Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

"Тази любов" на Красимир Първанов

Снимка: Ангелина Грозева

След двата си успешни албума с авторски песни – "Ботев булевард" (2013) и "Мантра" (2019), авторът и изпълнител Красимир Първанов, когото свързваме и с групата "Точка БГ", сега пак изненадва с 16 нови песни от новия си албум "Тази любов".

Заглавието на албума е заимствано от едноименната песен по текст на Парис Сивриян. В продукцията са включени още текстове на Калин Донков, Иван Ненков, Николай Милчев, Гриша Трифонов, Слави Георгиев, Селвер Алиева, Славимир Генчев, Росен Сеновски, Илиана Александрова, Станислав Градев и Пламен Сивов. Соловите партии на акустичната китара в някои от песните са изпълнени от Ангел Демирев. Всички вокални партии изпълнява Красимир Първанов, който е композитор и продуцент на албума "Тази любов".

Красимир Първанов е роден през 1961 г. в София. Учил е във Френската гимназия във Варна, където започва да свири на китара. По-късно завършва медицина, работил е като военен лекар. Сега живее и работи в София. Участва в различни музикални проекти, сред които и група "Точка БГ" от 2011 година до днес.

Красимир Първанов гостува на "Артефир", за да представи новия си музикален албум "Тази любов". Чуйте разговора му с Димитрина Кюркчиева в звуковия файл.


Снимка – БНР
По публикацията работи: Милена Очипалска
 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

LaText празнуват 10 години на сцена

Литературната рок банда LaText празнува 10-годишен юбилей от създаването си с нова песен, видеоклип и предстоящ концерт с песни от двата им краткосвирещи албума. "Когато говори за секс" е песен в отличителния за групата poetry rock стил, който съчетава деликатността на поезията и суровата енергия на рок музиката. Провокативните стихове са на..

публикувано на 29.11.22 в 11:27

"Непрокопсаниците" на Димитри Ферхюлст

Белгийският писател Димитри Ферхюлст се саморазправя с героите от детството си по безмилостен и комичен начин в романа си от 2006 година "Непрокопсаниците". Като нежелано дете в семейство, в което се общува с насилие, на дванадесет години той е изоставен от майка си. "Вкъщи падаше голям бой – разказва писателят, – из хола хвърчаха чаши, въздухът..

публикувано на 29.11.22 в 09:50
Владия Михайлова

"Събуждане" на ресурс на малките общности в културата

Владия Михайлова е куратор и културолог. От 2007 г. е част от екипа на Софийска градска художествена галерия, като куратор в галерия "Васка Емануилова". Работи с програмите за съвременно изкуство и с музейния архив на галерията. Сътрудничела е като куратор на проекти на художници за публичното пространство, на самоинституционализиращи се платформи,..

публикувано на 29.11.22 в 09:22

"ФотоФабрика" представя три фотографски изложби

Веселина Николаева гостува в предаването, представяйки своята изложба за… пътя на доматите, това е фотографско изследване за традициите и начина, по който те се предават.  Другият гост на "ФотоФабрика – факт и фикция" е Иво Данчев – фотографът, който снима за сп. "Нешънъл Джеографик" и чиято изложба “Между два свята” бе показана в българския културен..

публикувано на 29.11.22 в 08:00

Автентичните обреди и традиции от село Устрем

Галина Танева е израснала в село Устрем. Омъжена е, има три деца и живее във Великобритания, но любовта към родното гори в сърцето ѝ. "Нямата рече" е втората книга на Галина Танева. В нея са подробно описани автентичните обреди, традиции и обичаи през зимата от село Устрем, пресъздадени по спомените на малкото останали живи баби, а и от това, което..

публикувано на 28.11.22 в 17:55