Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Колкото и да ви е странно, годината свърши

Няма шега! Според колегата Мирчев само след 4 петъка годината вече направо свършила... Е, той имал предвид свършека на сезона за групов лов на диви свине за тая ловна година. 

Иван Горанов - Гоце ДелчевТа в тая връзка направихме една бърза обиколка, от която да разберем как е приключил ловният сезон на едър дивеч в различни краища на България. 

Д-р Валери Величков - БрезникИ за целта се свързахме с Иван Горанов – ръководител и специалист по лова на местното Сдружение на ловците и риболовците "Сокол", с д-р Валери Величков – председател на СЛР ("Сокол", естествено) в гр. Брезник, говорихме и с председателя на троянското ловно-рибарско сдружение Минко Акимов, както и с Дончо Дончев – председател на Сдружението на ловците и риболовците "Гларус" в Поморие.

Минко Акимов - ТроянЗнаем, че човек невинаги може да е в ефир с нас, но на страницата на "И рибар съм, и ловец съм" вече отново можете да наваксате пропуснатото и да чуете всички предавания, а… и още нещо!

Дончо Дончев - Поморие

Снимки – личен архив

По публикацията работи: Милена Очипалска
 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Вписване на българите в конституцията – ще изпълни ли РСМ последното условия за начало на европреговори?

В четвъртък министърът на външните работи на Германия Аналена Бербок заяви в Скопие след разговори с колегата си Буяр Османи, че промяната на Конституцията на Република Северна Македония и включването на българите в нея са последното условие за начало на преговори за присъединяване към ЕС. Бербок в Скопие: Включването на българите в..

публикувано на 24.03.23 в 15:15

Референдумите – възможна реалност?

Референдумите – възможна реалност ли е това? Във времето на предизборна надпревара за парламент паралелно се събират и подписи за провеждане на национални референдуми по различни въпроси. Как може да продължи процедурата по провеждане на национални референдуми при отсъствие на парламент? Инициативен комитет с участници Слави Трифонов и още 11 члена..

публикувано на 24.03.23 в 14:30

За спасените евреи, ромите и Светите земи

Всичко тръгва от проф. д-р Христо Кючуков, който е български ром, но живее в Берлин . Той се ровил в историята, търсил по архиви и библиотеки исторически данни за ромите по време на Втората световна война. И открил такива за жени от ромски произход от различни европейски държави, които по различни начини спасявали еврейски и ромски деца от..

публикувано на 24.03.23 в 13:35

Системата "Хауала"

Кои са древните основи на схемите за изпиране на пари, финансиране на тероризма и пролиферация? Етимологията на системата "Хауала" – същност и функционални особености като алтернативен, неформален метод за прехвърляне на парични средства. Класификации на "бели" и "черни" хауала трансакции. Системата "Хауала" в концептуализацията на Доктрината на..

публикувано на 24.03.23 в 12:35
Президентът Румен Радев.

Георги Проданов: Излишна демонстрация на различие е неучастието ни в доставката на снаряди за Украйна

Европейските лидери приеха заключения за Украйна, в които подчертават, че са твърдо решени да доставят обещаните 1 млн. 155 мм снаряда за Украйна в рамките на една година, без това да е в ущърб на специфичния характер на политиката за сигурност и отбрана на някои страни членки.  Евролидерите приеха заключения за Украйна, решени да доставят 1..

публикувано на 24.03.23 в 11:07