Антична вила

Диана Овчарова: Вила "Армира" е временно затворена, залагаме на други забележителности в района

Как община Ивайловград излиза от кризата с коронавируса? Кога ще отворят детските градини? Как епидемиологичните мерките и затварянето на антична вила "Армира" за следващите 24 месеца ще се отразят на развитето на туризма - един толкова важен за..

публикувано на 28.05.20 в 15:15

Позицията на кмета Сийка Суркова във фокуса на европейския пъзел с коронавируса

Kмeтът нa ceлo Moмчилoвци Cийĸa Cypĸoвa e cpeд гpaдoнaчaлницитe нa eвpoпeйcĸи нaceлeни мecтa, интepвюиpaни зa cитyaциятa c ĸopoнaвиpyca в извecтния caйт Роlіtісо.еu . Peпopтepитe нa РОLІТІСО paзгoвapят c 28 ĸмeтoвe и мecтни лидepи в цялa..

публикувано на 28.05.20 в 12:55

На Спасовден народът вярва в лековитата сила на водата

Днешния ден православната църква отбелязва като Възнесение Господне. Празникът се отбелязва от църквата още от IV-V век и принадлежи към подвижните църковни празници - 40 дни след Великден . С възнесението Си Иисус завършил делото на..

публикувано на 28.05.20 в 10:05

Димитрина Банева: Нашите абитуриенти знаят, че няма да ги оставим без бал

Тържественото изпращане в двора на СУ "Петко Рачов Славейков" ще се проведе на 24 май, при спазване на противоепидемичните мерки. Освен това, на тази дата ще бъде спазена и традицията на най-голямото училище в Южна България да се проведе автошествие..

публикувано на 23.05.20 в 10:05

Анелия Крумова: Изпращането за абитуриентите е толкова важно, колкото и самият бал

Премиерът Бойко Борисов разпореди да се изготви протокол с противоепидемични изисквания за изпращането на зрелостниците в края на учебната година.  До решението се стигна, след като Борисов се срещна с 12-класничките Симона Бонева и Дарина Георгиева...

публикувано на 22.05.20 в 16:14
Гюнер Бекир, имам в старата джамия в Момчилград

Мюсюлманите в Момчилград ще посрещнат празника на открито пред джамиите

В неделя на 24 май мюсюлманите по света ще посрещнат един от големите религиозни празници Рамазан Байрям. Вярващите мюсюлмани в Момчилград ще посрещнат празника в двора на двете джамии в града.  Още в събота дворовете на двата храма ще бъдат почистени и..

публикувано на 21.05.20 в 14:32

Директорът Иван Стойков: Няма да е тъжно изпращането, защото тези деца ще успеят

В СУ "Христо Смирненски" в Черноочене са осигурени всички мерки за провеждане на матурите на 1 и 3 юни . На матура подлежат 36 зрелостници . Разстоянието между ч иновете е замерено, децата ще бъдат на метър и половина разстояние, осигурени са..

публикувано на 19.05.20 в 12:33

Д-р Магдалена Маринова: Пикът на чревните инфекции предстои

Пикът на чревните инфекции, или както традиционно го наричаме летен грип все още не е настъпил , но се очаква. Въпреки че тези инфекции имат характерни симптоми, понякога могат да бъдат объркани с КОВИД-19 или КОВИД-19 да бъде объркан с тях..

публикувано на 19.05.20 в 10:38
Юсеин Ахмед

Юсеин Ахмед: В Общинския съвет мислим за оптимизация на разходите

На 28 май Общинският съвет на Кърджали ще се събере на поредното си заседание. След отмяната на извънредното положение, предстоящата сесия не може да се проведе онлайн. Председателският съвет е взел решение това да стане в залата на Дома на културата,..

