Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Радио Кърджали стана на една година

Радио Кърджали стана на една година. На 9 май 2016 г. най-новата регионална радиостанция на Българското национално радио започна своя ефирен живот. За това време тя успя да се наложи на медийния пазар в Източните Родопи и достигна до сърцата на десетки хиляди слушатели. 
Радио Кърджали вече е емблема в ефира - гласът ни се чува из цялата планина, ценят ни, търсят ни и ни вярват. Защото казваме истината, без да я украсяваме. И както по стара българска традиция на бебето се прави прощъпулник, така и ние ще го направим за първия ни рожден ден. И от многото предложени варианти ще изберем един - да останем верни на слушателите с точна, бърза, обективна и безпристрастна информация. 
Как започна Радио Кърджали преди една година, чуйте в звуковия файл. 

Вижте още

Падна забраната и за конферентните мероприятия

Министърът на здравеопазването издаде заповед, с която позволява провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, изложения, в т.ч мероприятия на изложбената индустрия. Въведени са специални изисквания - заетостта на местата да е 30 % от общия им капацитет  при спазване на противоепидемични мерки. По- рано днес премиерът Бойко Борисов се..

публикувано на 30.05.20 в 14:45

Персоналът на детските градини в Ивайловград е без Covid-19

Целият педагогически и не педагогически персонал на детските градини и ясли в Ивайловград е тестван за коронавирус. Всички 29 служители са дали отрицателни резултати на бързите тестове. Изследванията са направени, за да има спокойствие и сред работещите в детските заведения, и сред родителите за сигурността на децата преди отварянето на градините на 1..

публикувано на 30.05.20 в 14:24

Няма положителни проби за COVID-19 в област Хасково

През последното денонощие са взети 5 проби за наличие на коронавирусна инфекция на територията на област Хасково.  Три от тях са на персонал и две на пациенти от МБАЛ Хасково.  Една от пробите на пациентите е на 39-годишната жена, интубирана в ОАИЛ на МБАЛ Хасково. Те са дали отрицателен резултат. Отрицателни са и осемте проби, взети от МБАЛ..

публикувано на 30.05.20 в 14:21

Традиционната заря на 2-ри юни се отлага

С оглед на извънредната епидемична обстановка, която продължава до 14 юни, тази година в Кърджали няма да се проведе Традиционната заря-проверка под егидата на областния управител в навечерието на 2 юни – Ден на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България.  В името на здравето и безопасността на гражданите и участниците в събитието..

публикувано на 30.05.20 в 14:12
Кирил Ананиев

Здравният министър издаде заповед за влизането в страната от 1 юни

България ще премахне задължителната 14-дневна карантина от 1 юни за пътници от повечето страни от Европейския съюз, но не и за тези с най-големите огнища на коронавирус, съобщават от пресцентър на Министерския съвет. Това става факт, след като здравният министър издаде заповед, с която регламентира влизането в България, считано от 1 юни, транзитното..

публикувано на 30.05.20 в 12:46

Само 14 нови случая на Covid-19 доказани у нас при изследвани над 1300 проби

През изминалото денонощие у нас са регистрирани 14 новия случая на коронавирусна инфекция при изследвани 1353 проби: „Хубавата новина е, че за вчерашния ден имаме само 14 новозаболели. От тях със състояние, което предполага лечение в болница, са четирима. Останалите 10 са на домашен стационар“. Това каза проф. Тодор Кантарджиев на редовния брифинг на..

публикувано на 30.05.20 в 12:41

Цветелин Гавазов, ГЕРБ: Спрете това безумие - трафопост насред парковата среда

Изграждането на трафопостове в зелените площи, които да захранват частните имоти в парка, е в ущърб на обществото. Така реагира общинският съветник Цветелин Гавазов, след като на последната общинска сесия, бе гласувано с мнозинство изграждането на нови трафопостове в парк "Арпезос-Север", които да обслужват новопостроените сгради там.  Ето и целият..

публикувано на 29.05.20 в 17:12