Дискусия по "Хоризонт": Какъв е големият залог за бъдещето на ЕС и мястото на България?

Европа на кръстопът: Какъв е големият залог за бъдещето на ЕС и мястото на България?

Това е темата на първата безплатна дискусия по програма "Хоризонт" на Българското национално радио.

Дискусията е за лидери на партии и съпредседатели на коалиции или водачи на листи от извънпарламентарно представени партии и коалиции в 49-ото Народно събрание.

Тя ще е в две части, а неин водещ е Силвия Петрова:

Участват:

Част - 1-ва

КП НИЕ ГРАЖДАНИТЕ (ПП БЪЛГАРСКАТА ПРОЛЕТ, ПП КОЙ – КОМПЕТЕНТНОСТ, ОТГОВОРНОСТ И ИСТИНА, ПП БЪЛГАРСКА РАБОТНИЧЕСКО – СЕЛСКА ПАРТИЯ, ПП НАЦИЯ) - Светозар Съев - председател на коалицията

ПП БЪЛГАРСКИ ГЛАСЪ - Георги Попов - водач на листата за ЕП

ПП НИЕ ИДВАМЕ - Николай Хаджигенов - водач на листата за ЕП

ПП ЗА ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ - ген. майор Валери Григоров - водач на листата за ЕП

КП КОАЛИЦИЯ НА РОЗАТА (ПП БЪЛГАРСКА СОЦИАЛ-ДЕМОКРАЦИЯ – ЕВРОЛЕВИЦА, ПП ОБЕДИНЕН БЛОК НА ТРУДА БЪЛГАРСКИ ЛЕЙБЪРИСТИ, ПП РОДОЛЮБИЕ 2000) - Димитър Митев - председател на коалицията

Част - 2-ра

ПП БЪЛГАРСКИ СЪЮЗ ЗА ДИРЕКТНА ДЕМОКРАЦИЯ - адв. Даниел Божилов - водач на листата за ЕП

ПП НАРОДНА ПАРТИЯ ИСТИНАТА И САМО ИСТИНАТА - Венцислав Ангелов - водач на листата за ЕП

КП ЛЕВИЦАТА! (ПП АБВ (АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРСКО ВЪЗРАЖДАНЕ), ПП ДВИЖЕНИЕ 21, ПП ЗЕЛЕНА ПАРТИЯ, ПП ЗЕМЕДЕЛСКИ СЪЮЗ „АЛЕКСАНДЪР СТАМБОЛИЙСКИ“, ПП НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ ЗА СПАСЕНИЕ НА ОТЕЧЕСТВОТО, ПП ПОЛИТИЧЕСКО ДВИЖЕНИЕ СОЦИАЛ-ДЕМОКРАТИ) - Валери Жаблянов - водач на листата за ЕП

ПП БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН СЪЮЗ – НД - Боян Расате - водач на листата за ЕП


По публикацията работи: Златко Желев

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Какво означават изборните резултати за ЕП в икономически план?

Еврото поевтиня, а френските облигации - доскоро смятани за сигурно инвеститорско убежище, се наредиха сред рисковите в Европа. Така пазарите реагираха на изборните резултати в първия ден след безсънната нощ на 9 срещу 10 юни, когато крайнодесните сили постигнаха очаквано добър резултат, а във Франция президентът Еманюел Макрон свика предсрочни..

публикувано на 15.06.24 в 12:01
Председателката на ЦИК Камелия Нейкова

ЦИК обяви имената на българските евродепутати

Председателят на Централната избирателна комисия Камелия Нейкова обяви имената на новоизбраните 17-те български евродепутати:  Ивайло Вълчев от листата на ИТН Петър Петров Волгин от "Възраждане" Станислав Стоянов от "Възраждане" Рада Лайкова от "Възраждане" Никола Минчев от ПП-ДБ Радан Кънев от ПП-ДБ Христо Петров от ПП-ДБ Андрей Ковачев от..

