Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Защо приемните изпити в НАТФИЗ се превръщат в риалити шоу?

Водещият Божидар Александров заедно с Полина Арнаудова, ПР на НАТФИЗ, и студента Йоанн Стоев в студиото на "Нашият ден"
Снимка: БНР

Да се дипломираш пред очите на публиката, това е привилегия за студентите от НАТФИЗ. От първите им премиери до финалните дипломни спектакли те изчуват детайлите на екипната работа. Как бизнесът и студентите, обучаващи се в театрални и сценични изкуства, могат да са си бъдат взаимно полезни, в "Нашият ден" коментират Полина Арнаудова, експерт връзки с обществеността, и Йоанн Стоев – студент по дизайн, член на Студентския съвет на НАТФИЗ.

"НАТФИЗ от години има тази стратегия да свързва студентите с реалния живот и бизнеса“, казва Полина Йорданова.

Според Йоанн Стоев студентите започват да работят от първи курс. По този начин те придобиват опит за реалния живот и имат своята финансова независимост.

"В Академията не кандидатстват хора, които не са приети на друго място. За място се борят хора с особена емоционалност, чувствителност, носят този талант и го знаят", допълва Полина Арнаудова.

Риалити формат "Изпитът"

Това е вторият риалити формат, който реализира НАТФИЗ. "Изпитът" е заснет по повод 50-годишнината от създаването на факултета "Екранни изкуства" от завършващите го тази година студенти, споделя Йоанн Стоев.

По думите му за първи път зрителите могат да видят как протича кампанията по прием на кандидати за специалностите, свързани с развитие на професионалисти в киното и телевизията. В 15 епизода са представени най-цветните, оригинални, талантливи, забавни, неочаквани, ексцентрични и впечатляващи кандидати. 

Чуйте подробности в звуковия файл.


По публикацията работи: Наталия Маева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Стара семейна рецепта за козунак от село Габра

В софийското село Габра тази събота навсякъде мирише на козунак, защото тамошното Народно читалище "Стоян Богданлийски 1931" организира кулинарният конкурс "Най-вкусен домашен козунак". Целта му е съхраняване и насърчаване на традицията за домашно приготвяне на празничните хлябове. 83-годишната баба Гергана споделя стара рецепта за козунак,..

обновено на 04.05.24 в 16:03

Храна за нечовеци

Храните за животни са също толкова важни, колкото храните за човеци – не само защото кучето е най-добрият приятел на човека, а и защото човекът може да направи избор в полза на своите четирикраки питомци. Иван Бенин от Банско е потомък на Неофит Рилски и цял живот е обичал животните. Някак естествено е той да започне да се занимава с храни за..

публикувано на 03.05.24 в 15:22

Спомен за Иван Андонов

Снимки: Уикипедия, БНТ

публикувано на 03.05.24 в 13:21

Богословът Мария Касабова: Бог е с нас, ако ние сме с него!

В един от най-вълнуващите епизоди на предаването "Нашият ден" гостува богословът Мария Касабова, чиято родова линия се свързва с братя Миладинови, а нейните деди са свещеници. Тя представя в разговора своето семейство, неговите корени и ценности, които го определят. Мария споделя, че нейният съпругът, Андрей, е диригент на Църковния мъжки..

обновено на 03.05.24 в 13:14

Светлина и символика: Вярата през погледа на иконите с доц. Стефка Попова

В предаването "Нашият ден" на Разпети петък, наш гост е доц. д-р Стефка Попова , известен иконописец и преподавател в Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив. В разговор за вярата, духовността и изобразителното изкуство, тя сподели дълбоки мисли и вълнения от своята художествена практика и преподавателска дейност...

обновено на 03.05.24 в 11:46