Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Главен герой

“Керана и космонавтите“: Ние сме пораснали деца, които не са се предали

Групата „Керана и космонавтите“
Снимка: Фейсбук

Керана е певица, завършила в Мюнхен, Германия, специалност „музикален мениджмънт“. Тя е специализирала в Тайланд, където започва работа и взема участие и в различни джаз фестивали. Тя е финалист в музикалния формат „Гласът на България“ за 2020 година, основател, вокал и текстописец на групата „Керана и космонавтите“.

Керана е главен герой в “Нашият ден“.

Началото

“Винаги казвам, че децата не се насочват към нещо, защото като дете ти не си обременен и не знаеш коя работа ще ти донесе престиж или това, с което се занимаваш, ще ти донесе пари или нещо друго.

Правиш го просто защото ти е забавно.

Най-забавно ми беше да танцувам, да пея и да бъда център на внимание, което е много тежко, но от дете винаги съм имала тези наклонности. Когато е трябвало да избирам какво да играя и какво да правя, съм избирала това. Всъщност не съм имала друг избор."

Влияния

"Със сигурност това са родителите ми, защото, ако не бяха те – винаги се смея, че кариерата ми се гради на музикалната паралелка от първи до четвърти клас.

Ако родителите ми не бяха открили, че имам тези заложби и не ги насърчаваха, което е важно. Защото на тази възраст не можеш да взимаш решения сам и ако родителите не вземат решението, няма кой да го вземе, и целия ти живот може да тръгне в тотално различна посока.

Баща ми е виновен за това, че първият инструмент, който хванах, беше цигулката.

В момента все още свиря на пиано, на този етап цигулка само мога да държа убедително. Пианото е инструментът, който остана с мен, тъй като то е универсален инструмент.

Така и не се почувствах добре в Германия. В Тайланд много ми харесваше, бих казала, че открих себе си, най-голямото надграждане и откриване като човек съм направила там, тъй като бях най-далеч от всичко познато. Зависиш само и единствено от себе си и това ти дава невероятна сила."

Гласът на България

"Много се радвам, че свърши и е зад мен, но и в същото време, че участвах. Защото нещо, което не ти е било толкова приятно, си е изпитание и те е изградило повече или по-малко като човек."

“Керана и Космонавтите“

"Знаете ли колко много деца искат да станат космонавти по света? Ние сме пораснали деца, които все още не са се предали да постигнат мечтите си."

Какво ще включва предстоящият албум на групата можете  да чуете от звуковия файл.

Снимки – Личен профил Фейсбук – Керана


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Проф. д.н. Любомир Стойков и д-р Петър Шойлев след защитата на дисертацията.

Избрано: Българин на 88 години с докторантура: Петър Шойлев доказва, че никога не е късно

През август в  "Нашият ден" припомняме едни от най-интересните разговори, прозвучали в ефира на предаването. Сред тях е този с 88-годишния Петър Шойлев, наскоро завършил докторантура във Факултета по журналистика на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той доказва, че никога не е късно да се учиш и да се стремиш към нови върхове...

публикувано на 27.08.24 в 11:35
На път към Черни връх

129 години от основаването на Българския туристически съюз

Преди 129 години на Черни връх е основан Българският туристически съюз от Алеко Константинов. За заветите на Щатливеца  и бъдещето на планинския туризъм в България разговаряме с Лъчезар Лазаров – изпълнителен секретар на БТС. Организираното туристическо движение цели участниците в него да опознават България, като същевременно култивират в..

публикувано на 27.08.24 в 09:57
Най-малко двама души са били убити при руски ракетен удар по цивилна града в Кривой Рог.

Втора поредна нощ на руски удари с дронове и ракети в Украйна: Нови атаки по критична инфраструктура

За втора поредна нощ руската армия осъществява масирана атака срещу Украйна с ракети и дронове. Вчерашният ден бе белязан от удари по енергийни съоръжения и критична инфраструктура в най-малко 10 региона на страната. Ракетен удар в град Кривой Рог доведе до смъртта на двама души. Съединените щати осъдиха действията на Русия, като президентът Джо Байдън..

обновено на 27.08.24 в 09:48
Захарно сорго

Как се прави маджун от захарно сорго?

Как се прави маджун или петмез от захарно сорго? Фондация "Ботаника Лайф" съхранява традицията за производство – разказва в "Нашият ден" учредителят  Апостол Апостолов .   Маджунът изчезва в нашето съвремие, тъй като малко българи отглеждат захарно сорго и познават технологията за обработката му. В миналото в много села е имало маджунарни,..

публикувано на 27.08.24 в 08:55