И рибар съм, и ловец съм

петък, от 15.10 до 16.00 часа

„Ни рибар съм, ни ловец съм” - така казват за себе си водещите. Но с едно уточнение: те може да не са хванали повече риба и да не са отстреляли повече дивеч от истинските майстори, но на малцина ще отстъпят в лъжите след това.
Забележете – след това. След предаването, в което канят интересни събеседници, разпитват за проблемите на деня, очакват телефонно обаждане от всеки любител на лова, риболова и доброто радио.
А след това, както си му е ред: „Наздраве на всички”.

Екип на предаването: Димитър Бежански, Росен Мирчев, Зорка Мирчева, Валери Леков


Публикации

Старозагорското сдружение на ловците и риболовците празнува своята 125-годишнина

В началото бе ловът и ловът бе началото... В зората на човечеството нашите предци са ловували заради оцеляването си. С времето и развитието на обществото ловът и риболовът постепенно отстъпват на скотовъдството и земеделието основната си роля по..

публикувано на 20.07.21 в 17:25

Лесно ли е това: „бау, бау – бум”

Ако просто сте любопитни, погледнете в Гугъл – там подробно е описано кога кучето и човекът са заживели заедно, какви „служби” изпълнява четириногото в дома ни и край него, какви породи и характери могат да имат лаещите ни приятели. Ако обаче интересите ви..

публикувано на 03.07.20 в 16:40

Ако не знаете – слушайте

Всеки знае, че старата любов ръжда не хваща, че старото вино и старото злато цена нямат, че на старата мъдрост можеш да се довериш. А знаете ли, че най-старото печатно издание в България, което излиза вече 125 години, е списание „Лов и риболов“? Е, сега..

публикувано на 19.06.20 в 16:45

Зараза отминава, зараза остава

Улисани в грижите си покрай коронавируса, сякаш се изпусна от очи друга опасна зараза, която върлува по нашите земи повече от година – африканската чума по свинете. Не е голяма утеха, че така не е само у нас, а и в цяла Европа. А тя съвсем не е отминала..

публикувано на 05.06.20 в 16:50

През мерника на обектива

Едно животно можеш да убиеш само веднъж, но можеш да го снимаш много пъти – тази истина води в природата много хора. Те могат да идат в гората, в полето или край водоема понякога без въдица или пушка, но винаги носят фотоапарат. Тази седмица ще се срещнете..

публикувано на 01.06.20 в 13:16
Мечка попаднала в капан на бракониери

Срещу двукраките хищници

Злобата почивен ден няма – така ни повтаряше един наш мъдър познат. Нямат почивен ден и онези, които денонощно вредят на дивеча, на природата и на истинските, почтените ловци. Доказаха го поредните две престъпления от изминалите десетина дни – край Тетевен..

публикувано на 29.05.20 в 16:45

Доброто на лошото

По това време на годината обикновено ловът и риболовът са във ваканция – дивечът се оставя да отглежда малките, на рибите се дава спокойствие, за да хвърлят хайвера си. През тази година обаче освен във ваканция любимият спорт на хиляди хора е и под..

публикувано на 27.05.20 в 09:45

Не е виц, има такава литература

Дни преди 24 май е редно да се обърне внимание и на книжнината, посветена на лова и риболова. Мнозина се присмиват на разказите на героите от ловните полета, но ние винаги сме им отвръщали с примера на майстори като Хемингуей, Емилиян Станев и Йордан..

публикувано на 22.05.20 в 18:06

Този път – малко повече за душата

Във времена като сегашните имаме нужда от качества, които често пренебрегваме или не забелязваме в хората. За едно от тях – за човечността на ловците – ще поговорим тази седмица с професорите Боян Биолчев и Любомир Халачев, както и с други наши приятели от..

публикувано на 20.05.20 в 08:30

Питай старилото, но и патилото

Много неща обърка заразата и курсовете за млади ловци са едно от тях. Теоретичната подготовка може да се води и дистанционно, но стрелковата изостава и стотици бъдещи ловци засега само мечтаят за опит с пушка в ръка. Тъкмо за тях са безценни съветите на..

публикувано на 15.05.20 в 16:50