И рибар съм, и ловец съм

Снимкапетък, от 15.30 до 16.30 часа

„Ни рибар съм, ни ловец съм” - така казват за себе си водещите Димитър Бежански и Любомир Методиев. Но с едно уточнение: те може да не са хванали повече риба и да не са отстреляли повече дивеч от истинските майстори, но на малцина ще отстъпят в лъжите след това.
Забележете – след това. След предаването, в което канят интересни събеседници, разпитват за проблемите на деня, очакват телефонно обаждане от всеки любител на лова, риболова и доброто радио.
А след това, както си му е ред: „Наздраве на всички”.

Екип на предаването: Димитър Бежански, Любомир Методиев, Зорка Мирчева, Валери Леков


Публикации

Не е виц, има такава литература

Дни преди 24 май е редно да се обърне внимание и на книжнината, посветена на лова и риболова. Мнозина се присмиват на разказите на героите от ловните полета, но ние винаги сме им отвръщали с примера на майстори като Хемингуей, Емилиян Станев и Йордан..

публикувано на 22.05.20 в 18:06

Този път – малко повече за душата

Във времена като сегашните имаме нужда от качества, които често пренебрегваме или не забелязваме в хората. За едно от тях – за човечността на ловците – ще поговорим тази седмица с професорите Боян Биолчев и Любомир Халачев, както и с други наши приятели от..

публикувано на 20.05.20 в 08:30

Питай старилото, но и патилото

Много неща обърка заразата и курсовете за млади ловци са едно от тях. Теоретичната подготовка може да се води и дистанционно, но стрелковата изостава и стотици бъдещи ловци засега само мечтаят за опит с пушка в ръка. Тъкмо за тях са безценни съветите на..

публикувано на 15.05.20 в 16:50
Йото Пацов, Димитър Бежански и Любомир Методиев

Пътешествието продължава

Понеже няма как да пътуваме, сега ние по-често търсим хора, които могат да ни разказват за далечни краища и народите в тях. Йото Пацов е тъкмо такъв събеседник – той е живял в усамотение в будистки манастир, ловувал е в Сибир и е бил в Чернобил в онова..

публикувано на 14.05.20 в 09:50

У дома – до Африка и обратно

В момента пътуването в чужбина е невъзможно, затова ще си припомним добрия стар начин – който е успял да замине и да се върне, разказва какво е видял. Един от водещите на „И рибар съм, и ловец съм” неотдавна беше в Египет и е натрупал много впечатления от..

публикувано на 13.05.20 в 09:45

Отново за безкрайната тема

Не само глупостта човешка, природата също е безкрайна, така че за нея един час говорене не стига. Ние по шаблон говорим за родните пътища, за родните политици, за родния спорт... Но природата на България наистина ни e родна, ето защо през тази седмица ще..

публикувано на 24.03.20 в 11:05
Софийският зоопарк

Зоопаркът не спи зимен сън

Тези месеци за Зоопарка са време за подготовка преди по-активния сезон – правят се ремонти, реорганизации, доуточняват се проекти за работата с децата, а междувременно пуснаха и мобилно приложение, което позволява да видите животните, без да пътувате до..

публикувано на 28.02.20 в 16:40
Любомир Бъчваров

Спорт и изкуство ръка за ръка

Често сте чували, че ловът е спорт, а разказите за него са изкуство. Само че изкуството в ръцете на аматьори е самодейност, а слушателите на „И рибар съм, и ловец съм” трябва да се наслаждават на истински майсторлък. Затова тази седмица на сцената в..

публикувано на 07.02.20 в 16:40

Знаете ли, че...

...най-старото печатно издание в България, което излиза без прекъсване вече 125 години, е списание „Лов и риболов”? Е, сега вече знаете, но тази седмица ще можете да научите още много неща от историята и от днешния му живот. Гости в студиото на „И рибар..

публикувано на 31.01.20 в 16:45

Наслука в трудно време

Зимата не е най-активният сезон за риболов, но това не пречи и по това време да има новини. Преди време за пет години бе забранен уловът на есетрови риби в Дунав и в Черно море, за да бъде опазена популацията им, условията за подледен риболов тази зима не..

публикувано на 17.01.20 в 16:40