Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Силияна Божилова от иницативата WeCare:

Да помогнем на младите семейства, останали без работа

Инициативата WeCare помага на безработни семейства с деца. Тя се ражда по време на хакатона “Да хакнем кризата в България". Създадена е от родители, които знаят колко е трудна ситуацията за много семейства. 

Целта е да се осигурят продукти от първа необходимост за домакинствата на безработни, самотни родители и многодетни семейства, останали без доходи в тази тежка ситуация.

"В момента имаме над 800 заявки от цялата страна, като даваме възможност да се избира между 4 вида пакети: "Храна", "За дома", "За грижовните родители" и "За децата", каза Силияна Божилова, инициатор на кампанията. 

Средната стойност на един пакет, закупен на дребно, е около 12 лева. В момента преговаряме за отстъпки с различни производители, тъй като продуктите се закупуват по цени на дребно", каза Божилова.

Чрез пратформата helpkarma всеки може да направи парично дарение за каузата, но освен това WeCare набира доброволци, които да помагат. Нуждаят се и от склад за продуктите. 

От разговора можете да научите как да помогнете, защото солидарността е нашата суперсила.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Какво е "безорно" земеделие и защо е за предпочитане?

Биоземеделието все повече привлича вниманието на земеделците и потребителите у нас. Радина Калдамукова , геолог  и част от екипа на платформата "Климатека", сподели своите знания и впечатления от видовете биоземеделие в рубриката "Време за наука". "Безорното земеделие набира популярност в страната. Хората, които се занимават с него, можем да..

обновено на 19.03.24 в 12:20

Михаела Манасиева, или да разкажеш Италия в книга

На 21-ви март, четвъртък, от 18:00 часа в книжарница "Гринуич" на столичния бул. "Витошка" ще има представяне на книгата "Италия – вечната приказка" от Михаела Манасиева .  Михаела Манасиева завършва Италианска филология и има богат опит като преподавател и преводач. Тя разказва за своето случайно запознаване с италианския език още в..

обновено на 19.03.24 в 10:15

Кулинарният туризъм в България

Характерният вкус на България и неговата връзка с културно-историческото наследство у нас е ресурс за развитието на регионите. Кулинарният туризъм най-често е съпътстващо преживяване, свързано с консумация на локални хранителни продукти. Дегустация, опознаване на производствените процеси, състезания, демонстрации – това са дейности, свързани с..

публикувано на 19.03.24 в 09:03

Лични теми се проявяват чрез графични техники в нов проект

"Линопринт и отпечатъците вътре в нас" е новият проект на Янина Танева , позната ни като основател на "Фабрика за идеи" и "Резиденция Баба". Тя е практик в сферата на работата с групи и груповата динамика с над 15 години работа с фокус – работа с общности.   В проекта се работи с лични теми през различни графични техники . Ателие..

обновено на 19.03.24 в 08:51

Изложба в Европарламента разказва 20-годишната история на Парка за мечки край Белица

На днешния 18 март в Европейския парламент в Брюксел се открива изложба на парка за мечки в Белица "Спасените: 20 години история" – за историята на парка, съдбата на спасените мечки и експонатите в изложбата, директно от Брюксел,  Димитър Иванов , директор на парка. По неговите думи идеята на тази изложба е да представи парка за мечки и..

обновено на 18.03.24 в 12:44