Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

"Любов на стативи" отбеляза годишнина с изложба

13
Снимка: галерия "Heritage"

Обща изложба под наслов "Любов на стативи – 1 година заедно" се откри в столичната галерия "Heritage". Талантливите автори, обединени в творческата група "Любов на стативи", представят различни стилове и техники, а изложбата ще продължи до 5 октомври.

Изкуствоведът д-р Дочка Кисьова-Гогова представи изложбата за "Артефир" в звуковия файл.

Чуйте повече от звуковия файл.

Снимка – галерия "Heritage"

По публикацията работи: Милена Очипалска
 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Изложба на художниците Алт в музея "Албертина" във Виена

В музея "Албертина" във Виена е показана изложба на Якоб Алт и неговите синове Франц и Рудолф. Художниците Алт – баща и двама синове – се числят към майсторите на акварела. Творчеството на тримата обхваща целия 19 век.  Творбите представят продължителен период от историята на изкуството от времето на стила бидермайер до изкуството около 1900 година...

публикувано на 26.11.22 в 11:15
Бойко Богданов

Лебедова песен

В епизод 476 "Трамвай по желание" запознава своята публика с експерименталния проект на режисьора Бойко Богданов по моноспектакъла на А. П. Чехов "Лебедова песен". Режисьорът използва този проект, за да разсъждава за човека, творчеството, изповедта, равносметката. И проглеждането. В предаването Богданов споделя и интересни факти от живота на..

публикувано на 26.11.22 в 09:05

Полина Герасимова: "Музико" превръща децата в магьосници

"Музико"  е музикален инструмент, разработен за деца, с приоритет за деца с увреждания. Уникалната му архитектура следва нуждите на незрящи деца, а технологичните му решения трансформират звук в светлина специално за глухи деца. Проектиран е с цел да даде възможност на деца да свирят заедно и едновременно, използвайки наличните си сетива. Основната..

публикувано на 25.11.22 в 17:00

"Pattern Recognition" в галерия "Little Bird Place"

Галерия "Little Bird Place" обикновено свързва своите проекти с иновации в областта на художествените изяви, с връзката наука – изкуство, с природата и натурата, като предмет на изследване, към активността на живата и неживата материя.  В този смисъл експозицията, която се представя в момента, със заглавие "Pattern Recognition", участниците ще обяснят..

публикувано на 25.11.22 в 16:50

Танцово-музикален пърформанс "Луната е на всички"

"Луната е на всички" е танцово-музикален спектакъл, който поставя на сцената въпроса за социалната кауза за равенството между всички деца . Проектът е финансиран от Агенцията за хора с увреждания, в който участват деца и младежи с проблеми в развитието, в риск, както и техни "нормотипични” връстници.  Темата на представлението се базира на..

публикувано на 25.11.22 в 15:10