Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Медицинските услуги са поскъпнали

До 60/100 по-скъпи са прегледите без направление при специалисти, показва репортерска проверка, направена в кабинети на клиники, ДКЦ и болници. Поскъпнали са и лабораторните изследвания, както и доплащанията на различни консумативи при операции. 

Цените за преглед при различни специалисти в лечебни заведения вече започват от 50-60 лв., а когато прегледът се осъществява от хабилитиран специалист, професор или доцент, цената е от 100-150 лв. Стига се и до 250 лв. в случаите, когато се прави ехография или друго апаратно изследване.

Все още продължава практиката за насрочване на преглед при специалист с направление за след месец-два. Без направление винаги се намират часове за същия или следващия ден.

Повече по темата чуйте в звуковия файл: 


По публикацията работи: Бисерка Граматикова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Исторически музей - Дряново – бъдеще в миналото

Българското турне на "Семейно радио" през 2024 година продължава с директно излъчване от Габрово в кулминацията на честванията по повод 147 години от Шипченската епопея и 90 години от освещаването на Паметника на свободата. Д-р Иван Христов , директор на Исторически музей - Дряново – разказва в "Семейно радио" за музейното дело, паметта и смисъла от..

публикувано на 24.08.24 в 11:30

Боженци: Легендата за болярката Божана и как селото става културен резерват

През тази година се навършват 60 години от създаването на Архитектурно-историческия резерват "Боженци". Според легендата, селото е основано от болярката Божана, която през 1393 г., бягайки от превземането на Велико Търново, се укрива със семейството си в планината и стига до малка рекичка. Тя се установява по северните склонове на Стара планина и полага..

публикувано на 23.08.24 в 11:09
Илюстративна снимка

Инициативен комитет възражда емблематичния ансамбъл "Габрово"

В мобилното студио на предаването "Нашият ден" от град Габрово гостува 27-годишният хореограф и режисьор Иван Любомиров, който изпълнява и длъжността заместник-областен управител на Габрово. Той е също така член на инициативния комитет за възстановяването на ансамбъл „Габрово“. В интервюто той сподели важни аспекти около историята и бъдещето на..

публикувано на 23.08.24 в 10:15
Илюстративна снимка

Младите герои на Шипка: Ученици изкачват стъпалата към Паметника на свободата

Ден преди кулминацията на националното честване, посветено на Шипченската епопея, ученици ще се състезават в традиционната надпревара по скоростно изкачване на стъпалата към Паметника на свободата на историческия връх. Стартът ще бъде даден днес в 10 часа. Ученици от 5-ти до 12-ти клас ще застанат на старта в подножието на Паметника на свободата, към..

публикувано на 23.08.24 в 09:45
Диян Стаматов

481 свободни места за училищни директори: Има ли достатъчно подготвени кандидати?

На 19 август 2024 г. приключи кампанията за набиране на кандидатури за училищни директори в България. С общо 481 свободни места в страната , въпросът дали има достатъчно подготвени и мотивирани кандидати за тези позиции предизвиква значителен интерес. В ефира на предаването "Нашият ден" Диян Стаматов , председател на Съюза на работодателите в..

обновено на 22.08.24 в 10:40