Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

"Симулацията" – дебютният роман на Паулина Георгиева

Името на Паулина Георгиева се свързва предимно с публикации на разкази в печата, като немалко от творбите ѝ са отличени с различни литературни конкурси. Текстовете ѝ изследват невидимите страни на човешката душа и ситуациите, които преобръщат живота. Историите, които разказва, изненадват читателя с неочакван край. Психологическата драма "Симулацията" е първият роман на авторката.

Сюжетът на книгата е свързан с разиграването на игра по време на лекция по литература във Виенския университет. Пред очите на всички обаче един от студентите се самоубива. Играта "Симулация" се оказва съдбовна за разиграващите я и това събитие бележи завинаги бъдещето на тримата герои, които не успяват да заличат спомена дори накрай света, въвлича и други хора, които не са присъствали в аудиторията.

Симулацията се повтаря още веднъж години по-късно. Новата вариация е разгърната в трилогия, която ще отведе участниците до разкрития за житейското призвание, невъзможната любов, вината и изкуплението. Всеки ще разкаже своята гледна точка, а фактите ще се преплетат по неочакван начин. 

Паулина Георгиева е носител на Голямата награда на V националeн литературен конкурс "Атанас Липчев" (2019), на Специалната награда на литературния конкурс "Кутия с неизпратени писма" (2019), организиран от Клуба на дейците на културата "Нов живец" – Атина, и на отличие в Националния конкурс за кратък разказ "Тетрадката" (2019).

Учила е  в НГДЕК "Константин Кирил Философ" и е магистър по история към СУ "Св. Климент Охридски". Днес работи към Института за интегрална психология. Известно време е била и журналист, има публикувани близо 140 статии в областта на бизнеса и икономиката. Водещ обучител е в международната програма за обучения на лидери с помощта на коне HorseDream. Завършила е курс по творческо писане на Фондация "Елизабет Костова". 

Димитрина Кюркчиева я покани в "Артефир" да представи дебютния си роман "Симулацията".

Снимки – личен архив

По публикацията работи: Милена Очипалска
 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Герой на нашето време

Кой е героят на нашето време? Днес, тук.  Според Светла Цоцоркова и Светослав Овчаров – авторите на сценария и режисьори на документалния филм със същото заглавие – това е Георги. Георги е строител, майстор, които живее в провинцията. Каквото подхване – прави го. Не се изтъква, скромен, но със собствено мнение по всякакви въпроси. Георги не е съгласен..

публикувано на 30.03.23 в 17:08

Отбелязваме 90 години от рождението на Константин Павлов

По повод 90-годишнината от рождението на поета Константин Павлов се проведе конференция в Националния пресклуб на Българската телеграфна агенция. Наградата за поезия "Константин Павлов" ще бъде връчена за втора поредна година на 1-ви април в навечерието на неговия рожден ден в Софийската градска художествена галерия. Сред предстоящите прояви през..

публикувано на 30.03.23 в 15:50

Акад. Георги Чернев за изложбата "Стилове в изкуството"

Изложбата "Стилове в изкуството" се представи в Университета за национално и световно стопанство. 18 съвременни художници представят творбите си, а картините са в стил реализъм, постимпресионизъм, експресионизъм, класическа живопис, абстракционизъм. Сред творбите е портрет на проф. Стефан Бобчев – основател и първи ректор на УНСС.  Заедно с изложбата..

публикувано на 30.03.23 в 13:50
Антон Антонов

Среща по време на разходка – изложба на Антон Антонов

В галерия "Астри" се представя изложба на художника Антон Антонов, назована "Среща по време на разходка". Това са предимно пейзажи, природни гледки в различни в различни формати, които обаче носят атмосферата и магията на нещо не толкова реално, директно свързано с природния изглед, а нещо извън видимото. По-точно нещо сюрреалистично, пресъздаване на..

публикувано на 30.03.23 в 12:20
Нина Димитрова и Емил Янев

Кредото на Нина

В епизод 499 "Трамвай по желание" среща своята публика с актрисата и режисьор Нина Димитрова, носител на наградата "Златен кукерикон" за 2023 г. Театралното и житейско кредо на Нина най-добре се изразява от концепцията и съдържанието на създадения от нея и Васил Василев-Зуека Театър "Кредо" – творческа свобода, въображение, преданост. "Театър "Кредо" е..

публикувано на 30.03.23 в 11:35