Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Агент 70 Вселенски в действие

Иван Тенев, Ники Априлов и Емил Янев (отляво надясно)
Снимка: Калина Станева

В епизод 457 „Трамвай по желание“ представя на своята публика Агент 70 Вселенски. Поетът, музикант, художник, бонвиван и велик увеселител Иван Тенев маркира скромно своята вече навършена 70-тодишнина с шумен и зрелищен спектакъл.

На 28 март в Зала 1 на НДК той отбелязва своя юбилей в компанията на най-големите имена в българската поп музика. В спектакъла участваха Васил Найденов, Кристина Димитрова и Орлин Горанов, Георги Христов, Маргарита Хранова, Нели Рангелова, Веселин Маринов, Силвия Кацарова, Васил Петров, Петя Буюклиева, Камелия Тодорова, Георги Станчев, Мая Нешкова, Стефан Димитров, Емилия, Панайот Панайотов, Артур Надосян, Сандра Александрова, Теодосий Спасов. Ще има и рок групи – „Сигнал“, „Фактор“, „Спринт“, както и още други популярни български формации, сред които „Трамвай №5“, „Тумбаито“, дует „Шик“.

Мегасъбитието е облечено в хуманна одежда, като известният с щедростта си Агент Тенев предостави 200 билета за юбилейния концерт „45 години златни хитове“ на бежанци от войната в Украйна.

И – знак за внимание! „Искам да уведомя всички, които са били в контакт с мен през последните 14 дни, че трябва да се самоизолират и свържат с най-близкия тестов център. От няколко дни имам характерни симптоми за заболяване, което за съжаление бе потвърдено. Диагностицираха ме като уникален, съвършено изглеждащ, чаровен и чисто луд“, алармира своевременно пред БТА Вселенският Агент.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Лъчезар Тошев (вляво) и Емил Янев

Там, където Дунав студен край Тракия минава

В епизод 549 "Трамвай по желание" поставя на вниманието на своята публика една от най-значимите фигури на Ренесанса Пиер дьо Ронсар. През тази година светът отбелязва 500 г. от рождението на великия поет, вдъхновител на Плеядата, знаменитото поетическо обединение във Франция през XVI в., и радетел за обновлението на френския език. Любопитно е, че..

публикувано на 09.07.24 в 10:10

Глухите деца влизат в приказния свят чрез театър

Театралният видеопроект "Изиграй ми приказка" провокира любопитството на глухите деца към художествената литература и изкуството. Повече за проекта, неговите цели, както и за очакваните резултати в "Нашият ден" разказва Албена Тагарева , директор на фондация "Арт бюро", инициатор на проекта. Етапите на проекта "Изиграй ми приказка" са..

публикувано на 09.07.24 в 08:36
Китана Гигова (вляво) и Теодора Церовска

Лесно ли се илюстрира романът "Под игото"?

На 8 юли 2024 г. в рубриката "Радиоколекция" на Радиотеатъра, започваща в 0.15 часа, която се излъчва по програма "Христо Ботев", тръгва феноменален проект: "Под игото" на Иван Вазов под адаптацията на актьора Руси Чанев. Тя е насочена към българчетата, които живеят извън пределите на България. За предизвикателството да илюстрираш най-популярното..

публикувано на 08.07.24 в 16:57
 Михаил Михайлов - Шольо

Антон Митов представя: Музикантът и диригент Михаил Михайлов - Шольо

Михаил Михайлов е на 83 години – роден е и живее в Стара Загора. Той е от доайените на златните времена на българската естрада – един от основателите на група "Траяна", издава плочи с "Импулс" като част от конкурса "Тракийска лира", работил с Лили Иванова и Йорданка Христова, участвал в безброй концерти в страната ни и извън нея. Спомени от "онова..

публикувано на 08.07.24 в 16:40

"Малки грехове" – фаталният копнеж по изгубения рай

Стремежът към божественост и безсмъртие често е път към разруха за човека от всяка епоха. " Малки грехове" е вторият роман на писателката Паулина Георгиева  след "Симулацията" (2022). Редактор на книгата е литературният публицист Силвия Недкова. В "Артефир" Георгиева споделя, че това е книга за изконния копнеж по рая. Действието неслучайно се развива..

публикувано на 08.07.24 в 15:06