Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На фокус – дигиталните аудитории

"Времеви перспективи" – трайни ползи от връзката култура – публики

Интеркултура консулт е една от 35 организации – участници в структурирания диалог между културните сектори и Европейската комисия - Voices of Culture за 2021 - 2022. 

Тази година на фокус бяха дигиталните аудитории и как културните организации могат да имат по-пълноценна връзка с тях. В резултат от диалога се родиха и насоки за работа с публики в дигитална среда. Предлагат се практически насоки към културните организации, както и насоки за подкрепа на секторите към Европейската комисия и други структури. 

Интеркултура консулт представи преди дни на Международната конференция "Занаяти, дизайн, творчество – между традициите и съвременността" резултати от проекта "Времеви перспективи" – трайни ползи от връзката култура – публики. 

Петя Колева от Интеркултура Консулт представи в "Артефир" дейностите и резултатите от проекта "Времеви перспективи", финансиран по програма "Публики" на НФК през 2021 г.

В проекта участваха Музей на хумора и сатирата, Природонаучен музей в Черни Осъм, Народно Читалище "Просвета-1881", с. Костенец, и НЧ ''Елин Пелин 1896'' - гр. Елин Пелин. 

Организациите разработиха нови културни дейности със съдействието на ментори и експерти: Петя Колева, Милена Бербенкова, Лидия Пейчева, Юлия Бардун, Елиза Калози и Виктория Драганова.

Чуйте повече в интервю на Светлана Тарашоева с Петя Колева, създател на организацията.

Снимки – Интеркултура консулт, БНР

По публикацията работи: Милена Очипалска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Национална награда "Георги Джагаров" за Боян Ангелов

Съюзът на българските писатели връчи националната литературна награда за патриотична поезия "Георги Джагаров" за 2024 г. на Боян Ангелов. Дни преди рождения ден на поета Георги Джагаров – 14 юли, в писателския клуб "Парнас" се проведе официална церемония за 21-ви път. Началото на тази традиция бе поставено през 2004 г., когато за първи носител  на..

публикувано на 17.07.24 в 11:15

Смесеният хор "Родна песен" – от Търговище до Пекин

Смесеният хор на Търговище "Родна песен" заминава за Пекин , където ще вземе участие в международен фестивал-конкурс, посветен на хоровото изкуство. В "Нашият ден" разговаряме с  Красимира Коларова,  художествен ръководител на хора вече 45 години. Смесеният хор "Родна песен" е основан преди 126 години от възпитаник на Одеското музикално училище...

публикувано на 17.07.24 в 10:09
Участници в творческия терминал България-Израел

Творчески терминал България-Израел се проведе в София

Българският културен център в столицата стана домакин на арт събитието "Творчески терминал България-Израел, 2024". Съорганизатори бяха Конфедерацията на българските културни организации и дейци в чужбина, Съюзът на българските писатели, Общество "Димчо Дебелянов" и Българският културен център. Присъстваха автори от чужбина и страната, както и..

публикувано на 17.07.24 в 09:37
Св. великомъченица Марина

На 17 юли почитаме Св. великомъченица Марина

На 17 юли почитаме Св. вмчца Марина, закрилница на Южното Черноморие. В днешния ден Созопол , покровителстван от Светата великомъченица, празнува своя официален празник. В "Нашият ден" кметът Тихомир Янакиев говори за древната и съвременна гордост на града. Историческите изследвания сочат, че Созопол е сред най-старите живи градове..

публикувано на 17.07.24 в 09:13

"Близо и далеч" – артпроект на Виолета Апостолова-Лети

Париж – като родно място и дом на фотографското и филмово изкуство. Париж, този световен град винаги е бил магичен, разгръщаш се разговор във дългото време на нашите емоции. В "Артефир" ви представяме резултата от една творческа резиденция, благодарение на конкурс на СБХ за пребиваване в прочутите ателиета на "Сите де зар" в Париж, където е била..

публикувано на 16.07.24 в 17:45