Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Как се справят децата и семействата в риск по време на пандемия

Когато сме много, и малкото е много!

Снимка: detebg.org

Как се справят децата и семействата в риск в тази ситуация? Ре:Дарител е безсрочна програма за индивидуални дарители. Чрез нея всеки може лесно, безопасно, бързо и удобно да стане дарител на сайта на фондация "За нашите деца". За това разказва подробно Гергана Павлова, старши експерт Събития и кампании на фондация "За нашите деца", в ''Нашият ден''. 

"В момента сме изправени пред много тежка ситуация за децата и семействата, които подкрепяме. В момента спасяваме, ако преди 1 година можехме да говорим за развитийни дейности, то сега сме се върнали към осигуряване на базови нужди – хранителни стоки от първа необходимост... Изключително важна базова подкрепа."

Гергана Павлова цитира статистика, която показва, че 40% от децата в България живея в бедни семейства. "За съжаление след Covid-19 този процент може и да се вдигне. В тази ситуация – повече 2 месеца – много хора изгубиха работата си и трудно ще се преориентират да си намерят нова работа и двата месеца ще станат повече и ситуацията ще стане още по-сложна.

Фондация „За нашите деца“ продължава активно да работи с децата в риск и техните семейства по време на пандемията, свързана с Covid-19Много родители губят своята работа и стабилност – ключов фактор за семейното благополучие и сигурността на децата. Най-ценният капитал на нашето общество са именно децата ни! Подкрепете ги сега! Когато сме много, и малкото е много!"

Гергана Павлова разказа историята на Ани, която е на 26 години и има 5 деца и се грижи сама за тях.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Илияна Маринкова

Илияна Маринкова: Това видях в Украйна – желанието за живот

Илияна Маринкова, журналистка от "Фрогнюз", коментира в "Мрежата" по програма "Христо Ботев" изкуството и културата по време на война. Илияна се завърна от Украйна преди дни и присъства международния кинофестивал "ОКО", който се проведе в Болград, Украйна. Украйна през фестивала "ОКО" "Фестивалът е етнографски и това, което си говорехме с Татяна..

публикувано на 28.09.24 в 08:50

Село Флорентин – някъде там, накрай България

Село Флорентин се намира в община Ново село и в него живеят около 300 човека. Разположено е на брега на река Дунав. На 18 км е от областния град Видин и на 6 км от общинския си център. През римско време възниква крепостта Флорентиана. Тя се е намирала на около 1 км източно от селото в местността "Валя Турчилор:, върху невисок хълм, надвесен над брега..

публикувано на 28.09.24 в 08:25
Катерина Рашевска

Катерина Рашевска: Отвличането на украински деца е геноцид

Защо Русия отвлича украински деца по време на войната и как могат да бъдат върнати те в страната, коментира в "Мрежата" по програма "Христо Ботев" Катерина Рашевска , адвокат в Центъра за човешки права в Киев, Украйна. "Нашата организация е създадена през 2013 г. от първите дни на руската агресия, след окупацията на Кримския полуостров. Още тогава..

публикувано на 27.09.24 в 17:45
Андрей Несмачни

Андрей Несмачни: Никоя страна в Европа не е застрахована от руска агресия

Андрей Несмачни е ветеран от войната на Русия в Украйна. Ранен е при Херсон през 2023 г. Когато се завръща в Ирпин, решават с негов приятел да създадат място, в което други ранени войници да могат да работят. Кръщават фабриката са стъклени сувенири Bat Art . Андрей разказва за "Мрежата" по програма "Христо Ботев" защо е важно за възстановяването на..

публикувано на 27.09.24 в 16:20

Андрей: Тази война трябва да стане война на дронове

Андрей и Олга имат лаборатория за изработка на дронове в Украйна. Този август при срещата ми с тях те разказаха за "Мрежата" по програма "Христо Ботев" защо дроновете са важни за тази война, как са започнали да правят дронове и защо те спасяват човешки животи на фронта. "Това е нашата лаборатория. Тук проектираме и произвеждаме всички наши..

публикувано на 27.09.24 в 16:15