Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лято е!

Снимката е илюстративна

В редакция "Хумор и сатира" се опитваме да реагираме адекватно на неизбежната смяна на сезоните и затова лятно време се потим и излъчваме в ефир съответния тип предавания. Тази неделя след новините в 18 часа продукцията ни ще изглежда така:

- Увод с песни от фестивала на хумористичната и сатиричната песен "Златният кос", изпети от актьорите Иван Балсамаджиев, Николай Карчев, Светослав Пеев, Йорданка Кузманова и Ириней Константинов.

- "Истинските новини" – милионерите в САЩ са с 1 милион души повече от населението на България, искрица надежда ли е това.

- "Вопли от интернета" – субективно и напълно тенденциозно подбрани постове и съответните коментари, които са реакция на някои актуални събития и явления.

- "Ангажирани песни" – удряме по мераците на някои превозвачи да внесат индийски таксиметрови шофьори в Пловдив.

- "Отговор на актуален въпрос" – отговаряме на въпросите "Какви са тези хора?! Как е възможно да са депутати?! Кой ги прати там?!"

- Лятна  рубрика "На слънце и на сянка" – световноизвестните клоуни Лало и Малин.

- "Усмивки от старите радиоленти" – пътешествие из сградата на Народното събрание по вентилационната система.

- "Слушател на телефона" – какво ново на космодрума край Биримирци.

Чуйте сега рубриката "Ангажирани песни", а всичко останало – в неделя.


По публикацията работи: Милена Очипалска

БНР подкасти:Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Филмът"Вчера" оживява на театрална сцена

На 27 септември в Открита сцена "Сълза и смях" е премиерата на спектакъла "Не бях аз" от Владо Даверов . Режисьор на постановката е Лиза Шопова, музиката е дело на Кирил Маричков, а сценографията на Анелия Райкова. Мултимедийният спектакъл е продължение на българския филм "Вчера" от 1987 г. с режисьор Иван Андонов и автор Владо Даверов...

публикувано на 20.07.24 в 09:05
Edinburgh Festival Fringe

Такива сме си

В редакция "Хумор и сатира" не сме безразлични за настроението на нашите слушатели и затова правим по силите си то да е подходящо поне по време на нашите предавания. Тази неделя веднага след новините в 18 часа усилията ни ще изкристализират в този вид: Увод с песни от фестивала на хумористичната и сатиричната песен "Златният кос", изпети от от..

публикувано на 19.07.24 в 16:50

Музиката в музиката е жива доказва "Бог Рок"

За концерт-спектакъла "Бог Рок"  в "Артефир" говорим с пеещият актьор  Филип Аврамов и с музиканта Калин Вельов . Един спектакъл, който в неделната вечер ще зарадва публиката на Sofia Summer fest Underground. Много неща са се променили в рок представлението за неговата дългогодишна история. Промените са за добро – вече участват и авторски..

публикувано на 19.07.24 в 14:20

Изложбата "Неонови цветя" – дисекция на неизбежната баналност

Вглеждане и дисекция на неизбежната баналност заедно с художничката Румяна Карастамова , която гостува в "Артефир", за да представи новата си изложба "Неонови цветя". Карастамова е преподавател в НХА, график, но в последния си проект се отдава на живописта. "Неонови цветя" е своеобразно продължение на графичния цикъл "Бетонни цветя", в който..

публикувано на 19.07.24 в 14:18
Цанко Дюстабанов

Цанко Дюстабанов и пътят към безсмъртието

Днес от габровския квартал "Нова махала" потегли 23-тият възпоменателен поход "По пътя на четата на Цанко Дюстабанов" . В "Нашият ден" чуваме думи за събитието, както и за личността на големия габровец, участник в Априлското въстание, Цанко Дюстабанов, от Милка Караджова , организатор и планински водач. Цанко Дюстабанов несъмнено е един от..

публикувано на 19.07.24 в 12:18