Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Велислав Павлов: Спокоен съм, когато съм в сянка, малко встрани

Велислав Павлов
Снимка: БНР

Велислав Павлов завършва актьорско майсторство в Нов български университет през 2001 година. Сериозните му професионални ангажименти започват още в трети курс, когато режисьорката Деси Шпатова го кани да участва в едно от най-интригуващите заглавия от руския академичен сезон - "Идиот" по Фьодор Достоевски.

Младият актьор активно се снима и в киното, като има роли в "Дзифт", "Източни пиеси", "Шменти капели" и в над 50 други чуждестранни продукции. Велислав Павлов е партнирал с Вал Килмър, Морган Фрийман, Антонио Бандерас, Джон Кюсак, Мариса Томей, Жан Клод ван Дам и Долф Лундгрен. За зрителите е познат също с роли в българските филми "Вездесъщият" и "Откраднат живот".

Велислав Павлов е главен герой в “Нашият ден.

“Мечтал съм за тази професия много дълго време, от тийнейджър. Дава ми спокойствие, когато съм в сянка, малко встрани, но съм в група, в която си знам мястото, тогава съм спокоен.

Обичам да изживявам нещата. В живота си понякога съм добър актьор, но гледам да не съм такъв, гледам да съм пълнокръвен, изживяващ човек и да ги приемам нещата каквито са.“

“Порталът“

“Този портал се преминава много често, няма как това, което е част от миналото да не участва, миналото е в нас винаги. Този портал е постоянно отворен.“

“Вездесъщият“

“Това е много важен филм за мен. Една от първите големи главни роли в български филм. И е много хубаво, че се случи с този екип. Ние не се познавахме преди това, но съм много щастлив, че се случи така. Спойката стана бързо.“

Независим актьор

“Все още съм независим, откакто съм професионален актьор и се занимавам с театър и кино, от самото начало не съм си представял, че ще бъда част от някаква трупа, тогава нямаше кой знае какви предложения. След това никога не съм правил такива ходове.“


“Сцени на разсъмване“ е последният проект на тази група, която се казва Emergency theater.Това беше едно представление, което за първи път правим по този начин, с драматургия изцяло от нас. Това са нашите собствени сцени на разсъмване. Историята не е хоризонтална, не се разказва една история, няма сюжет.

Каним всички в “Студентски дом“, играем представлението на 10 и 11-и март от 19:30 вечерта.

Започнахме с групата и процес за ново представление, което се казва “Празна е стаята на удоволствието“. Това ще бъде може би в края на годината.“

Чуйте целия разговор в звуковия файл.


Снимки: http://artvibe.bg, БНР


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Резиденция Баба" с нов формат в 10-ото юбилейно издание

Десетото издание на инициативата "Резиденция Баба" на сдружение "Фабрика за идеи" ще събере интердисциплинарна група творци и изследователи от 30-и август до 9-и септември във видинските села Делейна, Ясен и Кошава. Заедно с местните общности те ще търсят съзидателни форми на туризъм В рубриката "Разговорът" на предаването "Нашият ден" обсъждаме..

обновено на 29.07.24 в 11:44

Фестивалът за електронна музика No Signal се мести на Витоша

От 2 до 4 август на хижа "Планинец" във Витоша ще се проведе фестивалът за електронна музика, организиран от независими артисти No Signal. През последните години фестивалът се утвърди като значимо събитие в електронната сцена, но тази година организаторите са принудени да променят локацията си. Тазгодишното издание няма да се състои на обичайното си..

обновено на 29.07.24 в 10:37

"Академия за младежко участие", или какво е важно в политиката

В рубриката "Темата на деня" на предаването "Нашият ден" от Младежко сдружение за мир и развитие на Балканите, съвместно с Национален младежки форум, обсъждаме какви са резултатите от двугодишния проект "Академия за младежко участие". Проектът "Академия за младежко участие", финансиран от програма „Еразъм+“ на Европейската комисия, завърши с кръгла..

обновено на 29.07.24 в 10:14
Стефания Колева

Рожден ден с ретроспекция: Стефания Колева за личното и професионалното израстване

Днес, на 29 юли, честитим рождения ден на талантливата актриса Стефания Колева. За нея този период е изпълнен с летни турнета и нови професионални предизвикателства. Заедно с актьора Деян Ангелов, тя участва в множество представления на открито в големите градове на страната, а през август и септември ще я видим и на сцената на "Маймунарника" в..

обновено на 29.07.24 в 09:00

В "златното" село Дъбене

Село Дъбене се намира в община Карлово, област Пловдив и в него живеят 1454 човека. То се споменава в началото на турското владичество и през 1576 г. под името Салих. Има данни, че в района на Дъбене е имало древни селища, което се потвърждава от направените археологически разкопки, намерените ценни накити и предмети на бита. През 2004-2012 г. при..

публикувано на 27.07.24 в 09:15