Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Михаил Милчев: Винаги има изход, винаги има „План „Б“

Снимка: Спектакъл „План „Б“ / Фейсбук страница

Документалният театрален спектакъл „План „Б“ гостува на сцената на Сити Марк Арт Център на 22 и 23 януари. Представлението е създадено по идея на актьора от театър „София“ Михаил Милчев, който е и режисьор на постановката, а драматург е Яна Добрева. Спектакълът„План „Б“ е изграден на основата на интервюта с реално съществуващи хора, страдащи от алкохолна или наркотична зависимост.

„Пожелах да направя този спектакъл, защото виждам около мен страшно много хора, които си отиват – мои  колеги, мои приятели не могат да се справят с битието си. И много хора си отидоха просто така, неудовлетворени, отдавайки се на зависимостите. Аз също имах проблем, така че този спектакъл е много личен. И се чувствам длъжен да го споделя, да го предам, защото имам тази трибуна – театралната сцена, за да могат и други хора да разберат, че има изход, има шанс, има начин, по който можем да живеем по-щастливи и по-любящи, по-загрижени за околните. С драматурга Яна Добрева искахме това да бъде един спектакъл за светлината, за любовта, за надеждата“, разказа в „Артефир“ Михаил Милчев.


В представлението участват актьорите Борис Коев, Георги Димов, Гергана Либова, Димитър Пишев, Ивета Маринова, Светлина Станчева. Композитор е Милен Апостолов, дигитален артист - Петко Танчев.

Спектакълът е създаден с финансовата подкрепа на Министерството на културата и Рехабилитационния център за лечение на зависимости „Жива“.


 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Визия: Кирил Пейчев

Фестивалът за иновативно изкуство „180°“ среща в София международни артисти от съвременната сцена

Един от авторитетните фестивали в културния календар на София е фестивалът за експериментално изкуство „180°“. И осмото издание тази година е с интересна и амбициозна програма, в която международни артисти отново ще взаимодействат, експериментират и ще покажат пред българска публика резултата от съвместната си работа. В седмицата от 24 до 30 юли някои от..

публикувано на 23.07.21 в 19:14

„Мини арт фест“ – съвременният цирк говори на своя език за климатичните промени

От днес до неделя (23-25 юли) в София ще се проведе 11 издание на фестивала за съвременен цирк „Мини арт фест“ . Чрез вълнуващите изпълнения на артистите от „Мини арт фест“ отново ще бъдат разказани истории, важни за цялото човечество. Тази година темата на Фестивала е насочена към връзката на хората с климатичните промени. Фестивалът ще бъде..

публикувано на 23.07.21 в 17:25

Градската галерия в Поморие отваря врати за изложбата „Кристо – изкуство и корени“

Спомен за вълшебникът, който опакова светове и научи хората да ходят по вода – Христо Явашев. Творбите на Кристо оживяват в изложбата „Кристо – изкуство и корени“ в Градска художествена галерия „Дечко Стоев“ в град Поморие в рамките на специалната лятна културна програма „Море от вино“. Изразът модерно изкуство е много широкообхватен, но Кристо има лично..

публикувано на 23.07.21 в 16:55

Театър на село

Среща с театъра като интердисциплинарен диалог ни предлага 22-ото издание на „Шекспировия театрален фестивал“ на школата „Петровден“, който се провежда в село Паталеница, област Пазарджик. Идеята на фестивала е да срещне студенти по актьорско майсторство, специалисти от различни краища на света и деца, които са заинтересовани от театралното изкуство...

публикувано на 23.07.21 в 15:25
Зорница Стоянова

Спонтанното говорене в съвременния танц или каква е бруталната истина на сцената

Какви са най-новите тенденции в съвременния танц и пърформанс, какво представлява проекта за „бруталната истина“ или концепцията за спонтанното говорене в танца, как звучи поетиката на тялото и как се овладява властта между публиката и танцьора. Отговорите на всички тези въпроси търсим в „Международния семинар по танцова композиция и импровизация“,..

публикувано на 23.07.21 в 12:55