И рибар съм, и ловец съм

петък, от 17.00 до 18.00 часа

„Ни рибар съм, ни ловец съм” - така казват за себе си водещите. Но с едно уточнение: те може да не са хванали повече риба и да не са отстреляли повече дивеч от истинските майстори, но на малцина ще отстъпят в лъжите след това.
Забележете – след това. След предаването, в което канят интересни събеседници, разпитват за проблемите на деня, очакват телефонно обаждане от всеки любител на лова, риболова и доброто радио.
А след това, както си му е ред: „Наздраве на всички”.

Екип на предаването: Асен Масларски, Росен Мирчев, Зорка Мирчева


Публикации

Георги Георгиев

Майсторите на рибните и дивечовите гозби не крият тайните си

Броени дни преди откриването на лова на прелетен дивеч "И рибар съм, и ловец съм" е на вълната на кулинарните трепети, продиктувани от това събитие. Влизаме в кухните, за да припомним на ловците различните начини на приготвяне на вкусотии от пъдпъдъци,..

публикувано на 03.08.22 в 10:35

Когато Бистра е заела мястото в сърцето на ловеца

Втора поредна седмица гост в студиото на "И рибар съм, и ловец съм" е писателят, ловецът и риболовецът инж. Лъчезар Воденичаров, чиято блага приказка и ловни истории просто нямат край. За силата и страха с Воден Чаиров Добрата вест е, че към..

публикувано на 25.07.22 в 15:15

За силата и страха с Воден Чаиров

Среща с инж. Лъчезар Воденичаров – писател, рибар, ловец и кучкар, който подписва статиите и книгите си с псевдонима Воден Чаиров и е познат на четящите ни слушатели със своите публикации в списанията "Лов и риболов", "Лов и куче", "Български ловец",..

публикувано на 19.07.22 в 17:25

Детето-риболовец може и без дрога

Едно предаване на живо от Монтана, в което се говори за значимите идеи, мероприятия и проекти, които се реализират в града и в областта: като "Регионалната информационна кампания за зоните "Натура 2000" на територията на област Монтана, Фестивала на..

публикувано на 12.07.22 в 09:25

"Джулай" за бургаските пеликани

Ако има нещо в световната история, което е абсолютно безспорно, че е 100% българско дело, то това е честването на 1 юли и празникът, наречен "Джулай"! Ще научите куп подробности относно началото, а и нашите лични спомени за събитието. А две дами от..

публикувано на 05.07.22 в 10:05

И рибар съм, и ловец съм, и… билкар съм

В празничното еньовденско предаване на "И рибар съм, и ловец съм" се разказва за ежегодните Витски празници и риболовния турнир в луковитското село Ъглен, което събра малки и големи любители на риболова, а също така и много ценители на рибните ястия...

публикувано на 28.06.22 в 17:20

Обичате птиците? Това е за вас!

Току-що издаденото в изключително удобен джобен формат "Помагало за ловеца: Птици" е идеален повод за разговор в предаването "И рибар съм, и ловец съм".  Помагалото е разработено с помощта на Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) и щатни..

публикувано на 22.06.22 в 12:10
Световното първенство по улов на пъстърва за нации и клубове с жива стръв - Франция

Риболовни фиести

Ако редовите риболовци в България изгарят от нетърпение да дочакат датите за откриването на риболовния сезон след пролетната забрана, то за майсторите-въдичари почивка няма. Тъкмо поради тази причина се срещаме в ефир със Станил Йотов, с когото правим..

публикувано на 14.06.22 в 09:40

130 години ЛРД "Стринава" - Дряново

Броени часове след отпадането на забраната за риболов във водни обекти до 500 м надморска височина и последвалото всенародно веселие, един друг празник ни прикова вниманието. Този на дряновци! През 1880 г., само две години след Освобождението, Петко..

публикувано на 07.06.22 в 15:35

Рошавият чародей

На 26 май се навършиха 90 години от рождението на Кръстника!  Духовният ни водач и покровител, първопроходецът, звездата на "И рибар съм, и ловец съм", рошавият чародей и фурията на българското кино, хáлата на театъра, влюбеният в живота любопитко,..

публикувано на 01.06.22 в 16:45