Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

"Не знам за какво говорите" – Правдолюб Иванов в галерия "Сариев"

В пловдивската галерия "Сариев", пространство , за съвременно изкуство и иновативни проекти, се представя самостоятелна изложба на художника Правдолюб Иванов, назована "Не знам за какво говорите". 

Творбите в нея, разнообразни като художествен изказ и материали – живопис, фотография, рисунки, са не само опит да се изследват намерени предмети, образи и визуални предразсъдъци, а техните интерпретация и случайности. Това е подход, типичен за Правдолюб Иванов, който постоянно търси пресечна точка между всекидневния живот и фантазиите си в творчеството си чрез иронични, спонтанни и случайни образности.

И тук има един интересен момент, на 17 юни в галерията ще се състои среща на художника Правдолюб Иванов със зрители и негови почитатели – разговор за това как мислим и говорим за съвременното изкуство, като темата е "Не знам за какво да говорим“, една закачка със заглавието на изложбата:

Чуйте от звуковия файл повече подробности от Правдолюб Иванов и Веселина Сариева, галеристка на "Сариев".

Снимка – галерия "Сариев"

По публикацията работи: Милена Очипалска
 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Доц. Ани Бурова: Литературата и образите на "прехода"

Следващите редове са посветени на един динамичен етап в развитието на българската литература, а именно периода след 1989 г. Дали този етап е отговор на промените в обществото, което преживява трансформация от тоталитарен режим към демокрация? Какви са образите на “прехода“, които авторите формират? И защо романът играе ключова роля, като помага за..

обновено на 29.11.23 в 12:05
Марчела-Василена Димитрова

“В нейния глас” с Марчела-Василена Димитрова

Новият спектакъл на режисьора и хореограф Коста Каракашян е реализиран с финансовата подкрепа на Министерството на културата и е  поставен в колаборация с драматурга и ко-режисьор Антония Георгиева. След представянето на общите им проекти “Кухня” и “Последният залез”, двамата продължават да създават нови преживявания и да провокират публиката...

публикувано на 29.11.23 в 11:28

С цветовете на Надежда Чипева

Надежда Чипева е едно от най-силните присъствия в съвременната българска репортажна фотография. Камерата ѝ е запечатала героите и събитията – емблематични за годините на така наречения "Български преход".  Снимки – Надежда Чипева

публикувано на 28.11.23 в 18:33

"Празна е стаята на удоволствието" – пътуване във вътрешния свят на човека

"Празна е стаята на удоволствието" е втората част от трилогията на Emergency Theater, в която творческият екип продължава да изследва аспектите на празнотата, които са като "гилотина“ за желаното удоволствие – този път в много интимен контекст. Представление-изследване, което има за цел да отвори публично крехки и неизречени болестотворни аспекти на..

публикувано на 28.11.23 в 16:52

Какво остава да видим на Киномания 2023

След редица широко посетени прожекции в зала 1 на НДК 37-ото издание на Киномания продължава до 3 декември в София, в Пловдив и във Варна, както и в Neterra TV+. Предстои да гледаме филмите на Хаяо Миядзаки, Тайка Уайтити, Фернандо Труеба и Хавиер Марискал и много други. Във втория фестивален уикенд на тазгодишната Киномания на най-големия киноекран..

публикувано на 28.11.23 в 16:40