Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Програма "Христо Ботев" празнува на 18-и юни в Градската градина в София

| обновено на 18.06.21 в 16:44

Програма "Христо Ботев" на Българското национално радио организира празник за своите слушатели и приятели на 18 юни, петък, от 18.00 часа в градината срещу Националната галерия (Двореца).

Журналистите ще представят обновената програмна схема, но и ще покажат, че Българското национално радио и неговата програма за култура, образование, гражданска публицистика, изкуство и наука, достойно носеща името на Христо Ботев, никога не забравят, че българите и българското са такива, каквито са – достоен и мъдър народ, благодарение именно на културата, именно на образованието.

Тъкмо това ще видим и чуем на 18 юни – гласовете на програма "Христо Ботев" ще излязат със своите лица, приятелите на програмата ще заявят своята обич, слушателите на програмата ще покажат своя избор. Ще звучи разнообразна музика - от фолклор до джаз.

На сцената ще са джаз-виртуозите от Биг бенда на БНР. "На празника ще участваме със специален цикъл, който се казва "Солистите на Биг бенда" - това са най-изявените ни творци у нас и по света", казва диригентът на Биг бенда на БНР Антони Дончев. "Музиката ще бъде от разпознаваеми джазови пиеси, които ще радват хората, които са специално за изпълнение на открито", каза още Дончев.

Водещи на събитието ще са прекрасната актриса, един от гласовете на предаването "Нашият ден" и на нощния блок на програмата, Мартина Кръстева, и обичаният от всички великолепен и неповторим Георги Мамалев. За гостите на празника екипът на програмата е подготвил много изненади.


 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.

Свързани новини

Митко Новков

Богата и разнообразна програма за празника на "Христо Ботев"

На 18 юни е празникът на програма Христо Ботев в градината пред Народния театър с участието на приятели на програмата. „Това е празник на БНР, не само на програма „Христо Ботев“, ако мога така да определя програма „Хоризонт“ като немирникът,..

публикувано на 16.06.21 в 13:13
ВИЖТЕ ОЩЕ

Жанра на театрален сериал в поредицата „Катарзис“ на Елица Йовчева

Младата режисьора Елица Йовчева представи в предаването „Артефир“ идеята си за театрален сериал с поредицата – „Катарзис“. Първото представление от поредицата – „Г-ца Анна“ беше премиерно представено в Национален студентски дом, а сюжетът му се базира на..

публикувано на 25.07.21 в 10:05
Визия: Кирил Пейчев

Фестивалът за иновативно изкуство „180°“ среща в София международни артисти от съвременната сцена

Един от авторитетните фестивали в културния календар на София е фестивалът за експериментално изкуство „180°“. И осмото издание тази година е с интересна и амбициозна програма, в която международни артисти отново ще взаимодействат, експериментират и ще..

публикувано на 23.07.21 в 19:14

„Мини арт фест“ – съвременният цирк говори на своя език за климатичните промени

От днес до неделя (23-25 юли) в София ще се проведе 11 издание на фестивала за съвременен цирк „Мини арт фест“ . Чрез вълнуващите изпълнения на артистите от „Мини арт фест“ отново ще бъдат разказани истории, важни за цялото човечество. Тази година..

публикувано на 23.07.21 в 17:25

Градската галерия в Поморие отваря врати за изложбата „Кристо – изкуство и корени“

Спомен за вълшебникът, който опакова светове и научи хората да ходят по вода – Христо Явашев. Творбите на Кристо оживяват в изложбата „Кристо – изкуство и корени“ в Градска художествена галерия „Дечко Стоев“ в град Поморие в рамките на специалната лятна..

публикувано на 23.07.21 в 16:55

Театър на село

Среща с театъра като интердисциплинарен диалог ни предлага 22-ото издание на „Шекспировия театрален фестивал“ на школата „Петровден“, който се провежда в село Паталеница, област Пазарджик. Идеята на фестивала е да срещне студенти по актьорско..

публикувано на 23.07.21 в 15:25