Полицията в Кюстендил и Дупница работи по два сигнала за купуване на гласове

По два сигнала за купуване на гласове работи полицията в Кюстендил и Дупница, съобщи директорът на областната дирекция Елиян Стамболийски . Единият е за твърдения, че в дупнишката "Гиздова махала" има купен вот сред ромите. По случая е образувано..

публикувано на 03.10.14 в 18:18

Българите по света предизборно питат – ето отговорите

"Мога ли да гласувам, след като не съм си подал предварително заявление?"  Този въпрос, зададен от българи по света, може да бъде срещнат постоянно в социалните мрежи. Има и отговор: Можете да гласувате спокойно! Необходим ви е само валиден документ за..

публикувано на 03.10.14 в 15:25

Димитър Ганев: Ако не бъде сформирано правителство, ще има тежки последици

В следващото Народно събрание има трима очевидни участници – ГЕРБ, БСП и ДПС. Две от формациите се открояват от другите – това са „България без цензура“ и Реформаторският блок с около 6% и има още три партии, които са буквално на ръба на изборната..

публикувано на 03.10.14 в 14:38

МВР откри телефонна линия за сигнали за изборни нарушения

МВР откри телефонна линия за сигнали за нарушения за предстоящите избори на 5-и октомври. Номерата, на които хората могат да подават сигнали, са 982 22 32 или 982 56 46 с код за София 02. Сигнали могат да бъдат подавани и на имейл адрес izbori@mvr.bg.

публикувано на 03.10.14 в 14:35

Студентите без заверена студентска книжка ще могат да гласуват с уверение

Студентите редовно обучение ще могат да гласуват с уверение, издадено от  учебното заведение, ако в изборния ден нямат заверена студентска книжа за съответния семестър. Това реши Централната избирателна комисия. Студентите първи курс и..

публикувано на 03.10.14 в 12:56

Георги Димов: Технологично е невъзможно да гласуват над 1000 души в една секция

През последните 15-ина години, основният акцент при гласуването зад граница е именно вотът в Турция. В историята се открояват два различни периода по отношение на гласуването  оттам – до към 2000-та година и в последните 15 години. Това..

публикувано на 03.10.14 в 10:50

Антоанета Христова: Отсъстват правилата, които предопределят висока изборна активност

След многото негативни събития у нас и след като наяве излязоха много истини за политиците, мръсотията изплува на повърхността и стана много видима. Така дори по-оптимистично настроените станаха реалисти. Това каза за предаването "Преди всички" по..

публикувано на 03.10.14 в 08:42

Звената за документи за самоличност ще работят в дните до изборите

Звената за български документи за самоличност ще работят в дните до изборите, за да се осигури възможност на всеки да гласува, съобщиха от МВР. При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на днешния работен ден ще бъде издавано..

публикувано на 03.10.14 в 08:21

Приключва предизборната кампания

Приключва кампанията за предстоящите предсрочни парламентарни избори на 5-и октомври. В полунощ ще влезе в сила забраната за водене на агитация и огласяване под каквато и да е форма на резултати от допитвания на общественото мнение. Забраната ще важи..

публикувано на 03.10.14 в 08:17

Седем партии влизат в следващия парламент, сочи изследване на Центъра за анализи и маркетинг

Седем партии ще има в следващия парламент, показват прогнозните данни на Центъра за анализи и маркетинг. Първите шест са ГЕРБ, БСП, ДПС, Реформаторският блок, България без цензура и Патриотичният фронт, а "Атака" е с реални шансове. Така данните..

публикувано на 02.10.14 в 17:00

Кольо Колев: Най-вероятно следващият парламент ще е от седем партии

След 5-и октомври ни чака един разнолик парламент. Най-вероятно седемпартиен и много големи проблеми със съставянето на парламентарно мнозинство , каза Кольо Колев от Агенция „Медиана“ в интервю за предаването “12+3”. За да бъде..

публикувано на 02.10.14 в 13:49

Седем партии влизат в следващия парламент, сочи проучване на "Медиана"

Седем партии ще има в следващото Народно събрание, показват данните от последното проучване на агенция "Медиана". Пробив прави партия "Атака", която има шансове да прескочи четирипроцентната бариера, сочат данните. ГЕРБ, "БСП лява България", ДПС,..

публикувано на 02.10.14 в 13:47

Днес изтична срокът за образуване на избирателни секции в лечебни заведения и специализирани институции

Днес изтича срокът за образуване на избирателни секции в лечебни заведения, домове за стари хора и други специализирани институции за социални услуги, както и на плавателни съдове под български флаг. Ръководителят на съответната специализирана..

публикувано на 02.10.14 в 09:57
Говорителят на ЦИК Александър Андреев

ЦИК прави демонстрация на машинното гласуване

Днес Централната избирателна комисия ще направи демонстрация на машинното гласуване. Говорителят на Комисията  Александър Андреев  уточни пред "Хоризонт", че на предстоящите избори ще бъдат разположени 300 машини в 5 изборни района. По думите му, с..

публикувано на 02.10.14 в 09:46

"Алфа Рисърч": Голямата интрига са малките партии

На финала на една пасивна и доста вяла от страна на основните играчи кампания, в която и ГЕРБ и БСП се държат като партии, чиято участ е вече предизвестена, големият печеливш и голямата изненада могат да се окажат малките партии. Това е..

публикувано на 01.10.14 в 16:38

ЦИК: Селфитата в тъмната стаичка са забранени

Селфитата в тъмната стаичка са забранени. Това припомниха от ЦИК на студентите при срещата им в Минно-геоложкия университет в София. Четири дни преди изборите от ЦИК се заеха да разясняват кампанията на студентите. Служители от ЦИК обясниха на..

публикувано на 01.10.14 в 14:46

Йордан Бакалов: Имаме информация за замесени политици в схеми за купуване на гласове

На този етап нямаме притеснения по отношение на охраната в изборния ден, но по отношение на оперативната работа и противодействието на купуване на гласове действително нещата са малко по-сложни,  каза служебният министър на вътрешните работи..

публикувано на 01.10.14 в 13:27

Проф. Ивайло Дичев: Преференцията е приватизиране на кампанията от определени лица

Преференциите изпълняват в момента двусмислена роля. Те подменят мажоритарен избор, каза в предаването "Преди всички" проф. Ивайло Дичев. Но преференцията не е мажоритарен избор. Преференцията е приватизиране на кампанията от определени лица...

публикувано на 01.10.14 в 08:57

Проф. Юксел Юзкан: Правото на глас е демократично право на всеки гражданин на България

Блокада на границата с Турция насрочиха за днес от партия "България без цензура". Според проф. Юксел Юзкан от изселническата организация "Балгьоч" съвпадането на Курбан байрам ще накара една част от българските турци да прекарат ваканцията си в България..

публикувано на 01.10.14 в 08:35

П. Николов: Широката коалиция е лош вариант, но ако се стигне до нея, трябва да се стъпи върху конкретни приоритети

Преди конференцията "Перспективи пред българската външна политика – рискове и предизвикателства"  Петър Николов , председател  на Института за дясна политика, обясни в предаването "Преди всички", че липсата на темата в предизборната кампания вероятно се..

публикувано на 01.10.14 в 08:05