Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

NB! – Екипът говори

Екипът на „Кино с думи“ застава зад микрофона, за да разкаже повече за любовта си към българското кино и вдъхновението да „влюби“ зрителите в него. Поглеждаме към случващото се и с нотка критика – изключително важно е да бъде изразена, най-вече към това, което толкова силно обичаме.

Сияна Недялкова, Петя Титова, Симона Георгиева и Йордан Георгиев говорят за процесите в българското кино и мечтите то да се развива в тези 60 минути на Епизод 17 от подкаста на NO BLINK в партньорство с Българското национално радио – „Кино с думи“. Проектът е реализиран с финансовата подкрепа по Програма „Публики“ на Национален фонд „Култура“.

Сияна Недялкова е оперативен мениджър на платформите за българско кино noblink.bg и Gledam.bg.

Петя Титова е маркетинг мениджър на платформите за българско кино noblink.bg и Gledam.bg.

Симона Георгиева е автор на видеата в рубриката „Киноводител“.

Йордан Георгиев е един от водещите на подкаста ни „Кино с думи“ и автор на рубриката „Без маски в киното“.

В този епизод на подкаста зад микрофона застават едни от основните виновници за активностите в noblink.bg. Екипът на немигащите разговаря за всички онези процеси, които не спират да ни вълнуват, напротив – дават ни смисъл да продължаваме и развиваме нови идеи. Основната цел е българското кино да привлича все повече зрители и стремително да се развива.

Открийте повече за вдъхновението и смисъла, което ни носи българското киноизкуство.

И още:

· Автентичните истории в българското кино, близки до нас и действителността;
· Промяната във възприятията на съвременния зрител;
· Българските филми, които си мечтаем да гледаме;
· Това, което ни липсва в българското кино;
· Съвременните продукции – моментна снимка на случващото се в гилдията и в страната ни;
· Къде се намира българското кино спрямо продукциите, които се създават в световен мащаб;
· Достигането до нови аудитории и създаване на повече жанрове филми;
· Киното като част от образователни програми и работа с деца;
· Какви са филмите, които си мечтаем да създадем.


 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Камен Воденичаров

Камен Воденичаров и трите паспорта на България

„Обединението за нас българите е тотален и изгубен комплекс“, смята Камен Воденичаров. Коплекс, който всеки народ има. Нашият се казва „Съединението прави силата“. Мотото, което трябва да е веруюто ни, доказва най-големия недостатък на България. Според Воденичаров днес, когато привидно живеем по-добре, ние сме в един постоянен стрес. Толкова сме..

публикувано на 26.07.21 в 14:05

Проф. Красимир Спасов на 80

Един от най-големите български режисьори проф. Красимир Спасов посреща днес 80-ия си рожден ден. Роден е във Варна в семейство на артисти. През 1966 година завършва Театралната академия, тогава ВИТИЗ, в класа на проф. Сашо Стоянов и за своите над 50 години, отдадени на театралното изкуство, е създал повече от 100 постановки на пиеси от..

публикувано на 26.07.21 в 13:05
Замък-музей „Св. Антон“

Музеите на Словакия

В посолството на Словашката република в София, на 29 юни 2021 г., се проведе международната конференция „Музеите на Словакия“. По време на проявата беше представен един от емблематичните словашки музеи – замъка-музей „Свети Антон“. Гости на събитието бяха д-р Щефан Енгел, директор на музея „Свети Антон“, и д-р Ингрид Хричовцова, експерт в музея...

публикувано на 26.07.21 в 10:36

За уловеното време и за замразените частици история

Гаро Кешишян и Любомир Бенковски – Бенджи са представители на две творчески поколения, които говорят за приемствеността, за изграждането на индивидуален почерк и за фотографията като инструмент за изследване на света. Гаро Кешишян е едно от легендарните имена сред съвременните майстори на фотографията. Не само заради дълголетието си на сцената на..

обновено на 26.07.21 в 10:15
Милена Червенкова, Марио Кръстев и Емил Янев

Театърът е любов

В епизод 428 „Трамвай по желание“ среща своята публика с актрисата и театрален мениджър Милена Червенкова и с певеца и актьор Марио Кръстев. Как оцеляваха театрите по време на пандемия и локдаун? Този въпрос има различни отговори, но най-реалистично звучат гласовете на независимите театри. Милена Червенкова вече 29 години съхранява своята..

публикувано на 26.07.21 в 08:05