АКТУАЛНО

Росен Плевнелиев: Избори след изборите не са решение

Президентът Росен Плевнелиев заяви, че избори след изборите не са решение. Сега от политиците се очаква да чуят ясно посланията на хората за какво гласуваха те. Да намерят необходимите механизми, да бъдат достатъчно смели, да чуят народа и да..

публикувано на 07.10.14 в 12:44

Мария Спирова: Опашки на изборите е най-хубавата новина, която можем да чуем

Смятам, че изборите са част от този отказ от търсенето на смисъл. Основното, което се случи е, че хората не припознаха изборите като средство да коригират курса на държавата, каза Мария Спирова, българка, която живее и работи в Оксфорд, журналист,..

публикувано на 07.10.14 в 12:03

Лидия Йорданова: Тежестта на малките партии показва, че хората очакват сериозен контрол върху властта

Според социолога от агенция "Екзакта Рисърч Груп" Лидия Йорданова в парламента ще се води труден диалог. В парламента ще има какафония, защото всеки ще се опита да утвърди правото си да съществува. Това ще прави много труден диалога. Кой..

публикувано на 07.10.14 в 11:09

Доц. Андрей Бунджулов: Изборите не дадоха изход, дадоха различни възможности

Тестът, който предстои пред политиците е тежък и сериозен. Ние сме в една непрекъсната политическа криза и трябва да прочетем резултатите от изборите като етап от развитието на тази криза. Изборите не дадоха изход, те дадоха различни..

публикувано на 07.10.14 в 10:36
Сърница

Кадри Мандраджи: В Сърница за пореден път повярваха на лъжите на ДПС

Кадри Мандраджи , областен координатор на Народна партия "Свобода и достойнство", която е в Реформаторския блок, разказа в предаването "Преди всички" за гласуването в  Сърница , където са имали около 100 гласа за Реформаторския блок. На фона на..

публикувано на 07.10.14 в 10:09

Проф. Тодор Танев: Никоя от партиите не е готова да извърши реформите, които трябва да се извършат

Разбраха ли политиците какво точни им казаха избирателите? Проф. Тодор Танев , преподавател в катедрата по "Публична администрация" на Софийския университет, се съмнява в това.  Като гледам какво е поведението на всичките последните избори, които си..

публикувано на 07.10.14 в 09:57

Десислава Атанасова: Един милион и сто хиляди гласуваха за ГЕРБ с лидер Бойко Борисов, а не с някой друг

ГЕРБ ще състави кабинет на малцинството, а премиер ще бъде лидерът Бойко Борисов – това решение на партията, която получи най-много гласове на изборите, коментира в предаването "Преди всички"  Десислава Атанасова .  Това решение беше взето от..

публикувано на 07.10.14 в 09:54

Мартин Димитров: Трябва да се постигне споразумение по ключовите за България проблеми, по които да работи силно правителство

Трябва да се постигне споразумение по ключовите за България проблеми, по които да работи силно правителство, заяви в предаването на "Хоризонт" "Преди всички" Мартин Димитров от Реформаторския блок. Той коментира разнопосочните сигнали, които идват от..

публикувано на 07.10.14 в 09:49

Георги Васев: В тези преговори водеща трябва да бъде ясната позиция по основните въпроси на обществото

Георги Васев , председател на ВМРО – Благоевград, заяви в предаването "Преди всички", че в преговорите за сформиране на правителство не трябва да се поставят условия, а водещи – да бъдат интересите на обществото. Това, с което трябва да се заеме..

публикувано на 07.10.14 в 08:40
Милко Багдасаров

Милко Багдасаров: БСП не може да бъде патерица на друга партия

Първи консултации за подкрепа на правителство на малцинството започва ГЕРБ.  Милко Багдасаров , член на ръководството на БСП, коментира в предаването "Преди всички", че Изпълнителното бюро днес ще обсъди позицията на партията на тези преговори и ще се..

публикувано на 07.10.14 в 08:25

ЦИК извършва повторна обработка на изборните резултати

Окончателните резултати от предсрочните парламентарни избори у нас ще станат известни след повторната обработка, която се извършва в момента, съобщиха от Централната избирателна комисия. Едва след повторната проверка ще са ясни разпределението на мандатите..

публикувано на 07.10.14 в 07:50

"Икономист": Нестабилността в България се задълбочава

След парламентарните избори нестабилността в България се задълбочава, пише авторитетното британско издание "Икономист" . В статията се посочва, че след 18 месеца на политически сътресения изборите не са излъчили категоричен победител и са довели до..

публикувано на 07.10.14 в 07:45

ЦИК обяви резултатите при 100% първично обработени протоколи от секционните комисии от страната

При 100 процента първично обработени протоколи на секционните комисии от страната ГЕРБ получава 32,66 % от гласовете, "БСП-Лява България" - 15, 41 на сто, ДПС - 14,83, Реформаторският блок - 8,88 на сто, Патриотичният фронт е със 7,28, а "България без..

публикувано на 06.10.14 в 20:30

Отлив от избиратели и липса на доверие в избирателния процес, отчитат международните наблюдатели

България продължава да запазва имиджа си на последна в Европейския съюз по отношение на напредъка в борбата си срещу корупцията и прозрачността на изборите. Това отчетоха международните наблюдатели, които следяха произвеждането на изборите в България...

публикувано на 06.10.14 в 18:25