Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдивчани празнуват на фестивала Station Street

Снимка: Организаторите

Цветан Цветанов се включва на живо от празничния Пловдив, за да разкаже в "Нашият ден" за фестивала Station Street.

Името на събитието е намигване към предишното название на любимата пловдивска улица "Иван Вазов", която била известна като "Станционна", тъй като води до гарата, разказва Цветанов.

За втора поредна година фестивалът е сборен пункт за музика, изкуство, гейминг, иновации. На територията на Station Street се срещат различни култури, пластове и поколения. Това е визията на опитния екип, който стои зад събитието с мащабен потенциал.  

Цветан Цветанож
Цветанов запознава слушателите с днешната музикална програма, която включва някои от най-добрите съвременни български музиканти като триото на китариста Димитър Благоев и джаз формация "Посткард". Вечерта ще закрие Теодосий Спасов.

Входът за всички събития е свободен. По този начин случващото се в градската среда е достъпно за всички жители и гости на Пловдив.

Повече по темата чуйте в звуковия файл: 


По публикацията работи: Бисерка Граматикова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Хайде пак...

В редакция "Хумор и сатира" сме установили, че у нас, пък и по света, процесите и явленията се повтарят с учудваща упоритост. Примерите са безброй, а някои от тях можете да чуете веднага след новините в 18 часа ви предлагаме няколко летни сюжета: • Увод с песни от фестивала на хумористичната и сатиричната песен "Златният кос", създадени по..

публикувано на 06.09.24 в 17:20

История за трансформиращата сила на любовта и приятелството

"Оскар и розовата дама" от Ерик-Еманюел Шмит отвежда зрителите на вълнуващо пътешествие, което надхвърля границите на възрастта и времето. Превод: Снежина Русинова-Здравкова Режисьор: Стефан Спасов. Сценография и костюми: Нина Пашова. Музика: Милен Кукошаров. Участват: Мария Стефанова, Радина Боршош. Това е история за трансформиращата сила на любовта..

публикувано на 06.09.24 в 15:45

Националният Военноисторически музей със специална експозиция в празничния ден

Национален Военноисторически музей ще зарадва своите посетители в днешния празничен ден с обновена визия и специална експозиция, посветена на Съединението на Княжество България с Източна Румелия . В "Нашият ден" повече по темата разказва Славея Сурчева , директор на музейния отдел "Връзки с обществеността". Националният военноисторически..

публикувано на 06.09.24 в 10:05

Книга, която се чува и вижда

Романът на Тодор П. Тодоров "Хагабула" вече има признание и награди – роман на годината и беше отличен със специално споменаване от журито на Европейската награда за литература. Авторът, който е преподавател във Филосфския факултет на Софийския университет, до този момент пише само разкази и това е първият му роман. По негово признание да пише..

публикувано на 05.09.24 в 16:45
Людмил Тодоров

Отзвук от вечерта на "Аполония" в памет на Людмил Тодоров

Две книги на Людмил Тодоров – сборникът с три новели "Посланичката" и книгата с четири неекранизирани сценария "От какавидата до пеперудата. Незаснето" – бяха представени по време на "Аполония" в памет на светлата творческа личност, която напусна този свят миналата година. В репортаж за "Артефир" чуваме думите на Златна Костова, Георги..

публикувано на 05.09.24 в 12:32