публикувано на 13.06.24 в 17:25

Тодор Червенков: Това бяха най-мъчителните избори

" Това бяха най-мъчителните избори откакто се занимавам с избори в Лион - от 5-7 години, поради много причини, но главно поради самата сложност на изборния процес , заложена в Кодекса, и поради някои непредвидени обстоятелства на местна почва, които се появиха". Това мнение изказа пред БНР Тодор Червенков – председател на секционна..

публикувано на 12.06.24 в 11:06

ЦИК обявява окончателните резултати от евроизборите

Централната избирателна комисия трябва да обяви окончателните резултати от гласуването в евроизборите и разпределението на мандатите.  Комисията даде срок до 14 ч. кандидатите за членове на Европейския парламент, които са и кандидати за народни представители, да заявят, ако не желаят да бъдат обявени за избрани за евродепутати Обобщена активност..

публикувано на 12.06.24 в 07:20
Председателят на ЕНП Манфред Вебер

Обрат: ЕНП обсъжда отмяна на забраната на коли с бензинови двигатели от 2035 г.

Европейската народна партия смята да обсъди в близките дни идеята за отмяна на забраната на колите с бензиновите двигатели в ЕС от 2035 г. Това заяви пред "Политико" председателят на групата на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер.  "Забраната беше грешка", сподели той. Отмяната изглежда все по-вероятна предвид надигането на крайната..

публикувано на 11.06.24 в 09:15

ГЕРБ печели вота в Босилеград

ГЕРБ взема най-много гласове  - 70,  при гласуването в секцията в Босилеград, сочат окончателните данни по вота в сръбската община. Втори са ПП-ДБ - с 30. Трети - "Възраждане" с 24.  За пръв път там се гласуваше и с машина, а до урните отидоха 182 сънародници с двойно гражданство. Избор за евродепутати и в Босилеград нямаше поради принципа за..

публикувано на 10.06.24 в 22:52

Около 20 000 българи гласуваха във Великобритания

Окончателните резултати от проведените в неделя избори за български парламент в Обединеното кралство отреждат победа на ПП-ДБ. Голямата изненада и на Острова е партия „Величие“ с трета позиция след „Възраждане“. При по-ниска избирателна активност, както и на много други места, българите дадоха своя глас в 118 избирателни секции на цялата..

публикувано на 10.06.24 в 22:19
Избиратели в избирателна секция в Загреб - 9 юни 2024

Най-ниска е избирателната активност на изборите за ЕП в Хърватия - 21%

Хърватия отчете едва 21% избирателна активност на изборите за Европейски парламент (ЕП). Това е и най-ниската избирателна активност в целия ЕС, предаде АФП. На предпоследно място по ниска избирателна активност е Литва с 28,9 % от избирателите, следвана от България с 31,8%...

публикувано на 10.06.24 в 18:56
Италианският министър-председател Джорджа Мелони говори на пресконференция за изборите за Европейски парламент в централата на

Джорджа Мелони: Гордея се с резултата от евровота

Джорджа Мелони - премиерът на Италия, се превръща в ключова фигура в ЕС, постигайки по-добър изборен резултат от 2022 година - тя спечели евровота с партията си "Италиански братя" с почти 29% от гласовете срещу 26% от парламентарния вот преди две години. На специалния брифинг в хотел "Parco dei principi" в Рим Джорджа Мелони бе посрещната с овации,..

публикувано на 10.06.24 в 18:03

Официални резултати от евровота във Франция: "Национален сбор" с 30 места в ЕП

Френският "Национален сбор" (на Марин Льо Пен), част от групата "Идентичност и демокрация", ще има 30 евродепутати в новия състав на Европейския парламент. Това показват официални неокончателни резултати, публикувани на сайта на ЕП. Листата, водена от председателя на партията Жордан Бардела, спечели вота с 31,37%. Оглавяваната от Валери Айе листа на..

публикувано на 10.06.24 в 16:50