Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Българка взе европейско отличие за най-значим предприемач под 40 години

| обновено на 02.12.21 в 07:52
Виктория Викторова
Снимка: Press Start

Виктория Викторова е една от 40-е бизнес лидери под 40-годишна възраст, селектирана в наградите „Business Elite” за тази година, за Югоизточна Европа. Тя получи престижната европейска награда за старт ъп-а MindFit, с който осигурява на работодателите и служителите психотерапия в офис като социална придобивка.

Призовете „Business Elite’s 40 under 40” се присъждат ежегодно и отличават значими млади предприемачи от Югоизточна Европа, а чрез отделни издания – и в други региони по света.

Организаторите взимат предвид постижения, репутация, лидерски умения и амбиция за последващо развитие на бизнеса, когато избират победителите. Сред по-детайлното описание на критериите са и предишни работни места, бизнес постижения, потенциал на настоящите бизнес начинания за международна експанзия, корпоративни ценности и мисия, вдъхновяваща лична история и много други.

Виктория Викторова е главен герой в “Нашият ден“

“С времето установих, че предприемаческите пориви у мен са свързани с една от основните ми ценности или нужди – свободата.

Работила съм над 10 години като журналист, като маркетинг специалист и т.н. за други хора, фирми и медии, но просто не беше моето нещо това да ми се казва какво да напиша или какво да свърша за деня, без да имам думата в това.

Преходът от журналистика към предприемачество го направих плавно, получи се по естествен път. Заради това, че имах нещо, което в България се оказа кът, и това е комбинацията между маркетинг и PR писане и технологии и компютърни игри.

При мен това се съчета доста добре, защото доста фирми ми отправяха предложения за работа и аз отказвах на повечето. В един момент си казах, че явно от това нещо има нужда и реших да си обуча още хора и да го правим като услуга и бизнес.

Това е първият ми бизнес, който стартирах преди пет години и половина. Имаме всякакви клиенти, най-вече в сферата на технологиите, имаме както телекоми, така и хотели, така и големи производители на софтуер, имаме фирми в образователния сектор, в козметичния даже. Това, което ги обединява, е, че искат да се позиционират по някакъв по-модерен и иновативен начин и това налага да се обърнат към нас."

MindFit

"Тук има тенденция, която се надявам скоро да изкореним, когато хората чуят, че страдаш от депресия, да кажат – “Виж какво здраво, право, хубаво момиче си“. Конкретната причина да се роди MindFit беше, че в екипа на Press Start едно от момичетата ми сподели преди около две години и повече, че има нужда от психотерапия, но счита, че не може да задели толкова пари за себе си. Тогава се замислих какво мога да направя като работодател."

Чуйте Виктория Викторова в звуковия файл.


 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Весела Манчева: 23 години в радиото, защото си открил призванието си

По повод деня на българското радио в “Нашият ден“ срещаме слушателите и читателите на страницата ни с един радио-човек. 25 януари – Ден на българското радио  БНР на 87 години Предложения за присъждане на голямата награда "Сирак Скитник" и годишните награди на БНР 2021 Милен Митев: Промяната трябва да бъде в отношението..

публикувано на 25.01.22 в 14:00

Здравно образование и грамотност – има ли и доколко

Как до децата достига здравната информация и успяваме ли да им я поднасяме „изчистена“ от страховете и предразсъдъците на възрастните? Темата коментира в “Нашият ден“ Радосвета Стаменкова, изпълнителен директор на Българска асоциация по семейно планиране и сексуално здраве: “Здравното образование все още не се случва както трябва. В..

публикувано на 25.01.22 в 13:31

Връчват Наградата на германската икономика в България

Традиционно всяка година се връчва Наградата на германската икономика в България. С нея ежегодно се отличават компании, допринесли за развитието на германо-българските икономически отношения през предходната година. Целта на наградата е да допринесе за по-нататъшното развитие на германо-българските икономически отношения и да мотивира..

публикувано на 25.01.22 в 10:13
Милен Митев

Милен Митев: Промяната трябва да бъде в отношението към работата

"Промяната трябва да дойде преди всичко в отношението към работата , която вършим всеки ден и към нашите слушатели", каза в предаването "Нашият ден" генералният директор на БНР Милен Митев в Деня на българското радио. 25 януари – Ден на българското радио Предложения за присъждане на голямата награда "Сирак Скитник" и годишните..

публикувано на 25.01.22 в 09:25

Музикантът овцевъд

„Сънуват ли роботите електроовце?“ е научнофантастичен роман от американския писател Филип К. Дик, по който е направен филмът „Блейд Рънър“. Въпросът, който задава настоящият текст обаче, е „Слушат ли овцете музика?“. И то не каква да е, а рок и блус. Отговорът на овцевъда Тодор Дерлоков е „да“. Овцете в съвсем младата ферма на Тодор слушат музика,..

публикувано на 25.01.22 в 08:59
Подкасти от БНР