Адв.Теодора Белева: Пожелавам на колегите сила и убеденост в борбата за право и законност

16 април е Ден на Българската конституция и професионален празник на юристите и съдебните служители в България. Денят се отбелязва от 1991 г. по инициатива на Съюза на юристите в България.  Като българи и като юристи на този ден ние отдаваме..

публикувано на 16.04.21 в 13:44

16 април - Ден на Българската конституция

Днес се навършват 142 години от приемането  през 1879 г. на Конституцията на Княжество България. С Учредителното събрание във Велико Търново се поставя началото на парламентарния живот в освободена България. Търновската конституция става..

публикувано на 16.04.21 в 10:20

Великденски концерт подготвят в Дом на културата

Дом на културата Кърджали подготвят Великденски концерт за кърджалийската общественост. Празничната програма ще е на Велики четвъртък – 29 април от 18.30 часа. Поради извънредните мерки в концертната зала могат да влязат не повече от 130 души или това е..

публикувано на 16.04.21 в 09:21
Великотърновци започнаха новата година с пешеходен туризъм

Туристическите агенции в очакване да разрешат пътуванията

Очаква се от началото на месец май да започнат да се провеждат груповите туристически пътувания. Браншът изрази недоволство от последната заповед на министъра на здравеопазването, с която не се облекчават мерките за груповите туристически..

публикувано на 15.04.21 в 15:21

До 24 човека в община Неделино ще се възползват от услугата „Патронажна грижа +”

В община Неделино стартира проект „Патронажна грижа +”. Във връзка с това от местната администрация започнаха да набират желаещи да ползват почасови мобилни интегрирани здравно-социални  услуги в домашна среда. Проекта е одобрен в началото ма..

публикувано на 15.04.21 в 13:18
Проф. Николай Овчаров и Марияна Николова

Министерството на туризма рекламира крепостта Вишеград, според проф. Овчаров е време

По националните медии вече върви реклама на крепостта Вишеград край Кърджали, въпреки че тепърва предстои да се започва разкриването на историческия обект. Той е един от шестте приоритетни за страната, за които тази година правителството отпусна..

публикувано на 14.04.21 в 15:21
Самосрутващи се сгради в района на пазара в Кърджали застрашават минувачи

Собствениците на опасни сгради плащат за премахването им

Задължение на собственика на сграда, която е опасна, самосрутваща се, е да сигнализира в общината и да поиска премахването й. Това казва законът. Няма как трето лице да се намеси в чуждата собственост, коментира инж. Катя Митовска, зам.-кмет по..

публикувано на 14.04.21 в 13:55
Проф. д-р Стоян Маринов

Проф. Маринов: Нужна е по-агресивна кампания за привличане на туристи

Бизнесът е доста притеснен от неясната обстановка. „Не знаем какво да очакваме. Обявена е дата за откриване на сезона – 1 май, но много от обстоятелствата, свързани с пътуванията на чужденци в България пък и на българи в чужбина са неясни“...

публикувано на 14.04.21 в 12:16

Ресми Мурад: ДПС е единствената партия от участвалите в изборите за 45-то НС, която увеличава подкрепата за себе си

Областният лидер на Движението за права и свободи в Кърджали Ресми Мурад   в предаването "След първото кафе" засегна теми като :искането на ВМРО за касирането на изборите в Турция; ограничението за 35 изборни секции за държави , които не са членки на ЕС;..

публикувано на 12.04.21 в 14:34

Емблематичният музикант Петър Попов със свеж проект, посветен на влюбването

Нова песен в условията на пандемия ни предлага емблематичният музикант Петър Попов - Пепи Попов, екс група "Атлас".  Петър Попов е композитор и автор на текста, песента се казва "И сърцето...." и се изпълнява от група Даймъндс и Джей Керли..

публикувано на 11.04.21 в 17:05
Цвета Караянчева

Цвета Караянчева: Липсата на правителство ще доведе до катаклизми

Цвета Караянчева ще бъде депутатът на ГЕРБ/СДС от Кърджали в 45-то Народно събрание. В ефира на Радио Кърджали тя коментира, че очаква въпреки необичайната обстановка, да бъде създадено едно стабилно правителство, тъй като България в момента е в..

обновено на 10.04.21 в 14:30

Проф. д-р Тодор Черкезов: Вирусът ни направи по-смели, по-силни, по-уверени

Финансирането, наличието на лекарства, опазването на човешкия живот, професионализма на медицинския персонал, отношението към болния - това са само част от притесненията, които съпътстват всекидневието на проф. д-р Тодор Черкезов, изпълнителен директор..

публикувано на 10.04.21 в 14:20
Максим Генчев

Максим Генчев: Идвам с пълна кошница при Вас

Режисьорът се кани да инициира създаването на киноцентър в кърджалийско, който „да храни“ поне 1 000 души Въпрос: „Там битката е почти невъзможна – да победя ДПС и ГЕРБ, това е някаква химера.“ Чии са тези думи? Максим Генчев:..

публикувано на 08.04.21 в 18:13

Д-р Фикри Гюлестан: Ако политиците мислят поне малко за народа, ще се разберат за правителство

ДПС не успя да увеличи резултата си на последните избори - и сега, и през 2017 година за Движението са гласували около 300 хиляди. При положение, че тогава имаше ДОСТ, и тогава за за нея гласуваха около 100 хиляди души, а в момента партията я няма, то..

публикувано на 07.04.21 в 13:41

Александър Симов: БСП загуби изборите, но не е ранена смъртоносно

Хората наказаха Бойко Борисов и ГЕРБ с пъстрото и цветно гласуване на парламентарните избори в неделя. Това мнение изрази в сутрешния блок на Радио Кърджали Александър Симов, досегашен народен представител от Кърджалийски многомандатен район и..

публикувано на 07.04.21 в 12:52

Георги Кулов: България няма да е същата – влиза в спирала на неизвестност

" На този вот загубиха всички системни партии в България, тези партии, които определяха статуквото. След тези избори България няма да бъде същата, тя влиза в една спирала на неизвестност " , " Всъщност, този резултат предопределя евентуален..

публикувано на 06.04.21 в 15:53

Много слаб е интересът към изборите сред българите в Гърция

Много слаб интерес към изборите за ново НС се наблюдава сред българите на о. Крит, Гърция. Това отчита Петър Анастасов, председател на Сдружението на българите на о. Крит. Той отбеляза, че по неофициални данни на острова живеят близо 15 000 българи,..

публикувано на 01.04.21 в 14:25

Гергана Вакарелова: Няма как една пандемия да отшуми с десет дни локдаун

По-голямата част от мерките срещу коронавируса в Германия са наложени още през декември 2020 година и оттогава не са променяни. Сред тях са носенето на маски, които от един момент станаха задължително медицински - с филтър или хирургични; могат да се..

публикувано на 31.03.21 в 16:51

Ученици от цялата страна обсъждат хайдутството на конференция в Кърджали през май

За 7, 8 и 9 май се отлага националната ученическа конференция по история, която за шести път се организира от СУ "П.Р. Славейков" в Кърджали и школата по история там. Традиционно конференцията се провежда през март, но тази година заради..

публикувано на 31.03.21 в 16:02

Райна Райкова от Лондон: Трудно се живее в ограничения

Във Великобритания вече започна първият етап от четиристепенното разхлабване на мерките срещу коронавируса. От понеделник, 29 март е позволено до шест души да се събират на едно място навън или до две семейства. Вече са разрешени спортовете на..

публикувано на 31.03.21 в 15:24