Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Силияна Божилова от иницативата WeCare:

Да помогнем на младите семейства, останали без работа

Инициативата WeCare помага на безработни семейства с деца. Тя се ражда по време на хакатона “Да хакнем кризата в България". Създадена е от родители, които знаят колко е трудна ситуацията за много семейства. 

Целта е да се осигурят продукти от първа необходимост за домакинствата на безработни, самотни родители и многодетни семейства, останали без доходи в тази тежка ситуация.

"В момента имаме над 800 заявки от цялата страна, като даваме възможност да се избира между 4 вида пакети: "Храна", "За дома", "За грижовните родители" и "За децата", каза Силияна Божилова, инициатор на кампанията. 

Средната стойност на един пакет, закупен на дребно, е около 12 лева. В момента преговаряме за отстъпки с различни производители, тъй като продуктите се закупуват по цени на дребно", каза Божилова.

Чрез пратформата helpkarma всеки може да направи парично дарение за каузата, но освен това WeCare набира доброволци, които да помагат. Нуждаят се и от склад за продуктите. 

От разговора можете да научите как да помогнете, защото солидарността е нашата суперсила.


 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Исторически парк край Варна

История с капитални букви

Какво представлява комплексът „Исторически парк“ край село „Неофит Рилски“ и защо предизвика интереса и въпросите на журналистите? Как се финансира това начинание? Имат ли защита акционерите, участващи с парите си в проекта? Може ли да се набира   капитал без  одобрен проспект от Комисията по финансов надзор? Остават ли въпроси, зададени..

публикувано на 09.07.20 в 18:15

Деница Аргиропулос: Щастлива съм с предците си

Деница Аргиропулос е заряд от усмивки, смелост, независимост, уважение към предците и щура, нежна и горда майка на Киара. Рожбата на артистичното семейство на Кирякос Аргиропулос и Пламена Гетова обича да казва, че крушата не пада по-далеч от дървото. В нейния случай това се оказва вярно, но гарнирано с ароматите на по-динамични и променящи се времена,..

публикувано на 09.07.20 в 11:26

Проф. Стамен Стаменов: Космосът говори

Датата на рождението ни е известна. За всички. Датата на отпътуването ни е енигма. И знак. Какво оставя като послания най-прочутият български уфолог проф. Стамен Стаменов и как се сбогуваме с него днес, за да се осмелим да погледнем към настоящето и бъдещето си във време на пандемия. Журналистката и поетеса Бистра Александрова си..

публикувано на 08.07.20 в 10:25

Докато има деца, ще има цирк

"Докато има деца, ще има цирк", по този начин легендарният български клоун Тошко Козаров е подписвал снимките си. В момента циркът е поставен пред изпитания, но историята му никога не е била лесна. В голямата част от съществуването си, ограниченията са били постоянен спътник на цирковото изкуство, както ще научите от разговора с легендата на българското..

публикувано на 08.07.20 в 10:12

Как да продаваме и пазаруваме онлайн

Едно от следствията на ковид кризата е, че дори големите международните марки започнаха да затварят голяма част от физическите си магазини и да се пренасочват още по-бързо към онлайн продажби. Общуването през екран заема все по-голяма част от времето ни, независимо дали по работа или за пазаруване. "Колкото до измамите при пазаруване, в момента в онлайн..

публикувано на 07.07.20 в 15:25