Показват завръщането на дивата природа на Стария континент

Грандиозното завръщане на дивата природа в Източните Родопи оживява н а телевизионните екрани на NAT GEO WILD по целия свят. Зрителите в България ще могат да гледат премиерата на епизода “Завръщането на лешоядите” тази събота , 19-и..

публикувано на 18.09.20 в 12:25

ЕГ "Христо Ботев" в Кърджали ще посрещне около 850 ученици

Утре, 15 септември е първият учебен ден за новата 2020/2021 година. Знаем, всяко училище трябваше през лятото да се подготви, съгласно насоките, определени от Министерствата на образованието и на здравеопазването, така, че и ученици, и учители да се..

публикувано на 14.09.20 в 14:56
Фрагмент от „Съединена България“, литография от Николай Павлович.

Помним ли историческите уроци от Съединението?

След Б ерлинския конгрес от 1878 г. България е разделена на Княжество България и Източна Румелия . Останалото под османска власт българско население се стреми към обединение с освободените българи. Така през 1880 г. е създаден Българският таен..

публикувано на 05.09.20 в 11:53

Природолюбители ще отбележат Международния ден на лешоядите

И тази година в Маджарово природолюбители и хора с екомислене ще отбележат Международния ден на лешоядите. Традиционно, той се чества всяка първа събота на септември и цели да повиши информираността и ангажираността на обществеността в опазването..

публикувано на 04.09.20 в 15:46

Димитър Димов: Властта се окопава, очаквам интересен политически сезон към края на септември

Бих разделил протеста на две части - това, което се случва след 9-10 вечерта, малко или много се използва от различни групи в обществото, каза за избилото напрежение и арести на 56-ия протест под надслов "Велико народно въстание" политологът..

публикувано на 03.09.20 в 16:01

Георги Кулов: Нормално е Данаил Кирилов да се чувства некомфортно

Жертва ли е Данаил Кирилов на проекта за нова конституция. Закономерна ли беше оставката му и ще продължат ли протестите. Тези въпроси коментира историкът и журналист Георги Кулов за слушателите на Радио Кърджали. Критиките, които се изсипаха от..

публикувано на 28.08.20 в 13:55

Д-р Марин Мухтаров: Пийте вода, в горещините избягвайте алкохола

"Не е желателно да се пият алкохолни напитки особено в най-горещите часове на деня. В съзнанието на хората е вкоренено, че бутилка бира или анасонова напитка охлаждат от жегите. Няма да ви охладят, защото алкохолът има свойството да разширява кръвоносните..

публикувано на 28.08.20 в 13:38

Родители с петиция против задължителните тестове и ваксини за Covid-19 на учениците

Родители от цялата страна организираха петиция против задължителните тестове и ваксини за Covid-19 в българските училища и детски заведения. Подписката е подписана от над 10 000 души и е внесена в министерствата на образованието и здравеопазването...

публикувано на 26.08.20 в 15:59
Дияна Василева в концертното студио на БНР, лауреат на конкурса „Млади фолклорни таланти”

Дияна Василева - "Момичето от планината"

За своите едва 26 години тя е постигнала удивително много в музиката. Народната певица  Дияна Василева има отличия, участия в концерти на три континента и в различни музикални проекти, сред които с прочутия в цял свят диджей Армин ван Бюрен и фронтмена на..

обновено на 26.08.20 в 14:24

Отменят фестивала за неделински двуглас

След проведено публично обсъждане и анкета сред жителите на община Неделино, общината уведомява,че 19-тото издание на "Национален фолклорен фестивал за двугласно пеене и народна песен с международно участие", което беше планирано за 4-6 септември, няма..

публикувано на 21.08.20 в 13:10

Изет Шабан: Туризмът е сред приоритетите на община Ардино

Общинското ръководство на Ардино е поставило туризма като един от приоритетите в програмата си. Освен обектите от национално значение като Дяволския мост, Орловите скали и крепостта Патмос, се работи по реализиране на ваканционно селище и къмпинги,..

публикувано на 14.08.20 в 15:45

Себихан Мехмед: Рехабилитираме почти половината улици в Крумовград

Продължават ремонтите на улици в Крумовград. Очаква се да започне работата по нови 6 улици, вляво от централната "Княз Борис I" . Общинските съветници дадоха зелена светлина на обекта, като гласуваха общината да издаде заповед в полза на..

публикувано на 10.08.20 в 09:10

Петър Чухов: Стандартните лагер бири са ми скучни

Днес, 7 август, е Световният ден на бирата . В различни пивоварни, клубове и бирарии, се събират ценители на бирата да отдадат дължимото на златистата напитка. Култовата напитка има много почитатели в цял свят и се смята за една от любимите..

публикувано на 07.08.20 в 15:20

Добро представяне на кърджалийските каякари на държавния шампионат

Въпреки тежката финансова криза, Спортен клуб по кану каяк "Арда" - Кърджали успя да се включи в гонките от Държавния отборен шампионат, който завърши на гребния канал в Пловдив. Най-силно се е представил Емирджан Дурали с едно първо и едно второ място..

публикувано на 04.08.20 в 11:40

Даниела Павлова е новият директор на ЕГ "Христо Ботев" в Кърджали

Даниела Павлова, информатик и математик,  е спечелила конкурса за директор на езиковата гимназия в Кърджали. Даниела Павлова до момента е директор на училището в Рани лист и външен инспектор към Националния инспекторат по образованието. Преди това е била..

публикувано на 04.08.20 в 11:07

Лидия Асенова, ГЕРБ: Ще следя ангажиментът на кмета към жителите на кв."Гледка" да бъде изпълнен

По настояване на общинския съветник от ГЕРБ Лидия Асенова кметът Хасан Азис и  заместник-кметът по строителството Катя Митовска се срещнаха с жители на кв. „Гледка“ във връзка със запушена канализация за обратни води, които се изливат директно на..

публикувано на 31.07.20 в 11:30

Протестиращ: В момента се създава истинско гражданско движение, което да контролира и да наблюдава властимащите

"В момента се създава истинско, реално гражданско движение в България, което да може да контролира и да наблюдава властимащите. На хората им омръзна да ги лъжат. Те искат нови, млади, интелигентни лица във властта." Това заяви за Радио Кърджали Даниел..

публикувано на 24.07.20 в 15:50

Метин Хафъзсалим: По проекта "Заетост за теб", се кандидатства само онлайн

Директорът на Бюрото по труда в Кърджали Метин Хафъзсалим проследи как текат консултациите по новата схема на Агенцията по заетостта на открито . За радио Кърджали той разясни какви са целите на кампанията "Новите мерки по ваша мярка", кои са..

публикувано на 21.07.20 в 20:10

Димитър Димов: Кърджали още не се е събудил

"На Кърджали му трябва още време да се събуди", коментира  в ефира на Радио Кърджали политолога Димитър Димов, във връзка с вчерашния протест пред Паметника на Васил Левски в Кърджали. В Кърджали за втора поредна вечер се събраха хора в..

публикувано на 16.07.20 в 15:29

Емилия Стоянова: Под въпрос е Държавното първенство по канадска борба в Кърджали

С лед дълго чакане, най-накрая са ясни датите за някои важни състезания по канадска борба за хората със сензорни увреждания , като първото е в Добрич на 24 и 25 юли. Така опасенията за нулева година в този спорт отпада. Състезателите обаче остават..

публикувано на 16.07.20 в 11:14