Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българо-италианка замисля музикален проект с Рон Мос от „Дързост и красота“

2
Мария-Елена Инфантино на сцената
Снимка: личен архив

Мария-Елена Инфантино с Рон МосВ „Покана за пътуване“ актрисата и певица Мария Елена Инфантино разказва за живота си в различни държави по света

Мария Елена Инфантино не сам играе във филми. Животът ѝ е по-интересен от филм! Актрисата и певица с българо-италиански произход разказва в Покана за пътуване за живота си в няколко държави – Италия, България, Австрия, Египет, Швейцария, Великобритания и за големия късмет, който непрекъснато й поднася подаръци.

За 50-годишнината на „Бийтълс“ тя пее в „Роял Албърт хол“ без тежко прослушване. На третия месец от преселването си в Лос Анджелис играе три представления на моноспектакъла си за Едит Пиаф в „Мерилин Монро тиътър“ на института „Лий Страсбърг“ и публиката ѝ става на крака. През 2011 година е номинирана за „Грами“ в категория „Международен артист“…


Коя е тази млада дама с искрящ смях и сочен български, който светкавично размесва с английски думи ако не може да се сети нашенската? Мария Елена е родена в семейството на един от най-големите тенори на ХХ век Луиджи Инфантино и българското сопрано Райна Николова. Баща ѝ е близък приятел с Лоурънс Оливие, а Мария Калас му е варила супа. Ходила на детска градина във Виена, завършила френски лицей в Рим и актьорско майсторство в Лондон, Мария Елена твърдо бяга от певческата кариера, но кръвта вода не става. Навсякъде забелязват мощния ѝ и запомнящ се глас, сякаш създаден за джаз и R&B.

Мария-Елена Инфантино пее на петкратната носителка на наградата „Еми“ Дорис Робъртс от „Всички обичат Реймънд“.На 18 години постъпва в Лондонската академия за драматично изкуство, (Academy of Live and Recorded Arts - ALRA). Там играе в пиеси на Чехов, Лорка, Лопе де Вега, участва в мюзикъли. Прави телевизионни филми по Бергман и версии на Крал Лир. „На занятията по пеене бях най-добрата, а преподавателят казваше: „О, ти всичко знаеш за пеенето“, даваше ми най-сложните неща и се вдъхновяваше“, разказва актрисата.

На едно холивудско парти тя се запознава с Рон Мос, известен като Рич Форестър от сериала „Дързост и красота“. Двамата веднага се харесват, защото голямата им любов е музиката. Той е бас китарист и вокалист, а хитът му Baby Сome Back е познат и у нас. Песни на Мос звучат и в „Дързост и красота“. След като напуска сериала, в който се снима в 6388 епизода, актьорът се посвещава на музиката.

С Мария Елена Инфантино два пъти месечно пеят на партита в дома на китайската дизайнерка Сю Уонг, която притежава историческа къща в Лос Анджелис, където са отсядали знаменитости като Чарли Чаплин, Джони Деп, Джими Хендрикс.
Рон Мос и българо-италианката замислят общ проект, а докато бяха под карантина – тя в София, той в Брюксел, изнесоха онлайн концерт.



Снимките са личен архив на Мария-Елена Инфантино


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Историческият музей в Стрелча

Лято в Историческия музей на град Стрелча

Да осигур ят смислени занимания в безопасна среда на децата през дългата лятна ваканция е изпитание за много български семейства. Класиката "при баба и дядо на село" вече не е така масова по обективни причини, а и баба и дядо много трудно се конкурират с примамливите екрани на мобилните устройства. За щастие има институции, които предлагат..

публикувано на 26.07.24 в 09:05

270 дена върху колело из Йордания

Неотдавна в галерия "Мисията" на Държавния културен институт към министъра на външните работи бе представена една прелюбопитна книга "Йордания с велосипед. Моето лично пътуване". Нора Михайлова, съпруга на бившия ни посланик в Хашемитското кралство Димитър Михайлов, чиито мандат там беше от 2019 до 2023 година. Четивото съдържа 24 репортажа..

публикувано на 26.07.24 в 08:20

Антарктида – познатата и непозната земя: 1 епизод

В този епизод ще чуете: • какво е Антарктида, какви емоции предизвиква досега с ледения континент, каква е цената на мечтата – проф. Христо Пимпирев; • какво е усещането и емоцията при първото стъпване на ледения континент – за хидробиологът доц. Любомир Кедендеров от Биологическия факултет на СУ „Климент Охридски“, който открива множество видове риби,..

публикувано на 26.07.24 в 07:18
Орхидея Палешников серапиас (снимка Теменужка Минева, група

Орхидеите в България: Епизод 4 – Разпространение и уязвимост

Цикълът от пет предавания "Орхидеите в България" запознава слушателите със света на най-голямото семейство в царството на растенията – това на Орхидеите или Orchidacea. Загадъчни, красиви, смятани за сексуални хитреци в растителния свят, орхидеите не са само пищните тропически бижута, които пътешествениците и до днес откриват в девствените гори,..

публикувано на 25.07.24 в 16:15

Илия Бешков, мъдрецът наивник

На 24 юли 1901 г. е роден един от най-забележителните творци в българската култура – художникът Илия Бешков. Художник, но и майстор на словото, и музикант, и философ; един от българите с най-разностранни таланти, както пише за него Иво Милев в своята биография за него. Аз бих добавил: мъдрец, но наивен мъдрец, тъй като дълго време отдава на..

публикувано на 24.07.24 в 17:20