обновено на 18.05.20 в 21:48

Димитър Георгиев: Баскетболистките понесоха тежко извънредното положение

Както всички спортисти, така и момичетата от Баскетболен клуб "Орфей"-Кърджали преживяха тежко месеците, в които не им бе позволено да тренират. Тежко преживяха и внезапно прекъснатото първенство, което не им даде шанс да воюват отново за престижно..

публикувано на 18.05.20 в 13:35

Киносалонът в Кърджали ще отвори най-рано в края на юни

На 11 май, министърът на здравеопазването издаде заповед, която разрешава посещения на музеи на закрито, галерии и библиотеки на открито и закрито, при спазване на изискването за социална дистанция и на всички противоепидемични мерки. Заповедта..

публикувано на 12.05.20 в 12:49

Димитър Сотиров: Медиите се озоваха на фронтовата линия с пандемията

Медиите са безпощадното огледало на обществото, смята Димитър Сотиров, дългогодишен журналист и докторант във факултета по журналистика в Софийския университет "Свети Климент Охридски". Как се справят журналистите в отразяването на пандемията, увеличава..

публикувано на 12.05.20 в 12:43

Месец май с температури от минус 3 до плюс 30 градуса

Променливо време, с минимални температури от минус 3 градуса от и максимални до повече от 30 градуса ни очаква до края на май. Месечната сума на валежите е около климатичните норми, ще има слани . По това време, на 7 май в Кърджалийско, но..

публикувано на 07.05.20 в 15:35

Стефани Ангелова, радио Христо Ботев: Трябва да накараш хората да те слушат с интерес

Какво е радиото за един млад колега, журналист, който едва от година е в редакцията на радио Христо Ботев. Какво й се струва трудно, какво пък, обратно, я вдъхновява. Кое е предизвикателството да работи в условията на КОВИД-19 . Нека да чуем..

публикувано на 07.05.20 в 13:11

Катя Василева, радио София: Да си пожелаем добри новини в ефира

На 7 май, 1985 година, Александър Попов представя своето ново откритие, което открива пътя към създаването на радиото. Именно това, че с апарата не само са излъчвани радиовълни, а ч рез тях е предадена информация, е основата на претенцията Попов..

публикувано на 07.05.20 в 13:01

Радостина и Антони Желеви: Много държави отказаха да приемат нашия круизен кораб

Известните музиканти от Кърджали Радостина и Антони Желеви, които от години работят на круизни кораби, в момента се намират в карантирана на родна земя. За радио Кърджали те разказват как са се срещнали с корона-вируса близо до Австралия, споделят..

публикувано на 05.05.20 в 12:50

Йорданка Гочева: Кампания 2020 в подкрепа на земеделците върви на пълни обороти

Кампания 2020 върви на пълни обороти, въпреки извънредното положение. Областната дирекция "Земеделие" в Кърджали среща сериозна подкрепа в лицето на кметове на населени места. Възможността за он лайн подаване на заявления в нашата област е затруднено,..

публикувано на 30.04.20 в 16:17

Гроздан Колев: Имаме готовност да проведем всичко, което е заложено в плана на учебната година

Имаме готовност да се заемем с организацията по възстановяване дейността на училищата. Всичко зависи от развитието на кризисната ситуация и епидемологичната обстановка в страната. Това обяви  началникът на Регионалното управление на..

публикувано на 29.04.20 в 14:01

Д-р Юлиян Петров: Дистанционното обучение е един важен урок, който всички учим

Учебната година да приключи дистанционно , а учениците да бъдат в училищата за провеждане на изпитите, решиха министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, членовете на Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в образованието и..

публикувано на 29.04.20 в 10:40

Даниел Делчев: Допускам, че строежът върху детската площадка пред бл.60 е законен, но не знам доколко е морален

"Допускам, че всичко се е случило по законен начин. Очаквам да получа отговор и някакви документи, за да се запозная с тях. Не съм ги търсил предварително, защото все пак кметът има право да отговори и ако всичко е законно, тогава ще търсим други..

публикувано на 27.04.20 в 15:39