Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жюстин Томс:

Балонът се пука, ако няма качество зад ефектното дигитално представяне

Доверието е важно за бизнеса, но и за институциите

Жюстин Томс
Снимка: БГНЕС

Как да градим бранд в “новото нормално“ и как да печелим доверие?

Темата коментира в “Нашият ден“ маркетинговият експерт Жюстин Томс.

“В последните две години всичко се обърна. Печеленето на доверие е важно не само за бизнеса, а виждаме колко е важно за институциите, защото доверието в тях все повече спада.

Това също е тип бранд, който трябва да бъде граден във времето. И изисква полагането на доста усилия. Виждаме, че в по-честите случаи това се неглижира.

Съответно резултатите са доста плачевни и за страната ни като цяло. За бизнеса още повече, в частност туристическия, но не само той.

За всеки един от бизнесите, начинът, по който достигаха до хората, сега е различен. Разчитаме основно на дигиталните канали – за изграждането на бранда, изграждането на доверие, сближаването на нашите общности, нашите клиенти, нашите партньори. Съответно изисква малко по-друго разбиране за дигиталната среда."

Дигиталната среда и бизнесът лице в лице

"Основната комуникация в днешно време се измества в дигитална среда. Но винаги е важно да се знае, че без да имаме една хубава лице в лице комуникация, която се случва извън интернет, в мрежата ще надуваме само един балон и нищо няма да се случва.

Много е важно да има консистентност и нещата, които правим в реалния живот, да са достатъчно стойностни, за да може да живеят много активно и да изграждаме устойчиви брандове и в дигиталното."

Качеството

"Много е важна работата по качеството на продуктите и услугите, които предлагаме. В това число слагаме и институциите, защото често се счита, че всичко това касае бизнеса и е само за бизнеса. Не, това касае и образованието, и институциите, и медиите."

Институциите

"Българските институции много дълги години неглижираха интернет като пространство, голяма част от традиционните медии също.

БНР през годините положи значителни усилия да има и интересни нови формати, които да са застъпени спрямо дигиталната среда. Институциите имат много да наваксват.

Говорим от много години за електронно управление. Коронавирусът ни принуди и много от процесите бяха форсирани.

Виждаме, че е възможно да се случва, просто е нужно разбиране за самата среда и добра воля. Дигиталното пространство дава необятни възможности, но без воля във всяка една от институциите няма как да се случи."

Чуйте Жюстин Томс в звуковия файл.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В "златното" село Дъбене

Село Дъбене се намира в община Карлово, област Пловдив и в него живеят 1454 човека. То се споменава в началото на турското владичество и през 1576 г. под името Салих. Има данни, че в района на Дъбене е имало древни селища, което се потвърждава от направените археологически разкопки, намерените ценни накити и предмети на бита. През 2004-2012 г. при..

публикувано на 27.07.24 в 09:15

Медиацията – предимства и въпроси

В рубриката на "Законът и Темида" "Съвети на адвоката" адв. Елиза Николова, председател на Професионалната асоциация на медиаторите в България, консултант на "Законът и Темида", отговаря на слушателски въпрос. Георги Коларов от София. В какви случаи не е подходяща медиация? Стефка Сребрева от Варна. Какво трябва да направя, за да започна процедура по..

публикувано на 26.07.24 в 15:15
Лилия Старева и водещият на предаването - Божидар Александров.

"Морски приказки" за мечтатели и откриватели. И как водата може да е суха?

Лилия Старева, известен писател и фолклорист, представя своята нова книга "Морски приказки". Тази книга, насочена към малките читатели и техните родители, ни потапя в един магичен свят, където морето и неговите обитатели оживяват в приказки, изпълнени с фантазия и мъдрост. "Морски приказки" е първата книга на Старева, съставена от авторски..

обновено на 26.07.24 в 13:46
Проф. Таня Йосифова (вдясно) и Анелия Торошанова

Медиацията като извънсъдебно решаване на спорове – след решението на Конституционния съд

За медиацията като способ за извънсъдебно решаване на спорове.  Проф. Таня Йосифова – председател на Арбитражния съд при Българска стопанска камара, експерт по гражданско и търговско право, дългогодишен консултант на предаването, коментира темата в "Законът и Темида": "Медиацията е един от способите, чрез които може по доброволен път да се реше един..

публикувано на 26.07.24 в 12:35

Академия за учители в български неделни училища. Какво ще научат преподавателите?

Академия за учители в български неделни училища се провежда в София. Домакин на инициативата е Френската езикова гимназия "Алфонс дьо Ламартин" в София, разположена на бул. "Патриарх Евтимий" No 35. За първи път учителите ще имат възможност в рамките на една цяла учебна година да получат интензивна и продължителна експертна подкрепа, съобразена..

обновено на 26.07.24 в 12:13