Сезгин Байрям: Гражданите на Ардино имат големи очаквания, трябва да работим здраво

Общинският съвет в Ардино проведе своята първа работна сесия. Каква е визията за развитие на общината и как смята да ръководи местния парламент, разговаряме с председателя Сезгин Байрям, който за трети мандат ръководи общинския съвет. Чуйте звуковия..

публикувано на 03.12.19 в 11:00
Дядо Коледа

Дядо Коледа и тази година тръгва по домовете в Кърджали

Почти е готов коледният афиш на дейностите, в които ще бъдат ангажирани възпитаниците на Общинския детски комплекс в Кърджали. В ход е ежегодната коледна работилница на децата от различни представителни форми . Автентична сурвачка,..

публикувано на 02.12.19 в 16:08

Акад. Сава Гроздев: Няма българин, получил еквивалент на Нобел в математиката

През почивните дни, под егидата на областния управител Никола Чанев се проведе 19-ият областен математически турнир . В него тази година участваха над 850 ученици не само от Кърджали, но и от София, Смолян, Стара Загора, Хасково и..

публикувано на 02.12.19 в 10:40

Районното мюфтийство в Кърджали се включи в кампанията "Седмица на сираците"

За седма поредна година Главно мюфтийство организира една хуманна акция за подпомагане на деца до 16 годишна възраст без баща. Кампанията "Седмица на сираците" се провежда във всички джамии в страната и ще продължи до 1 декември. Районният мюфтия на..

публикувано на 28.11.19 в 12:04

Родената в Кърджали Даниела Емандиева представя дебютната си книга

Тя е родена в Кърджали и е завършила Езикавата гимназия "Христо Ботев". Още като ученичка проявява артистични наклонности, от тогава е и страстта й към писането. Даниела Емандиева печели конкурса на фондация "Буквите" с дебютния си роман "Целуни ме,..

публикувано на 28.11.19 в 11:26
Радослав Милев

Радослав Милев: Заплатата на общинските съветници да се обвърже с тяхната заетост

Проектът за наредбата, по която ще работи новоизбраният общински съвет на Кърджали, е публикувана в официалния електронен сайт на общината. Очаква се специално избраната временна комисия да направи промени в досега действащата наредба, като се..

публикувано на 27.11.19 в 13:52
Боян Кехайов

Боян Кехайов: Подобряваме средата за живот в Неделино

Дъждът тези дни създаде проблеми в община Неделино , ангажирана бе техника за справяне с последствията, а в края на миналата седмица хора от краен квартал са били блокирани да стигнат до центъра. Наред с това обаче, тече и текущата работа..

публикувано на 26.11.19 в 16:59

Два и половина пъти дъжд над нормата за последния месец в Кърджалийско

През ноември месец в област Кърджали са паднали 146 л/кв. м дъжд. Т ова е два и половина пъти над сумарните валежи, характерни за региона, съобщи за радио Кърджали синоптикът от Националния институт по метеорология и хидрология /НИМХ/ Анастасия..

публикувано на 26.11.19 в 09:37
Родопската теснолинейка

Родопската теснолинейка - кръвоносният съд на планината

По време на Първата световна война България усеща огромната липса на бързи транспортни връзки към краищата на страната. Много български земи са почти откъснати, а това ги прави лесна мишена за воюващите държави, жадни за нови територии. Особено..

публикувано на 26.11.19 в 09:00

Катедра "Хореография" в АМТИИ в Пловдив чества 45 години

Тази седмица катедра "Хореография" към Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство "Проф. Асен Диамандиев" в Пловдив ще отбележи 45 години от създаването си. Катедрата дълги години беше единственото място за професионално обучение за..

публикувано на 25.11.19 в 17:38

Расте броят на осиновените деца, отглеждани в приемни семейства

Рязък скок на осиновяванията на деца, отглеждани в приемни семейства, отчитат институции и специалисти. Кърджали също се оказа част от тази тенденция. В пъти е нараснал броя на децата, които са намерели нов дом. Това потвърди за Радио Кърджали и..

публикувано на 25.11.19 в 17:23
Юлия Андонова

Юлия Андонова: Работим в Кърджали да има Кризисен център за пострадали от насилие

Изключително е трудно да се говори за насилие. Все още в една голяма част от българското общество стои разбирането, че домашното насилие е проблем на семейството и по никакъв начин не бива да се бъркаме в тези взаимоотношения. Домашното насилие..

публикувано на 25.11.19 в 16:27

Румен Стоичков: Сред малките, обикновени човеци срещнах най-прекрасните хора на България

Журналистът от "Нощен хоризонт" на Българското национално радио Румен Стоичков представи своите пет книги в читалище "Нов живот" в Момчилград по покана на духовното средище. Той е автор на "Из стръмнините на България", "Преди забравата", "Някъде..

публикувано на 22.11.19 в 13:42
Проф. Велизар Гочев

Забавя се ремонтът на източното крило на филиал "Любен Каравелов"

През месец октомври трябваше да започне ремонтът на източното крило на сградата на Филиал "Любен Каравелов" в Кърджали. То бе затворено след станалото на 24 май 2014 година земетресение, нанесло му необратими щети. Бе проведен конкурс за изпълнител,..

публикувано на 22.11.19 в 10:30

Д-р Гергин Габровски: Ставаме лоши и като изписваме, и като не изписваме антибиотици

Няма антиваксърски настроения сред пациентите на д-р Гергин Габровски, личен лекар от Момчилград. Той има в листата си 5000 пациенти, а отделно и неосигурени. Навремето, без да го очаква, лекарят попадна в топ 100 на най-добрите джипита в Бълария..

публикувано на 22.11.19 в 09:00

В Златоград започват честванията за 675-годишнината от гибелта на Момчил юнак

Два дни след като община Златоград отпразнува своята свобода , се полагат основите на нова родолюбива инициатива в пограничния край. Златоград се подготвя за честването през 2020-а година на 675 години от гибелта на Момчил войвода. Първите..

публикувано на 22.11.19 в 08:21
Юсеин Ахмед

Юсеин Ахмед: Диалог и баланс ще бъдат принципи в работата ми

Общинският съвет в Кърджали се готви за първата си редовна сесия, която ще започне утре, 22 ноември, в 10 часа в Бизнесинкубатора. Освен редица нови съветници, там ще има и нов председател. Юсеин Ахмед е инженер по професия и е човек с богат..

публикувано на 21.11.19 в 12:37

Д-р Надежда Чаушева: Всеки пушач с дълъг "стаж" и над кутия на ден е в риск да развие хронична белодробна болест

Днес е Световният ден за борба с хроничната белодробна обструктивна болест.   Денят се отбелязва под егидата на Световната здравна организация /СЗО/ , с цел повишаване информираността за болестта и подобряване на грижите за болните. ХОББ е сред..

публикувано на 20.11.19 в 14:17

Мишо Кадиев: Клубовете за народни хора се завръщат към автентичния танцов фолклор

Клубовете за народни хора се завръщат към автентичния танцов фолклор. Тази тенденция получи потвърждение и след шестия фестивал на любителските клубове "Перпера 2019", който се проведе преди дни в Кърджали. Празникът на хорото събра 19 състава от цяла..

публикувано на 14.11.19 в 17:21

Светла Желязкова: Децата днес учат паралелно чужди езици и израстват като билингви

Английският език в днешно време се превърна в базов език и вече се търси надграждане на знанията с изучаване на втори и дори трети чужд език в ученическа възраст. Това показват и наблюденията на Светла Желязкова, преподавател в езикова школа в..

публикувано на 14.11.19 в 16:31