Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Славко, хърватският чудодеец

Ели Кордева, Емил Янев, Славко Матанович
Снимка: Калина Станева

В епизод 445 „Трамвай по желание“ среща своята публика с биотерапевта и учителя, артиста на духовните науки Славко Матанович.

В първия ден на новата 2022 г. хърватският чудодеец Славко Матанович дава своите прозрения за своята втора родина България през следващите 12 месеца. Говори за биоенергията на нацията, обществото, отделни хора. За общото ни здраве в едно болно време.

Трябва да знаем, че освен нашето физическо тяло, което виждаме, ние имаме още енергийно тяло, наречено “аура”. Имаме и духовно тяло – знаем го като “Душа”. Така обяснява фундамента на своето учение Матанович. С биоенергия той лекува своите пациенти на всички тези три нива.

Да намерим себе си – това е основната задача в живота, казва универсалният лечител. Роден в Хърватия, първоначално той  е строителен предприемач. Но болест му помага да разбера, че материалният свят е преходен, а духовността е пътят, по който човек израства и намира себе си. И приема здравословното предизвикателство като свое мисионерско поприще, завършва образование и се дипломира като професионален бионерготерапевт. 

Към днешна дата той е официален преподавател по Биоенерготерапия във Факултета по интегративна медицина на Медицинския университет в Осиек. Вече като професор преподава на студенти по Програма за пожизнено образование, чрез метода на биоенерготерапията, провежда обучения и в чужбина. 

Кои сме, за какво сме тук? Отговорите дава хърватският чудотворец Славко Матанович.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Рисунка на Дейв-Стивън Ерон

България в очите на едно семейство, живеещо в Париж

България в очите на едно семейство, живеещо в Париж – разговор в "Нашият ден" с Ан-Мишел (14 г.), Дейв-Стивън(11 г.) и тяхната майка Пламена Ерон . Пламена е българка, която заминава за Париж, заради френския език, и остава там, защото създава семейство. Ан-Мишел свири на пиано от 5-годишна, а от миналата година свири на орган в..

публикувано на 19.07.24 в 12:57

Да изпратиш писмо до непознат

Всички, които се занимават професионално или като доброволци с хора в нужда, се натъкват на един неизменен факт – че наред с конкретните материални  потребности,  почти наравно с тях, а понякога и в по-голяма степен, изпъква необходимостта на човека да бъде познат, признат и обикнат. Забелязала го е и Катя Кутянова , доброволец и организатор на..

публикувано на 19.07.24 в 11:52

Незаконно и опасно строителство в центъра на София – какво се случва?

Незаконно и опасно строителство в центъра на София – на бул. "Христо Ботев" № 73 вече 4 месеца изправя жителите на района пред усещане за безизходица. Какви проверки са извършили институциите – в "Законът и Темида" разглеждаме частния случай на Велина Иванова от София. След отправена покана към представител на община "Възраждане", чуваме..

публикувано на 19.07.24 в 11:35
Д-р Орлин Колев и Анелия Торошанова

Допустимо ли е искането за отлагане връчването на втория мандат от президента?

В "Законът и Темида"  дългогодишният консултант на предаването д-р Орлин Колев , експерт по конституционно право, отговаря на слушателски въпроси в ефир. Допустимо ли е искането за отлагане връчването на втория мандат от президента? В отговора си д-р Колев се позовава на чл. 99 от Конституцията – разпоредбата, която овластява..

публикувано на 19.07.24 в 11:04
Отличниците в края на учебната година

Един невероятен клас от СМГ постигна 99,32 среден успех на матурите

Срещаме слушателите на предаването "Нашият ден" с един невероятен клас от СМГ "Паисий Хилендарски", постигнал среден успех на матурите 99,32 точки от възможни 100 . Класният ръководител и учител по математика г-жа Елена Киселова разказва за пътя към блестящия резултат, в който не липсва критика към българската образователна система. От общо..

публикувано на 18.07.24 в 11:53