И рибар съм, и ловец съм

петък, от 17.00 до 18.00 часа

„Ни рибар съм, ни ловец съм” - така казват за себе си водещите. Но с едно уточнение: те може да не са хванали повече риба и да не са отстреляли повече дивеч от истинските майстори, но на малцина ще отстъпят в лъжите след това.
Забележете – след това. След предаването, в което канят интересни събеседници, разпитват за проблемите на деня, очакват телефонно обаждане от всеки любител на лова, риболова и доброто радио.
А след това, както си му е ред: „Наздраве на всички”.

Екип на предаването: Асен Масларски, Росен Мирчев, Зорка Мирчева


Публикации

Гърбавият мост, Харманли

Петък, 13-и, Харманли!

Странности да иска човек на такава дата! Всеизвестно е, че 80% от небостъргачите нямат 13-и етаж. Във Формула 1 няма болид с №13. На писателя Томас Лоусън, чието най-известно произведение е "Петък – тринадесети", тъкмо на този ден и дата му потъна..

публикувано на 23.10.23 в 17:55

Честит празник, борсуци!

Е, може ли да не отбележим Световния ден на язовеца!?! Не крием пристрастието си към това изключително симпатично и незлобливо животно, което се ловува от 1 август до последния ден на февруари и чиито запаси намаляха значително през последните 10-15..

публикувано на 11.10.23 в 18:00

Записки 12-и калибър на един луд ловджия

Кой е той ли? Ами всички го знаят като Димитър Стоянов , който обаче във Фейсбук се подвизава под името Димитър Димитров. А как да го разпознаете сред мнозината му съименници? Естествено по марковата ловджийска шапка! Явно някакви стратегически..

публикувано на 09.10.23 в 17:10
Невестино – освещаване на знамената

Септемврийска благодат по суша и вода

В поредното издание на "И рибар съм, и ловец съм" отбелязваме съвсем по ловджийски Независимостта на България и настъпването на астрономическата есен. Но поредните ни петъчни приключения, на които ви правим свидетели, се случиха диаметрално – от..

публикувано на 29.09.23 в 17:30
Красимир Кирилов, Иван Милушев и Елизабет Младенова (от ляво надясно)

Даскал и ловджия се раждаш, а не ставаш

Това твърдят домакините ни от СЛРД "Елен" в Кюстендил. И не можем да не им вярваме, защото са една от най-древните ловни организации и най-голямото по численост сдружение в страната. За тяхната 130-а годишнина предаваме от красивия им Дом на ловеца и..

публикувано на 26.09.23 в 18:00
Тодор Алексиев, Росен Мирчев, Ангел Николов, Асен Масларски (от ляво надясно)

Ти нявга риба фатял ли си уа, каунь?

Неслучайно с този въпрос започваме предаването си от Хасково, където попадаме навръх откриването на поредното издание на фамозния "Каунь фест"! Защото това – за рибата – питаме специалния ни гост и "баща" на културното събитие Янко Митев , който пък се..

публикувано на 25.09.23 в 17:15
Росен Мирчев, д-р Красимир Косев и Асен Масларски (от ляво надясно)

Ловът – допустим атавизъм за духовно извисени

С този цитат от книга на проф. Боян Биолчев гостът в студиото д-р Красимир Косев започна "оправданието" по ловджийското си увлечение. Иначе той е директор на Университетските ботанически градини на Софийския университет в София, Варна и Балчик. Д-р Косев..

публикувано на 27.06.23 в 16:45

Там, откъдето започва България

"И рибар съм, и ловец съм" посвети поредното си издание на 125-годишнината на Националното ловно-рибарско сдружение "Съюз на ловците и риболовците в България" и XIV Национален ловен събор, който премина под мотото "125 години, посветени на дивия свят" и..

публикувано на 22.06.23 в 14:15
Росен Мирчев, Антонина Шипарова, Лъчезар Воденичаров и Асен Масларски (от ляво надясно)

Застрашено ли е Кюстендилското поле от апетитите на златотърсачите?

Унищожаването на природата и нейните ресурси в името на частни интереси е проблем, който от години притеснява населението от двете страни на българо-сръбската граница. Природозащитници и общественици с тревога следят случващото се и в двете държави, като..

публикувано на 19.06.23 в 17:55
Росен Мирчев, Ваньо Контев, Георги Мутавджийски, Асен Масларски (от ляво надясно)

От Искъро по-дълбоко нема! А защо не и по-чисто?

На предаването "И рибар съм, и ловец съм" гостуват двама млади мъже, представители и част от Управителния съвет на Риболовно сдружение "Искър – София", изпълнени с огромен ентусиазъм и решителност да превърнат река Искър в синоним на чистота и място за..

публикувано на 07.06.23 в 17:35