Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Не е лесно

Славин Славчев - „Не е лесно“
Снимка: YouTube / стоп кадър

Не е лесно без любов на този свят.
Не е лесно без мечтите да летят.
Не е лесно, а минутите мълчат,
не връщаш само времето назад.

Задържайки стрелките на часовник остарял
не отмервай само дните през които си живял
и точно както искаш – влюбен и щастлив,
до теб е бил приятел, с който днес да продължиш.

Забрави следата няма – твоят път е начертан
В стъпките на двама, а сега – сега си сам.
Просто се обръщаш – дали не идва друг,
ако идва – ти побързай пак да бъдеш тук!
 
Не е лесно без любов на този свят.
Не е лесно без мечтите да летят.
Не е лесно, а минутите мълчат,
не връщаш само времето назад.

А където свършва всичко
и надежда, и съдба
там след теб ще дойде някой
във едно със любовта.

И часовникът ще може
да последва своя ход.
Напред ще бърза, даже,
към всеки миг живот.

Думи на Даниела Кузманова, превърнати в песен от Румен Бояджиев: „Не е лесно“ е името на този хит, появил се през есента на 2020 година с вдъхновено изпълнение на Славин Славчев заедно с група талантливи наши музиканти: Ясен Велчев и Иван Христов – клавишни инструменти, Петър Главанов – китара, Ивайло Звездомиров – бас, Теодор Янков – барабани, Станислава Христова – допълнителни вокали.

„Изпята поезия“ ви предлага и изпълнения на Джо Уолш, Стийв Лукатър, „Карпентърс“, „Мистър Мистър“, „Бийтълс“, Мичъл Формън, Морис Уайт, Дебо Рей, Арнолд Маккюлър и „Ърт, Уинд енд Файър“.

 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Джулиус Рудел и златните години на New York City Opera

На 6 март преди 100 години във Виена е роден Джулиус Рудел. През 1943 започва работа като корепетитор в току-що появилата се New York City Opera. Получава американско гражданство, а на 25 ноември 1944 се качва за пръв път на диригентския пулт. Заглавието никак не е случайно: „Цигански барон“ от Йохан Щраус. Познавачи твърдят, че духът на Виена, ароматът и..

публикувано на 06.03.21 в 08:15
 Явор и Калоян Куманови

Още двама талантливи творци станаха „жертва“ на радио блицинтервю – Калоян и Явор Куманови

Родени в Добрич с разлика от около пет години. Историята им с изкуството започва с музиката и любовта към акордеона. Завършват музикална паралелка на средно училище „Климент Охридски“ в родния си град, със специалност „акордеон“. В Пловдив и двамата завършват АМТИИ със специалност музикална педагогика. След завършване на Академията..

публикувано на 05.03.21 в 18:55

Детски спектакъл-фентъзи „Вълшебната гора“

Имало едно време... Така започва всяка приказка. Ето и тази. „В гората малката Гъбка тъгува – иска да опознае света, да играе, да открива приятели, но е неподвижна. И ето, че Вълшебникът ще и помогне да се движи, но и ще ѝ даде ценен съвет: „В гората има и добри и лоши неща и тя трябва да ги опознае, но и да се пази…“ И наистина ще срещне..

публикувано на 05.03.21 в 12:15

Фредерик Шаслен: Един оркестър, това е най-красивият инструмент

„Последният път, когато дирижирах симфония № 3 на Малер, бях впечатлен, докато гледах и слушах соло тромбона от първа част. Мислех си: „Уау, това е може би голямото соло, което всички тромбонисти учат и свирят, и със сигурност най-дългото и най-известно соло в оркестровата литература. И така, защо да не го развием в по-дълго парче?“ Така се раждат..

обновено на 05.03.21 в 09:11
Марин Големинов, Панчо Владигеров и Любомир Пипков

Вечната българска класика: Опус първи – опус последен

В предаването „Музикални вечери“ на 5 март от 19.30 часа ще звучат творби от тримата големи български композитори: Панчо Владигеров, Любомир Пипков, Марин Големинов . То е своеобразен, символичен поглед върху творчески евюлюции, които показват как още в първите опуси е заложена формулата на цялостното творческо разгръщане на тримата автори. •..

публикувано на 05.03.21 в 09:05