Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Главен герой

Нели Рангелова: Животът може да бъде оприличен на танго

Честит празник, София! Обичам те!

Нели Рангелова
Снимка: Ани Петрова

Честитим на патерица рождения ден на една от най-обичаните родни певици - Нели Рангелова.

Нели Рангелова е главен герой в “Нашият ден“

Празникът ми беше слънчев, защото и времето беше слънчево. Много обаждания и цветя.

Лятото ми започна още май месец. 24 май бях в Силистра, в моя роден град Монтана, Оряхово. Попътувах, не мога да се оплача.

Бях поканена от млади колеги да бъде техен специален гост на промоции на албуми и на концерти. Бях в Русе с дует “Аморе“. Също и с Йордан Марков, бях и на фестивала “Бургас и морето“ 2021, на който участвах с песента “Сирената, която…“.

Голяма популярност набира и нашият фестивал “София пее“, който се проведе снощи. Но Бургаският фестивал е недостижим до момента.

Песента “Тангото на живота“

Целият живот на човека може да бъде оприличен на едно танго, в което има страст. Най-интересното танго, което съм танцувала беше с другаря Тодор Живков.

В онези години имаше такива участия на дипломатическия корпус. Тогава задължително беше да поканиш другаря Живков на танц. Пристъпих с такъв страх към това танцуване, да не говорим, че не бях идеалната танцьорка.

Нели Рангелова

Време ли е за автобиографична книга

Аз започнах и спрях, не знам защо желанието ми изчезна. Надявам се, че ще стане. Доста по-млади колеги вече имат такива книги.

Човек трябва да пише, когато реши да сложи край на кариерата си. Още има неща пред мен, които не съм изпяла.

“Сбогом лято“

Идва есента, която носи не по-малко красиви моменти. Тя е не по-малко цветна и не по-малко красиво облича дърветата. Никой не може да спре кръговрата на живота.

Новото нормално

Живеем в нова реалност и на всички вече ни дотяга. Моля се зимата да мине по-леко. Да бъдем здрави и да се разминем.

Наистина времето се промени. Факт е, че не можеш да гушнеш някой, да го целунеш.

В Деня на София…

Честит празник, София! Обичам те!

Чуйте Нели Рангелова в звуковия файл.

Снимки: БНР
 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Митко Новков

Митко Новков: Изговореното слово е като буря, писаното слово се просмуква като влага

Митко Новков е директор на програма “Христо Ботев“ на БНР, журналист, критик и наблюдател с десетилетен опит в най-утвърдените издания за култура в България.  Той е завършил психология и философия в Софийски университет, носител е на няколко национални награди, между които “Паница“ за медиен анализ през 2003 г. и “Христо Г. Данов“ за представяне..

обновено на 26.10.21 в 12:14

Музиката като средство за подобряване на психичното състояние

По отношение на психичното здраве в България все още властва медицинският модел, според който здравните проблеми, които имаме, се коренят във физиологични или биологични причини. По-напредналият свят, от който би трябвало да черпим добри практики, разглежда психичното здраве като био-психо-социален феномен и търси по-комплекси..

публикувано на 26.10.21 в 11:56

Инж. Валентин Николов: Екстремално нарастват цените в строителството

На 26 октомври строителите отбелязват своя професионалния празник. Празнуват архитекти, проектанти, строителни инженери, ковачи, техници, инженери и металурзи и всички ангажирани в строителството. С дълбоки исторически корени у нас, този професионален празник е възстановен с постановление на Министерския съвет през 1996 година. Каква е..

публикувано на 26.10.21 в 09:31

Димитровден е!

Православната църква почита днес паметта на Свети Великомъченик Димитър Солунски. Той е убит за вярата си през трети век. С името му се свързват множество чудеса и изцеления, поради което е сред най-почитаните светци, особено на Балканите. Той е покровител на град Солун и на славянските народи, а у нас – на старата столица Велико Търново,..

публикувано на 26.10.21 в 08:50
Радиорелейна телевизионна станция

Възможни прекъсвания на сигнала на програма "Христо Ботев" заради профилактика

На 26 октомври ще бъде извършена планова  техническа профилактика от 9 до 17 часа на  предавателите на ултракъси вълни ПЛОВДИВ 5 на  честота 91.7 MHz и ШУМЕН 5 на честота 100.4 MHz.  Възможни са прекъсвания на сигнала. Можете да слушате програма „Христо Ботев“  в района на Пловдив на честота 92.2 MHz и  през интернет сайта – player.bnr.bg.

публикувано на 26.10.21 в 06:00