„Лили и вълшебното бисерче“ – грандиозен дебют на Анри Кулев и Любомир Денев в Софийската опера

| обновено на 02.03.17 в 15:46


Софийската национална опера и балет представи пред своята публика най-новия си спектакъл – операта за деца и възрастни „Лили и вълшебното бисерче“ по приказката на Валери Петров „Пук“ и музика на Любомир Денев.

Често с моята дъщеря Лили вкъщи четем и препрочитаме приказката на Валери Петров. Докато пътешестваме и се забавляваме с Хрили и другите морски герои, множество вълшебни бисерчета озаряват вечерта ни. А ето че сега националният ни оперен театър дава прекрасна възможност на още много български деца да се докоснат до вълшебството на Валери Петров. Според мен това е един от най-успешните детски спектакли на Софийската опера! Очарователна беше 7-годишната изпълнителка на главната роля Белослава Костадинова, музиката беше чудесна, а визията – вълшебна и прекрасна! Горещо препоръчвам на всички родители да заведат децата си на „Лили и вълшебното бисерче“!

За пътя от книгата през анимационния филм до оперния спектакъл – в звуковия файл чуйте какво разказа постановъчният екип пред микрофона на предаването за музикално-сценични изкуства „Каста дива“, както и репортаж от премиерата.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!