Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерен диск на баритона с кадифен глас Кирил Манолов

Кирил Манолов
Снимка: Ани Петрова

Рядко явление е в една концертна програма да бъдат изпълнени арии и хорови номера на един единствен автор. Тази смела идея – да представи най-известните баритонови арии на големия италиански оперен композитор  Джузепе Верди - се реализира от Кирил Манолов. Магнетичният баритон е една от звездите на съвременната българска опера. Той е желан и чест гост на редица световни оперни сцени, сред които Рим, Берлин, Барселона, Чикаго, Токио, Копенхаген, Будапеща, Лисабон, Брюксел, Мюнхен, Хамбург, Щутгарт, Парма, фестивалите в Равена, Мачерата, Савонлинна, Дубровник, Палма де Майорка и много други, а  музикалната критика го определя като завоевател на нови сцени!



На 24 юни, събота, от 19 часа, в столичната зала "България"
Кирил Манолов ще представи дебютния си албум – Tutto Verdi. Специален гост в концерта е световноизвестното сопрано Красимира Стоянова. Удостоена с титлата "Камерзенгерин на Виенската държавна опера" – най-високото отличие за оперни певци в Австрия, тя е едно от най-емблематичните имена на българското оперно изкуство. 

Сценични партньори на Кирил Манолов и Красимира Стоянова в предстоящия концерт на 24 юни са Симфоничния оркестър и Смесения хор на Българското национално радио, а всички те са обединени от майсторската палка на диригента Павел Балев.

Премиерният компактдиск включва дванадесет баритонови арии и е реализиран от дирекция музикална продукция и състави на БНР с продуцент д-р Георги Еленков.

За програмата на предстоящия концерт и вълненията около дебютния албум, чуйте какво сподели харизматичният баритон Кирил Манолов:



По публикацията работи: Росица Михова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Лоенгрин" в постановка от Виена

"Никоя друга опера на Вагнер не е получила толкова хвалебствия или е била обект на толкова критични подигравки като Лоенгрин. Едно е ясно – предвид вътрешната противоречивост на пиесата, театърът е изправен пред върховното предизвикателство да развие проникновена и чувствителна деконструкция на своите ролеви модели и конфликтни структури. Културата..

публикувано на 13.07.24 в 08:10

Danai – новият глас на българската музикална сцена

Емилия Тончева, актрисата, завършила Академията по драма в Пекин, излезе с албум от три песни под псевдонима Danai. Това е нейният дебют на българската музикална сцена. Емилия комбинира жанрове и изразни средства във всичко, с което се захване – актьорско майсторство, танц, музика. Неслучайно, когато погледнем към това, което днес някак..

публикувано на 12.07.24 в 09:34

Джейкъб Колиър пее с "Мистерията на българските гласове" в София

Джейкъб Колиър, импровизаторът, който на 29 тодини вече с пълно право може да се нарече легенда в джаза ще пее в София на 11 юли. Концертът ще се състои в Зала 1 на НДК,а заедно с певеца, текстописец, преподавател и продуцент, който при това умее да свири на над 10 музикални инструмента, ще излязат "Мистерията на българските гласове", композиторът..

публикувано на 11.07.24 в 16:40

"Аксепт", "Мистър Биг" и "Дийп Пърпъл" с букет хитове и нови албуми хедлайн в афиша на "Мидалидаре"

Хоп – ето ни вече на терен в Долината на виното, с. Могилово, община Чирпан, нямаме търпение да рокясаме. Четвъртото издание на Midalidare Rock In The Wine Valley ще се проведе от 12 юли (петък) до 14 юли (неделя). Гаранция за погото и доброто настроение за подобно събитие на открито е не само лятото и бирата, пардон – виното, а преди всичко афишът...

публикувано на 08.07.24 в 16:20

В Брюксел аплодират оперни звезди от Полша и Италия в новата постановка на "Турандот"

Тази година музикалната общественост отбелязва стогодишнината от смъртта на бележития оперен композитор Джакомо Пучини. Водещият белгийски театър "Ла Моне" не можеше да подмине тази кръгла годишнина и предложи за финал на сезона нова постановка на последната творба на Пучини – "Турандот". Още повече, че Брюксел е градът, в който композиторът прекарва..

публикувано на 07.07.24 в 08:05