Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Sofia Summer Fest Underground отваря врати в клуб "Чистилището"

Снимка: Sofia Summer Fest

Sofia Summer Fest Underground отваря врати днес (19 август) в клуб "Чистилището". За едномесечната програма и участниците разговаряме в "Нашият ден" с организатора Алекси Калев.

След края на Sofia Summer Fest в Южен парк 2 фестивалът за градска култура продължава с ъндърграунд издание на нова локация. Още концерти, театрални постановки, стенд ъп комедия и прожекции очакват през следващия месец посетителите на едно от най-значимите и градивни събития в столицата.

По думите на Калев публиката на Sofia Summer Fest е разнообразна, тъй като голямата сцена в Южен парк 2 винаги е предлагала интересни и разнородни събития – прагматичен отговор на културните нужди на града.  

С доза огорчение Калев заявява, че промяната във фестивалната локация е нежелана от страна на организаторите, зрителите и партньорите. По нормативни постановления се оказва, че фестивалът не може да бъде провеждан за повече от един месец на обичайното място в Южен парк 2. Ето защо се налага 60-дневната програма да претърпи изменения и нейната втора половина да се пренесе на друго подходящо място, обяснява Калев.

Тази вечер едномесечното ъндърграунд издание на Sofia Summer Fest започва с концерт на Ирина Флорин и Тони от 20 ч. в клуб "Чистилището". Калев изразява надеждата, че хората ще припознаят марката Sofia Summer Festи на новата локация.

Повече по темата чуйте в звуковия файл: 


По публикацията работи: Бисерка Граматикова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Млади музиканти представиха родната джаз сцена на фестивала "Нишвил"

Тази година фестивалът "Нишвил" отбеляза своята 30-годишнина с още по-сериозно българско присъствие – Cinga Manga Funk, "Акустична версия" и представителите на най-младото и обещаващо поколение на джаза у нас Postcard Sextet . С китариста на Postcard Sextet Велизар Гичев , който днес навършва 24 години, в репортаж за "Нашият ден"  разговаря..

публикувано на 19.08.24 в 10:35

"Егаси феста" превръща Бургас в епицентъра на българския хип-хоп

"Егаси феста" е най-мащабното хип-хоп събитие за лято ‘24 у нас, което предстои този уикенд в Бургас (23 и 24 август). Второто издание на успешния формат ще превърне Морска гара в клуб на открито и ще събере най-емблематичните имена за всички времена от световната и родната хип-хоп сцена. Ето го и списъка с изпълнители: TURBO B,..

публикувано на 19.08.24 в 09:32

Почивката няма разумна алтернатива

В редакция "Хумор и сатира" сме готови да спорим до прегракване и с трошене на чаши и чинии, че почивката няма разумна алтернатива. Освен това тази неделя веднага след новините в 18 часа ще предложим дори и на несъгласните с нас: • Увод с песни от фестивала на хумористичната и сатиричната песен "Златният кос" на поета Борис Христов,..

публикувано на 17.08.24 в 18:15
Започва вторият международен фестивал

Започва второто издание на международния фестивал "Кракра джаз" в Перник

Днес започва вторият международен фестивал "Кракра джаз" в Перник, съобщиха от общинската администрация, цитирани от БТА.   Музикалната проява, която ще се проведе днес и утре на едноименната крепост, е със свободен вход. В нея участват носители на Грами, реге звезди и една от най-оригиналните изпълнителки, появили се на световната джаз сцена..

публикувано на 16.08.24 в 12:04

Избрано: От Бургас до световния връх: Божана Славкова за победата в Mili Dueli

В рубриката "Разговорът" на предаването "Нашият ден"  през август ще излъчим най-интересните интервюта от изминалата година. Този път представяме разговора с Божана Славкова – първият български победител в световния поетичен конкурс Mili Dueli. Разговорът е излъчен на 26 април тази година.  Тя спечели с 968 точки за поетичния филм "Дървото с..

публикувано на 16.08.24 в 11:24