Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

БНР започва кампания за информационна и емоционална подкрепа в условия на извънредно положение

Българското национално радио започва информационна кампания, която има за цел да подкрепи емоционално хората в условията на извънредното положение и да ги насърчи да спазват правилата, които налага епидемиологичната ситуация в страната. 

Кампанията е под надслов „За да се прегърнем утре“ и се осъществява в партньорство с Националното сдружение на общините в България (НСОРБ).

От 17.00 часа днес (18.03.2020 г.) всеки ще може да стане част от тази инициатива.

За самотните възрастни хора, децата, намиращите се в изолация по различни причини, за хората в Банско и за уязвимите групи в цялата страна Вашите думи на подкрепа могат да бъдат полезни. Обяснете на младите и на възрастните, на непримиримите и на недисциплинираните колко е важно да спазваме правилата, да избягваме контакти и да не предприемаме необмислени действия.

Отправяме покана към всички да се включат:

  • като поставите знака на кампанията, на профилната си снимка в социалната мрежа. Можете да го изтеглите от: http://bit.ly/38VuE5a
  • като запишете видео със свое лично обръщение, в което да насърчите хората около вас и да ги подкрепите в спазването на въведените мерки за противодействие на разпространението на Covid-19;
  • като разпространите публикуваните видеоматериали сред своите приятели в социалните мрежи.

Видеоматериалите трябва да бъдат с продължителност до 45 секунди. Могат да са записани с мобилен телефон. 

Изпращайте ги на електронен адрес: utre@bnr.bg и те ще бъдат публикувани в социалната мрежа в профила на БНР https://www.facebook.com/bnradio/

Благодарим Ви за далновидността, която сте готови да споделите!


 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Постът и молитвата

Заедно с иконом Николай Нешков, председател на столичния храм   „Св. Николай“, разговаряме за поста и молитвата, в чийто център следва да е Христос, а не нашите личностни амбиции за съвършенство във вярата. Правим връзка на евангелското четиво с честваната преп. Мария Египетска.  Как да отправяме своите молитви и за отношението ни към поста..

публикувано на 05.04.20 в 08:30

Обществените медии – близост по време на криза

Успяват ли обществените медии в България да отговорят на очакванията на обществото? Доклад на EBU, който излезе преди няколко дни, установи, че ескалирането на ситуацията с COVID-19 навсякъде по света все повече насочва голямата част от аудиторията към обществените медии, за да получи тя достоверни новини и информация, основана на проверени факти...

публикувано на 04.04.20 в 14:13

Над 200 здравни медиатори са в пълна мобилизация

В дните на изпитание всички храним признателност и загриженост към лекарите. Не по-малко уважение и признание изисква работата на здравните медиатори. В момента в страната работят 245 здравни медиатори в 131 общини. Те всекидневно са в контакт с рискови общности в повишена мобилност, домакинства под карантина, ученици, които нямат достъп до онлайн..

публикувано на 03.04.20 в 14:32
Църквата

Българинът е най-силен, когато е обединен като народ

" На днешния ден преди 160 години се случва нещо величаво, нещо нечувано. Българите организират една от най-успешните си акции в хода на борбата за църковна независимост ", така започва разказът на проф. Пламен Митев за Българския Великден. Един от най-високите и безспорни моменти в българската история.  Тогава на 3 април 1860 г., по време на..

публикувано на 03.04.20 в 13:52

Защитени ли са личните ни данни по време на извънредното положение

Ще има ли злоупотреби с лични данни при предоставяне на декларациите ни на полицейски служители, когато напускаме дадено населено място или влизаме в друго? Как да потърсим правата си? В официално становище на Комисията за защита на личните данни за законосъобразност на обработването на лични данни от МВР чрез събиране на декларации от преминаващите..

публикувано на 03.04.20 в 11:51