Диригентът Росен Миланов поема Симфоничния оркестър на Кълъмбъс, щата Охайо

Росен Миланов

Ръководството на Columbus Symphony обяви, че следващият музикален директор на оркестъра ще бъде българският диригент Росен Миланов. Маестрото ще поеме поста в началото на сезон 2015/2016 година, а договорът му е за период от 4 години.

Развълнувани сме да посрещнем маестро Миланов в нашата музикална общност! Той внася страст, творческа енергия и визия в симфоничната музика и когато всичко това се съчетие с невероятно талантливите ни музиканти, ще позволи Симфоничният оркестър на Кълъмбъс на задълбочи преследването на артистичното осъвършенстване и връзката с обществото, заявява Лиса Бартън от Борда на директорите на оркестъра.

Росен Миланов дирижира за първи път състава в началото на 2012 година, а през март 2014-а ръководи т. нар. Happy Hour concert. В момента той продължава да бъде шеф-диригент на Симфоничния оркестър на Астурия (Испания), а ангажиментът му към Оркестъра в Принстън приключва и няма да бъде продължен.

Българският диригент е сред 100-те най-влиятелни хора в Ню Джърси, САЩ за 2014 година.

В България маестро Росен Миланов беше главен диригент на Симфоничния оркестър на БНР от 2003 до 2008 г. и музикален директор на Нов симфоничен оркестър в периода 1997-2013.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!