Сълзи и аплодисменти на крака на премиерата на "Sunset Boulevard"

| обновено на 08.02.17 в 23:58

В най-голямото музикално събитие на седмицата се превърнаха премиерните спектакли на мюзикъла "Sunset Boulevard" ("Булевардът на залеза") от Андрю Лойд Уебър в Националния музикален театър "Стефан Македонски".

Бях на първия спектакъл в петък вечерта в препълнения с публика салон на театъра. Признавам, спектакълът не започна грабващо. Изпитах известно неудовлетворение, което долових и у хората около себе си. Но постепенно и пиесата, и актьорската игра ставаха все по-завладяващи, докато накрая и аз скочих на крака да аплодирам, както направиха всички наоколо в салона.

Отначало трудно го възприех, но постепенно ми допадна и особено втората част! Музиката беше хубава. Що се отнася до изпълнителите, особено добро впечатление ми направиха Денко Проданов и Весела Делчева. Те бяха великолепен тандем, дори ми напомниха по едно време за Оливия Нютън Джон и Джон Траволта! Интересна беше и сценографията с тази стълба, която символизираше издигането и падането на холивудските звезди. Постановката беше направена много добре и дозирана от режисьора акад. Пламен Карталов и специално неговото решение с алюзията с нямото кино, сподели слушателят на Българското национално радио г-н Румен Дянков от София, който спечели в томболата на предаването за музикално-сценични изкуства "Каста дива" билети за премиерата на "Sunset Boulevard".

Сред всички доволни хора, които тръгваха от Музикалния театър след премиерата на "Sunset Boulevard", срещнах голямата българска оперна певица Мариана Цветкова, чиито очи бяха насълзени. Защо – чуйте в звуковия файл.

Следващите спектакли на мюзикъла "Sunset Boulevard" от Уебър на сцената на Националния музикален театър "Стефан Македонски" ще бъдат на 25-и февруари (събота) от 19 часа и на 26-и февруари (неделя) от 17 часа.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!