Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Програма "Христо Ботев" се среща със слушатели и почитатели

На 11 май, сряда, от 18 до 19.30 часа програма "Христо Ботев" на БНР излиза от ефирните студиа!

Програма "Христо Ботев" се среща със слушатели и почитатели, за да представи уникалността, оригиналността и креативността на единствената културна програма в националния радиоефир.

Мястото на срещата е на Лятната естрада в Борисовата градина.

Какво са подготвили за вас на представянето на 11 май в София, разказва в "Нашият ден" журналистът, хуморист и водещ на събитието Весел Цанков.

"Тези срещи, за съжаление, са много редки. А инак е хубаво да излезем от студиата, защото животът тече винаги някъде отвън. Добре е да видим как изглеждат нашите слушатели, какво мислят, какво ги вълнува. Хубаво е и ние от гласове да се превърнем в нещо материално. Да се видим очи в очи. 

Да разкажем за нашата програма – какво представлява програма "Христо Ботев" в цялото си многообразие. Зад думата "културна програма" се крият много компоненти – публицистика, образование, популярна наука, забавна, народна, класическа музика, алтернативна култура... 

На Лятната естрада ще излезе Симфоничният оркестър на Националното радио, който ще изпълни слънчева, ведра музика, адекватна на деня. Също така ще участва и нашият колега музикалният редактор Георги Величков, който е виртуозен акордеонист. Още – нашата колежка Юлия Гатдерова – народна певица... Ще има музика за всеки вкус."

Елате на Лятната естрада в Борисовата градина в 18 часа, за да получите доказателство, че без радиомагията не може.

Чуйте повече от звуковия файл.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Крепостта Перистера

"Забравени легенди" в търсене на доброто

В рубриката "Културен отпечатък" на предаването "Terra Култура" слушаме интервю с историка и журналист от Пазарджик Ваня Николова , чиято к нига "Забравените легенди" предстои да бъде отпечатана . "Забравените легенди" обхващат места, природни явления, животни  и растения, впечатлили авторката със своята история и с посланието си.  Сред..

публикувано на 07.10.24 в 13:58
Екатерина Минкова и Георги Проданов

Метаморфозите на софийската "пазарна зона"

Тръгваме на разходка из историческите пластове на софийската "пазарна зона" – от някогашната улица Търговска, през ЦУМ и Халите, до джамията и днешния Женски пазар. Утре (8 октомври) от 18:30 ч. в галерия "Сердика" се открива експозицията "Изчезващият пазар като културен феномен" – една експозиция, разглеждаща трите века динамиката на..

публикувано на 07.10.24 в 13:03

Три изложби, три дни: Арх. Станчо Веков с юбилейна инициатива

По повод Световния ден на архитектурата, 7 октомври, и във връзка със своята 75-годишнина, доц. д-р арх. Станчо Веков представя уникалната "Юбилейна изложба х 3". Тя включва три различни експозиции , всяка със своите специфични теми и художествени акценти, които ще бъдат показани в три галерии във Варна в три последователни дни. Изложбата е..

публикувано на 07.10.24 в 11:04

Киното като визуалната памет на нашето общество

Какво се случва в секундите живот между два кадъра? Там, където разноликият, чаровен, конфликтен, но и все пак любим свят на родната ни кинематография се развихря? Доц. Деян Статулов, кинокритик, сценарист, ръководител на сектор "Екранни изкуства" в Института за изследване на изкуствата при Българската академия на науките, има отговор. Случват..

публикувано на 07.10.24 в 10:22

Владислав Христов с награда "Морето"

Националният литературен конкурс "Морето!" се проведе в Ахтопол за девети път. Журито – Митко Новков (председател), Ина Вълчанова и Ина Иванова удостои 12 автори. С творбите си участваха над 200 тази година.  Владислав Христов спечели първа награда в раздел "Поезия", а Юри Лазаров – в раздел "Проза". Сред останалите награди, връчени на 29 септември,..

публикувано на 07.10.24 в 08:35