И рибар съм, и ловец съм

Снимкапетък, от 15.30 до 16.30 часа

„Ни рибар съм, ни ловец съм” - така казват за себе си водещите Димитър Бежански и Любомир Методиев. Но с едно уточнение: те може да не са хванали повече риба и да не са отстреляли повече дивеч от истинските майстори, но на малцина ще отстъпят в лъжите след това.
Забележете – след това. След предаването, в което канят интересни събеседници, разпитват за проблемите на деня, очакват телефонно обаждане от всеки любител на лова, риболова и доброто радио.
А след това, както си му е ред: „Наздраве на всички”.

Екип на предаването: Димитър Бежански, Любомир Методиев, Зорка Мирчева, Валери Леков


Публикации

Отново за безкрайната тема

Не само глупостта човешка, природата също е безкрайна, така че за нея един час говорене не стига. Ние по шаблон говорим за родните пътища, за родните политици, за родния спорт... Но природата на България наистина ни e родна, ето защо през тази седмица ще..

публикувано на 24.03.20 в 11:05
Софийският зоопарк

Зоопаркът не спи зимен сън

Тези месеци за Зоопарка са време за подготовка преди по-активния сезон – правят се ремонти, реорганизации, доуточняват се проекти за работата с децата, а междувременно пуснаха и мобилно приложение, което позволява да видите животните, без да пътувате до..

публикувано на 28.02.20 в 16:40
Любомир Бъчваров

Спорт и изкуство ръка за ръка

Често сте чували, че ловът е спорт, а разказите за него са изкуство. Само че изкуството в ръцете на аматьори е самодейност, а слушателите на „И рибар съм, и ловец съм” трябва да се наслаждават на истински майсторлък. Затова тази седмица на сцената в..

публикувано на 07.02.20 в 16:40

Знаете ли, че...

...най-старото печатно издание в България, което излиза без прекъсване вече 125 години, е списание „Лов и риболов”? Е, сега вече знаете, но тази седмица ще можете да научите още много неща от историята и от днешния му живот. Гости в студиото на „И рибар..

публикувано на 31.01.20 в 16:45

Наслука в трудно време

Зимата не е най-активният сезон за риболов, но това не пречи и по това време да има новини. Преди време за пет години бе забранен уловът на есетрови риби в Дунав и в Черно море, за да бъде опазена популацията им, условията за подледен риболов тази зима не..

публикувано на 17.01.20 в 16:40
Димитър Бежански, Любомир Методиев и инж. Васил Василев в студиото на предаването (отляво надясно).

Поглед напред

Отмина времето на равносметките, дойде новата година и работата трябва да продължи. Какво има да се върши занапред, ще попитаме човека, който знае всичко за любимия на стотици хиляди българи спорт – инж. Васил Василев, председател на Националното..

публикувано на 10.01.20 в 16:45
Проф. Боян Биолчев

Професор и в лова

И това ще чуете да казват за него. Ако много ви е нужен повод за тази среща – наскоро излезе най-новата му книга. Той е писател, преподавател, професор, в миналото декан на филологическия факултет и два мандата ректор на Софийския университет „Свети Климент..

публикувано на 03.01.20 в 16:30
Димитър Бежански, Любомир Методиев и Иван Васев

Ламя с пъдпъдъци

Има такава книга с рецепти – „Ламя с пъдпъдъци“, и вие можете да чуете гласа и съветите на нейния автор. Иван Васев е журналист, писател и не на последно място кулинар. А като кулинар е преди всичко патриот и знае да готви толкова български гозби и..

публикувано на 28.12.19 в 10:05

Опасността не е отминала

Залисани в предпразничната суматоха, сякаш забравихме за голямата опасност, която продължава на настъпва в Европа – африканската чума по свинете. Всъщност тя не е изчезнала, само по-малко се говори за нея. Тук-таме ловци убиват заразени прасета,..

публикувано на 20.12.19 в 16:40

Лош ден или калпав ловец

На петък, 13-о число, му е излязло лошо име. Такъв ден обаче не би трябвало да е пречка за ловците, понеже излетите обикновено са в събота и неделя. А дали за неуспеха в лова причина е денят или човекът с пушката – за това ще ви оставим да размислите сами...

публикувано на 13.12.19 в 16:35