АКТУАЛНО

Копринка Червенкова: Лидерите вече си дават сметка, че има неща, с които са длъжни да се съобразят

Копринка Червенкова , главен редактор на вестник "Култура", е доволна, че в парламента влизат осем партии.  Наблюдавах лидерите на различните партии, които се разхождаха с траурни физиономии, а Бойко Борисов ги призова към смирение. Това е..

публикувано на 06.10.14 в 14:28

Валери Найденов: Новата геометрия на политиката вече е по вектора на етно-религиозните различия

Журналистът Валери Найденов коментира в "12+3" резултатите от предсрочните парламентарни избори. Според него колкото по-раздробени са партиите, толкова по-лесно се групират в два отбора: Тези избори породиха нова геометрия на политиката, каквато..

публикувано на 06.10.14 в 14:21

Красимир Каракачанов: Няма да участваме в интрижки за съставяне на някакво математическо мнозинство

Красимир Каракачанов ,лидер на ВМРО, която е част от Патриотичния фронт, заяви на пресконференция, че формацията няма да участва, по думите му, в  интрижки за съставяне на някакво математическо мнозинство , визирайки съставяне на правителство.  За..

публикувано на 06.10.14 в 13:45

Арман Бабикян: Спонсорите са единствените, които могат да сглобят управленска коалиция

Политиците получиха достатъчно голяма изненада на тези избори, коментира в предаването "Преди всички" пиар експертът Арман Бабикян : Всеки един от тях беше тръгнал със собствената си задача. Бойко Борисов беше решил, че ще гледа втора серия..

публикувано на 06.10.14 в 13:02

ГЕРБ е първа сила в повечето области в страната

ДПС печели мнозинството от гласовете в пет района на страната – Кърджали, Търговище, Разград, Шумен, Силистра. В останалите избирателни райони ГЕРБ е първа политическа сила, обяви ЦИК. Най-категорична е победата на ГЕРБ в Пловдив с 42,40%, сочат..

обновено на 06.10.14 в 12:47

Еми Барух: Краят на протестиращия човек не е настъпил

Журналистът Еми Барух коментира изборните резултати в предаването „Преди всички“. Според нея те са правдива картина на разцеплението в обществото: Не ми е лесно да си представя как тези толкова различни, толкова обременени от миналите..

публикувано на 06.10.14 в 12:46

Турските медии коментират българските парламентарни избори

Медиите в Турция посвещават сериозно място на провелите се парламентарни избори в България. Вестник "Заман" отбелязва, че според неофициалните резултати от вота дясноцентристката партия ГЕРБ на бившия премиер Бойко Борисов се е класирала на първо място с..

публикувано на 06.10.14 в 12:45

Корман Исмаилов: Ще има нестабилно правителство заради ценностните различия между партиите и силното задкулисие

Корман Исмаилов , председател на Народна партия „Свобода и достойнство“, коментира в „Преди всички“ как гласуваха българските турци на парламентарните избори вчера: Голям финансов ресурс, през изселническите дружества, се излива в..

публикувано на 06.10.14 в 12:35

Бареков: Готов съм да преговарям с Борисов, Сидеров и Местан

„България без цензура“ ще излъчи преговорен екип за съставяне на правителство. Това ще стане още днес на заседанието на Коалиционния съвет, заяви лидерът на партията Николай Бареков . Той призова политиците да оставят на страна личното его и..

публикувано на 06.10.14 в 12:30

Катя Михайлова, ГИСДИ: Гледани през медиите, изборите не бяха много законни

Гледани през медиите, изборите не бяха много законни, коментира в предаването "Преди всички" Катя Михайлова , ръководител на медийния мониторинг на Гражданската инициатива за свободни и демократични избори (ГИСДИ): Има един Изборен кодекс и един..

публикувано на 06.10.14 в 12:25

Първанов: АБВ заявява своята готовност за конструктивно партньорство с парламентарните политически сили

Не мога да скрия задоволството си, че още с първия опит намираме място в българския парламент. Не можем да бъдем въодушевени от този резултат, потенциалът на АБВ е много по голям. Това каза Георги Първанов на официалната пресконференция на АБВ,..

публикувано на 06.10.14 в 12:16
Атанас Атанасов ДСБ

Атанас Атанасов: Трябват много компромиси за постигане на съгласие между партиите

Атанас Атанасов от Реформаторския блок призова да не се избързва, първо да се състави представителството на законодателната власт, Народното събрание и след това да се мисли за изпълнителната: Този силно фрагментиран парламент изисква..

публикувано на 06.10.14 в 12:01

Татяна Дончева: Политическото задкулисие ще продължи

Две формации: "Глас народен" с лидер Светослав Витков и "Движение 21" на Татяна Дончева, остават извън парламента, но печелят повече от един процент от гласа на избирателите, което означава, че ще имат партийни субсидии. В интервю за "Преди всички"..

публикувано на 06.10.14 в 11:24

Близнашки: Основните политически сили да си поемат отговорността

Според служебния премиер Георги Близнашки формирането на ново правителство зависи от здравия разум на основните политически сили. Близнашки се надява нов кабинет да бъде излъчен до две-три седмици, въпреки че формирането му няма да е лесна задача..

публикувано на 06.10.14 в 11:19