Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Михаил Милчев: Винаги има изход, винаги има „План „Б“

Снимка: Спектакъл „План „Б“ / Фейсбук страница

Документалният театрален спектакъл „План „Б“ гостува на сцената на Сити Марк Арт Център на 22 и 23 януари. Представлението е създадено по идея на актьора от театър „София“ Михаил Милчев, който е и режисьор на постановката, а драматург е Яна Добрева. Спектакълът„План „Б“ е изграден на основата на интервюта с реално съществуващи хора, страдащи от алкохолна или наркотична зависимост.

„Пожелах да направя този спектакъл, защото виждам около мен страшно много хора, които си отиват – мои  колеги, мои приятели не могат да се справят с битието си. И много хора си отидоха просто така, неудовлетворени, отдавайки се на зависимостите. Аз също имах проблем, така че този спектакъл е много личен. И се чувствам длъжен да го споделя, да го предам, защото имам тази трибуна – театралната сцена, за да могат и други хора да разберат, че има изход, има шанс, има начин, по който можем да живеем по-щастливи и по-любящи, по-загрижени за околните. С драматурга Яна Добрева искахме това да бъде един спектакъл за светлината, за любовта, за надеждата“, разказа в „Артефир“ Михаил Милчев.


В представлението участват актьорите Борис Коев, Георги Димов, Гергана Либова, Димитър Пишев, Ивета Маринова, Светлина Станчева. Композитор е Милен Апостолов, дигитален артист - Петко Танчев.

Спектакълът е създаден с финансовата подкрепа на Министерството на културата и Рехабилитационния център за лечение на зависимости „Жива“.


 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

„Убийство без убийство“ в Театър 199

Романтичната комедия „Убийство без убийство“ е най-новото заглавие в афиша на театър „199 Валентин Стойчев“. Автор на пиесата е драматургът на Театър 199 Андрей Филипов, а постановката е на режисьора Емил Бонев. В представлението участват София Бобчева и младите актьори Христо Терзиев и Сияна Начева. Сияна е студентка от класа на проф. Пламен..

публикувано на 05.03.21 в 16:05

Киносалоните vs. Стрийминг платформите (А къде е телевизията?)

В най-новия епизод на подкаста в словесна битка са изправени Киносалоните срещу Стрийминг платформите! Какви са перспективите за развитието на седмото изкуство? Ще успеят ли изцяло стрийминг платформите да изместят традиционното гледане на кино? От какво имат нужда зрителите в тези особени времена? А и къде е мястото на телевизията в тази битка за..

публикувано на 05.03.21 в 16:00

Игор Христов: Спящите спят, мечтаят само мечтателите

Културно-информационният център на Република Северна Македония, в чието пространство често се виждат интересни и значими колекции и проекти, представя фотографската изложба на Игор Христов. Нейното заглавие е „Спящите спят, мечтаят само мечтателите“.  Това е документална фотоизложба от 20 произведения, създадени от автора по време на пътуванията му..

публикувано на 05.03.21 в 15:01

„Варницата“ на Томас Бернхард

Томас Бернхард в цялото си творчество зашеметява и поляризира, предизвиква както възторг, така и покруса, както просветление, така и гняв. Наричан от международната литературна критика “екзистенциален клоун”, “зловещ пророк”, “иронично обсебен архангел”, “алпийски Бекет” и дори “пророк на безсмислието”, Томас Бернхард се изявява като един от най-яростните..

обновено на 05.03.21 в 10:31
Христо Гърбов във филма на Иглика Трифонова „Асансьор за пациенти”

Христо Гърбов и „Открито студио“ – повече от добра комбинация!

Какво искаме да кажем на половинката си, когато ѝ изпратим озверял скункс в кутия от телевизор? На какъв храст да се правим, в случай че попаднем в клетката на лъва? Объркват ли се сателитите на ЦРУ, ако носим шапки от фолио? Отговорите на тези, а и на други подобни въпроси, ще получите от самия Христо Гърбов тази неделя, 7-и март, от 20:30 ч., само..

публикувано на 05.03.21 в 08:10