Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Моето семейство:

Пътуващото семейство Радеви в търсене на пълно щастие

| Интервю
Семейство Радеви
Снимка: Личен архив - семейство Радеви

Ева и Явор Радеви са автори на семейния блог за пътешествия "Пълнощастие". Те гостуват заедно с дъщеря си Елора в рубриката "Моето семейство", за да разкрият своите тайни за хармоничен семеен живот, в който никога не е скучно, защото приключенията са зад всеки ъгъл и за перфектното пътуване няма нужда от специален повод или серия от почивни дни.

Семейство Явор,  Елора и Ева Радеви

По професия Явор е археолог, а Ева – кинорежисьор. Двамата се запознават в една от първите музикални телевизии у нас, ММ. 

Но събитието, което преобръща живота им изцяло, е раждането на тяхната дъщеря Елора. Покрай нея започват да търсят любопитни семейни маршрути, Ева създава своята страница за детско развитие "Моето умно бебе", където споделя и подробности около домашното обучение, което са избрали за дъщеря си.

В своя блог семейството търси пълно щастие в различни направления – чиста храна, време с любимите хора, качествена музика и лични интервюта с интересни хора и техният път към успеха и блаженството.

Целия разговор със семейство Радеви можете да чуете в звуковия файл.


По публикацията работи: Наталия Маева
 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

Адв. Захари Генов отговаря на слушателски въпроси

В рубриката на предаването "Законът и Темида" "Съвети на адвоката" адв. Захари Генов отговаря в ефир на слушателски въпроси. Евгени Симеонов от София е завел гражданско дело – установителен иск срещу Община Криводол, за да бъде установено, че издаденият от Общината акт за сключен граждански брак между покойния му баща с лице от женски пол е неистински..

публикувано на 23.02.24 в 15:25
адв. Елка Пороминска, Анелия Торошанова и Тодор Тодоров

Новите промени в Семейния кодекс и падането на тайната на осиновяването – II част

Парламентът прие окончателно на второ четене промените в Семейния кодекс, с които осиновени деца ще могат по-лесно да получат информация за своя произход. С изменението отпада изискването за "важни обстоятелства" за процедурата при достъпа до данните за биологичните родители и се разширява кръгът на лицата, които имат право да поискат разкриване на тази..

публикувано на 23.02.24 в 12:35

Перла в короната на Рила

Българското турне на "Семейно радио" продължава с директно излъчване и изнесено предаване от Самоков, осъществено с любезното домакинство на Сарафската къща – паметник на културата с национално значение. "Сарафската къща съхранява неповторима атмосфера от епохата на българското Възраждане, построена през 60-те години на XIX век, по поръчка на..

публикувано на 23.02.24 в 11:50

Голямо светилище на Асклепий може да изчезне заради концесия за инертни материали

Светилището на Бог Асклепий е свещено място за траките, археологически обект, който не е изцяло проучен. Прилежащата му територия обаче е предмет на интерес от страна на три фирми, които желаят да добиват материали в близост до него.  Започнала е процедура за предоставяне на концесия за добив на инертни материали в местността Хайдушко кладенче..

публикувано на 23.02.24 в 11:24

Как актът за цифровите пазари ще помогне на българските компании?

Актът за цифровите пазари (The Digital Markets Act) ще помогне на българските компании – доставчици на цифрови услуги, да се развиват в Единния вътрешен пазар в Европейския съюз, в който ще се прилагат едни и същи правила. Това заяви министърът на иновациите и растежа Милена Стойчева на семинар "Европейски законодателен акт за цифровите пазари..

обновено на 22.02.24 в 14:49