Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Весела Мангейна: Най-големият ни демотиватор е чуждото мнение

Направихте ли отново онези новогодишни обещания пред себе си, които знаете, че вероятно няма да изпълните? Какво ще започнете, научите, постигнете или откажете през Новата година?

Да започнем да се храним здравословно, да намерим нова работа, да научим чужд език, да подобрим взаимоотношенията си, да се откажем от зависимостите си (цигари, алкохол, хазарт, дрога и т.н.), да сме по-решителни и постоянни, да спрем да отлагаме – можем да постигнем всичко, само ако вярваме в себе си.

Как да сме уверени и да разкрием истинския си потенциал научаваме от Весела Мангейна. Тя е международно сертифициран бизнес и личностен коуч, която преди това е работила дълги години в сферата на корпоративните финанси.

Весела помага на хората да постигнат увереност и да използват всичките си способности, за да уловят възможностите пред тях, да постигнат удовлетворяващи резултати в личния и професионалния си живот. Семинарите на Весела Мангейна са на тема: „Как да спрем да отлагаме важните неща в живота и как да създадем живота, за който Мечтаем“.

Личностно развитие с помощта на коуч е за всеки, който:
• вярва, че няма нищо стойностно у него за другите,
• трудно взема решения,
• избягва да говори с хората или пред публика от страх да не се изложи,
• е роб на чуждото мнение,
• се извинява често, дори без нужда,
• не умее да казва "не",
• не умее да отстоява себе си,
• се отказва лесно,
• отлага нещата в живота си, вместо да действа,
• вярва, че не може и си казва: "аз не съм достатъчно добър",  "аз няма да се справя",
• се самосаботира и спира осъществяването на мечтите си поради страх и липса на вяра в способностите си.

Весела Мангейна вярва, че изграждането на увереност е уникално пътуване към себе си, което разкрива пред нас нови възможности. За нея увереността е вярата в собствените способности и вярата, че заслужаваме.
Весела Мангейна е участник в YouTube подкаста "Автентичност: Спри да се сравняваш с другите" и освен семинари и индивидуални сесии има, тя има и онлайн програма "Изграждане на непоклатима увереност".

По публикацията работи: Росица Михова

БНР подкасти:Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Армения посрещат Мисис Европа като коронована особа

Пловдивчанката Манита Вартан гостува в "Покана за пътуване" броени дни след като спечели за България короната на Мисис Европа през ноември миналата година. Тогава тя разкри интересни подробности за конкурса, който се проведе в Истанбул, за отношенията между 35-те претендентки, за благотворителните инициативи. В интервюто Манита спомена, че макар..

публикувано на 19.07.24 в 17:50
Росена Добрева и Цвета Николова

Росена Добрева: Добрите и смели хора не бива да бъдат забравяни

Тя е 16 годишно момиче и наесен ще бъде в 10 клас. Родена е и живее в гр. Стралджа – градче близо до Ямбол. Като повечето млади хора, родени в малък град, тя е притеснителна и с неоснователно ниско самочувствие, което, надявам се, скоро ще преодолее. Обича да пише и се интересува от съвременна българска литература. На тазгодишния – 11 пореден,..

публикувано на 19.07.24 в 10:38

Когато адреналинът те кара да се чувстваш жив

Павлин Митев е незрящ приключенец, който обича да си поставя високи цели. Активното спортуване е неизменна част от неговия живот. Планинското катерене и тандемното колоездене му доставят истинско удоволствие. Изминавал е определени маршрути на Витоша единствено със своето куче водач. Затова и се шегува, казвайки през усмивка, че тази планина може да..

публикувано на 19.07.24 в 08:05
Орхидея бръмбарче или пчелица (снимка: Джули Костова, група

Орхидеите в България: Епизод 3 – Размножаване и еволюция

Цикълът от пет предавания "Орхидеите в България" запознава слушателите със света на най-голямото семейство в царството на растенията – това на Орхидеите или Orchidacea. Загадъчни, красиви, смятани за сексуални хитреци в растителния свят, орхидеите не са само пищните тропически бижута, които пътешествениците и до днес откриват в девствените гори,..

публикувано на 18.07.24 в 11:13

Кръстоносните походи – реалност и митове

Няколко века продължават опитите на западното рицарство да освободи Божи гроб. Това е продължителна тема за летописци и странстващи певци, за историци, писатели, кинематографисти и философи. Истината е, че романтиката в този разказ е примесена с истории на стряскащи зверства и жестокости. Част от походите минават през българска територия – тук са..

публикувано на 18.07.24 в 09:32