараза в условия на бактериологична опасност, не е за подценяване.

Добре е също да сме бдителни, когато поръчваме стоки и услуги онлайн, защото има страници, дублиращи реални марки и уебсайтове.

На въпросите, свързани с тревогите относно онлайн сигурността, отговаря д-р Александър Кирков, специалист от Научноизследователската лаборатория по кибернетична сигурност в УниБИТ.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Генералният директор на БНР Милен Митев.

Милен Митев: Създаването на дигитално съдържание е ключово за бъдещето на радиото

Генералният директор на Българското национално радио (БНР), г-н Милен Митев, гостува в предаването "Нашият ден", където говори за ролята си на настоящ и бъдещ генерален директор на медията. Той благодари за доверието, което му беше гласувано за втори мандат, както от Съвета за електронни медии, така и от много от колегите му в радиото. По думите му..

обновено на 18.10.24 в 11:38

Влиянието на изкуствения интелект е сред темите на Франкфуртския панаир на книгата

Тази седмица на най-големия книжен панаир в света – Франкфуртския панаир на книгата – се обсъждат различни теми, включително влиянието на изкуствения интелект в издателската дейност, засилващият се интерес към литературни поджанрове и новите книжни политики. Събитието, което официално започна в сряда, събира автори, издатели и професионалисти от..

обновено на 18.10.24 в 10:23

Село Лозен стана дом на първия музей на лютото в Европа

В рубриката "Епизоди от живота" на предаването "Нашият ден" беше представен първият "Музей на лютото" в Европа, разположен във ферма "Чили Хилс" в село Лозен. Той е отворен за посещения напълно безплатно и предлага уникално преживяване за любителите на люти чушки. В музея могат да се видят над 130 вида люти чушки от различни краища на света ,..

публикувано на 18.10.24 в 09:09
Цитаделата на Анкара – животът тук не е спирал през вековете

Цитаделата на Анкара, или какви истории разказва камъкът

Като говорим за Анкара, може би още в началото трябва да кажем, че до 1930 г. градът е известен под името Ангора, а в античността като Анкира. Анкара е била културен и търговски център, както и важна спирка по Пътя на коприната. Столицата днес е вторият по големина град в страната, с население от близо 6 млн. души. А разказът за Анкара може да..

публикувано на 17.10.24 в 15:05
Църквата

София от Античността до края на XIX век – публична лекция

Насочваме вниманието на слушателите на "Нашият ден" към интересно събитие на тема културното и историческо наследство в столицата. Доц. д-р Боян Думанов ще проведе публична лекция на тема "Сердика – Средец – София: От Античността до края на XIX век". Доц. Думанов е ръководител на департамент "Археология" към НБУ, като   лекцията му ще..

публикувано на 17.10.24 в 11:26