Кметът на общината, арх. Анастас Карчев, връчва знак „Почетен гражданин на Свиленград” на д-р Димитър Ермов

Д-р Димитър Ермов: Електронното здравеопазване не е истинската реформа

Електронните направления за хоспитализиране не облекчават процеса, а напротив -  натоварват лекарите и им отнемат от времето за преките медицински дейности. Това мнение изказа в ефира на Радио Кърджали директорът на Многопрофилната болница за активно..

публикувано на 02.08.22 в 22:22
Евгений Дайнов

Евгений Дайнов: Очакванията за служебния кабинет са и позитивни, и негативни

Новоназначеното служебно правителство ще трябва да функционира в един много по-широк обхват, отколкото се очаква от служебен кабинет, заради почти военното време, в което живеем и в което кризите следват една след друго. Това мнение изрази в Сутрешния..

публикувано на 02.08.22 в 22:03
Димитър Димов

Димитър Димов: Служебното правителство би трябвало да направи ревизия на кабинета "Петков"

"Оптимист съм за работата на служебното правителство. Не защото има много правомощия, всички знаем, че не е така. По-скоро очаквам това, което в публичното пространство се говори последните дни - че служебното правителство би трябвало да направи ревизия..

публикувано на 02.08.22 в 20:41
Даниела Късовска

Радио Кърджали става част от проекта „БНР – Проверка на факти“

Радио Кърджали, е много важна част от обществената мисия на БНР, заради района, в който работи, каза Даниела Късовска, програмен директор на националната медия. В ефира на Радио Кърджали тя представи и най-новия проект на БНР – Проверка на..

публикувано на 02.08.22 в 20:28
Катя Филипова

Инспектори проверяват условията на труд в горещите дни

Бум в исканията на разрешения за наемане на непълнолетни отчитат от дирекция "Инспекция по труда" в Кърджали (ДИТ). Само за последния месец те са 52, съобщи за Радио Кърджали директорът на институцията Катя Филипова . Около 70 проверки са извършени..

публикувано на 28.07.22 в 18:17

Пожарът в Дадя унищожава световно застрашени видове и птици

Неизвестни до този момент са yетите за животинския, птичия и растителния свят в най-големия природен парк на Гърция - Дадя, който е на границата с България. От пет дни там бушува пожар, в гасенето на който са включени над 300 пожарникари и доброволци...

публикувано на 26.07.22 в 09:15
Георги Кючуков

Георги Кючуков: Оптимист съм, че ще имаме правителство

От днес БСП за България започват преговорите за съставяне на редовно правителство в рамките на 47-то народно събрание. Първата политическа сила, с която ще разговарят, е Продължаваме промяната. Предстоят разговори и с останалите досегашни коалиционни..

публикувано на 19.07.22 в 18:16
д-р Атанас митков, директор на ЦСМП-Кърджали

Жегите вдигнаха на крак спешните медици

"Високите температури са опасни. Особено екстремно високите температури, които влияят основно на сърдечно-съдовите заболявания и на хроничните пациенти." Това каза за Радио Кърджали директорът на Центъра за спешна медицинска помощ в Кърджали д-р Атанас..

публикувано на 19.07.22 в 17:46

Елван Гюркаш: Лицата трябва да знаят, че дължат данък, когато отдават имоти под наем през чуждестранни онлайн платформи

  Над 14 млн. лв. доходи от наем са получили българи, собственици на недвижими имоти, които ги предоставят за краткосрочно настаняване на туристи чрез Airbnb, съобщават от Националната агенция за приходите. Данните се отнасят за втората..

публикувано на 11.07.22 в 15:38
Пресконференция за

Любов и война, но и всички теми от живота, в центъра на документалното кино днес

С прожекцията на филма "Воев", дебют на режисьора Биляна Кирилова, на 7 юли от 19 часа в Смолян се открива Вторият международен документален "Родопи филм фест". Ще бъдат представени над 30 филма, избрани от близо 700 участвали в конкурс. Филмовите..

публикувано на 07.07.22 в 17:41

Близо 89 хиляди товарни коли са обработени през юни на Капитан Андреево, с 9 хиляди повече от май

Интензивен е трафикът на Граничния контролно-пропускателен пункт Капитан Андеево в посока Турция. В навечерието на мюсюлманския празник Курбан Байрам хиляди гастарбайтери се прибират от Западна Европа към родните си места и пресичат българо-турската..

публикувано на 07.07.22 в 16:32

Горан Благоев: С френското предложение за Северна Македония Европа отчита българския интерес

Със 170 гласа "за" и 37 "против" Народното събрание одобри проект за решение, което може да отблокира процеса на интеграция на Северна Македония с Европейския съюз, но постави редица условия. 21 депутати се въздържаха при гласуването. С решението..

публикувано на 24.06.22 в 16:43

Иванка Караколева: Недоволството сред хората е огромно

Протестна акция с искане за увеличение на минималната работна заплата от 1 юли на 760 лева и на доходите на работещите в бюджетния сектор започна КНСБ. Синдикалистите търсят подкрепа от народните представители техните искания да бъдат включени в..

публикувано на 24.06.22 в 15:55

Георги Кючуков: Надявам се в парламента да има разум, който да се обърне повече към проблемите на хората

Каквото и да се случи с правителството, най-важното нещо е да се приеме актуализацията на бюджета. Това коментира Георги Кючуков, част от общинската структура на БСП в Кърджали, по повод днешните дебати за внесения вот на недоверие към правителството..

публикувано на 21.06.22 в 14:47

Димитър Димов: Деглобализацията постепенно си проправя път

Швейцарското градче Давос посрещна държавни лидери от 50 държави, 300 представители на правителството и приблизително 2500 представители на световния бизнес, които се срещнаха, за да обсъдят настоящето и бъдещето. Вместо облекчение и..

публикувано на 16.06.22 в 09:00
Бойко Синапов

Бойко Синапов: Приеха предложението ни за изравняване на субсидиите в земеделието

Председателят на Сдружение "Обединени български животновъди" Бойко Синапов заяви след завръщането си от Брюксел от срещата на българските земеделски производители с  комисаря по земеделие в Европейската комисия Януш Войчеховски, че Войчеховски..

публикувано на 16.06.22 в 08:46

Асен Иванов: Няма да има проблем при снабдяването с дърва за огрев

И през месец юни продължават засилените проверки от страна на служителите на горските стопанства  на територията на Южноцентрално държавно предприятие - Смолян. “За месец май служителите, назначени по опазване на горските територии в..

публикувано на 14.06.22 в 15:15
Богдан Милчев

Богдан Милчев: Пътя Русе-Маказа е най-опасният в страната

В България през близо 200 населени места преминава транзитен трафик без обходи. Извеждането на движението и построяването на околовръстни пътища ще отнемат десетилетия, казва Богдан Милчев от Института за пътна безопасност. Експертът нарича пътя..

публикувано на 14.06.22 в 14:29

Траките и българското средновековие тема на национална ученическа конференция по история

За седми път Средното училище "П.Р. Славейков" в Кърджали е домакин на национална ученическа конференция по история. Тази година в нея участват 45 есета, доклади, видеоматериали и презентации на участници от 27 училища от общо 25 населени места в..

публикувано на 10.06.22 в 15:22

Ганка Симеонова: Две матури по математика са вход за университет, но са с различна сложност

Тръгваме по следите на един математически сюжет, за който ни разказва Ганка Симеонова, преподавател с 28 години стаж. Тя е учител по математика в гимназиалния курс на 73. Средно училище "Владислав Граматик" в София.  Две матури по математика за..

публикувано на 10.06.22 в 13:37