Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Актрисата и певица Марина Георгиева и майка ѝ Деспина:

Едно щастливо семейство с дъх на море

Марина и Деспина – щастливи майка и дъщеря
Снимка: Личен архив

Разговорът между майката Деспина и дъщерята Марина отваря вратите към една семейна история, изпълнена с уют, нежност, тетрадки с тесни и широки редове, китара и… море.

Колко трудно и колко лесно е да възпиташ талантлива дъщеря, която не се плаши да върви по своя собствен духовен път? Кои са майчините съвети и има ли рецепти за щастливо семейство?

Марина Георгиева
Марина е очаквано бебе. По поръчка, както казва Деспина по телефона от Варна. Кръстена е на морето. А и бащата на Марина вечно е на път – в морето е професията му.

В същото време, в студиото, актрисата и певица Марина Георгиева прегръща китарата и слуша майчиния глас. Реагира на всяка дума, произнесена с любов – а те всички са такива! После майката заедно със слушателите се радва на авторските песни на дъщеря си, изпълнени на живо в ефир.

Анастасия Левордашка и Марина Георгиева
В това издание на "Моето семейство" се появява и изненада: в студиото връхлита актрисата Анастасия Левордашка, с която Марина Георгиева е приятелка в живота и партньор на сцената.

Каква е реакцията на Марина, как продължава спектакълът "Легенда за Калиакра", в която участват младите актриси, и кой има право на кристалната топка, която изпълнява желания и разпръсква светлина – чуйте този вълнуващ семеен епизод в звуковия файл.


По публикацията работи: Росица Михова
 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Божидар Буглов: Богат си, когато даряваш

Понякога забравяме колко голяма радост можем да донесем на другите, когато подаряваме от сърце. Щедростта е нещо, което Божидар Буглов от Казанлък разбира по-добре от повечето хора. Той не само подарява, той раздава част от това, което е произвел със собствените си ръце на тези, които се нуждаят. Родом от Пловдив, Божидар и семейството се..

публикувано на 01.03.24 в 11:36

Празнично приветствие от Братислава: Българската детска градина ни честити 1 март

Първи март е един от най–любимите празници на малки и големи. С него поставяме символичното начало на новата стопанска година, пролетта и прераждането на природата. На този ден всеки се окичва не само с мартениците, които най–близките хора са му подарили, но и с усмивка и надежда за едно ново, по–добро начало.  Стартира "Фестивал на..

публикувано на 01.03.24 в 10:25

Стартира "Фестивал на мартеницата" в Пернишкото село Мурено

Според народните вярвания Баба Марта олицетворява слънцето и пролетта. Месец март неслучайно е наричан Женския месец и отново е символ на зачатието на пролетта и земята, която ще роди лятото и плодородието. В миналото българите вярвали, че когато Баба Марта се засмее, навън ще е слънчево и топло , но разсърди ли се, задухва силен вятър и..

обновено на 01.03.24 в 10:08

Връчват наградите "Бизнес жена на годината"

Светът на бизнеса неизменно се преобразява, включвайки със себе си разнообразие от талантливи и амбициозни жени предприемачи. Тези жени не само ръководят успешни предприятия, но често и балансират изискванията на своя бизнес с нуждите на семействата си. Именно този баланс между професионални и лични ангажименти заслужава признание и подкрепа...

обновено на 01.03.24 в 08:57

Приказното село Делчево оживява само на празници

Село Делчево се намира в Пирин планина на 1050 метра надморска височина и е на 9 километра от общинския си център Гоце Делчев. За съществуването на селището има данни още от римската епоха. Откритата наблюдателна и охранителна кула свидетелства за различни дейности от това време. Но официално като селище, Делчево възниква през XVII век край турски..

публикувано на 29.02.24 в 15:15