Петър Чухов: Здравословният нарцисизъм е абсолютно необходим не само за твореца

А сега искам да ви представя един писател, който отговаря на критериите за артист. Това е Петър Чухов, а творческите роли, с които се е нагърбил, не са никак малко . Петър Чухов пише разкази, хумористични редове, хайку, стихове , както и..

публикувано на 13.12.19 в 16:05

Себихан Мехмед: Мечтата ми за Крумовград е за малък, спретнат град, който да дава работа и надежда

Отмина един месец от петия мандат на кмета на община Крумовград Себихан Мехмед . Какви са проектите, продължаващи и тази година в общината, каква е мечтаната визия на общинския ръководител за града , както и каква е готовността да бъде..

публикувано на 13.12.19 в 12:27
Иван и Наско Къркеланови

"Пчеличка" ще изгради съвременна пералня за килими в Крумовград

Чичо и племеник Наско и Иван Къркеланови от фирма „Пчеличка 2015“ ООД са заложили на услугата автоматично пране на килими. Фондът за подкрепа и насърчаване на микро, малък и среден бизнес в община Крумовград е оценил качествата на техния бизнес план и..

публикувано на 12.12.19 в 11:54
Инж. Илия Гърков

Инж. Илия Гърков: Производството е основен показател за устойчивост

През юли 2019 година Фондът за подкрепа и насърчаване на микро, малък и среден бизнес, създаден в Крумовград, стартира своята дейност. Фондът разполага с 10 милиона щатски долара, от които 5 милиона се предоставят на предприемачите безвъзмездно от..

публикувано на 12.12.19 в 10:56
Красен Кискинов

Фондът за бизнес в Крумовград одобри проекти на 6 фирми

"Съдбата помага на смелите", с тези думи Красен Кискинов, председател на Управителния съвет на Фонда за малък и среден бизнес в Крумовград, пожела успех на шестте фирми, получили днес сертификати за своите одобрени проекти. Фондът разполага с 10 млн...

публикувано на 11.12.19 в 16:31

Дядо Коледа пристига с теснолинейката

Ако все още се чудите, къде може да срещнем дядо Коледа и дали се налага да го чакаме дълго , то това предложение е за вас. Дали белобрадият старец пътува с влак? В специален Коледен влак ще се превърне теснолинейката "Родопи" на 14 декември ...

публикувано на 10.12.19 в 13:51

Инициативата "Да работим заедно" помага да постигаш повече по-лесно

Златодобивната компания "Дънди Прешъс Металс" е известна с отношението си към иновациите, прилагани в производството. Инициативата "Да работим заедно" , базирана на теорията на системното лидерство, е друг вид иновативна форма. Тя изгражда екипен..

публикувано на 10.12.19 в 09:20

Мила Авренлиева: Да си вратар е голяма отговорност

Деветокласничката в Езикова гимназия "Христо Ботев" Мила Авренлиева е вратар в спортен клуб по водна топка "Арда" - Кърджали. През 2019 година тя застана на вратата и в националния отбор за девойки, като представи България на европейското първенство...

публикувано на 04.12.19 в 15:10

Радан Кънев: Българската индустрия трябва да се възползва, а не да пострада от новите екологични политики на Европа

Новата Европейска комисия, начело с председателя Урсула фон дер Лайен, започна мандата си на 1 декември. Като приоритет на Комисията Фон дер Лайен определи борбата с климатичните промени. В Мадрид се проведе 25-ата конференция по изменение на климата...

публикувано на 03.12.19 в 17:55

Янко Мандаджиев: През 2019 година каякарите на "Арда" са сред най-добрите в страната

През 2019 година Спортен клуб по кану каяк "Арда"-Кърджали отбеляза 45 години от създаването си. В момента треньор в клуба е Янко Мандаджиев и с него си припомняме успехите през този дълъг период, но се концентрираме върху постиженията на възпитаници..

публикувано на 03.12.19 в 12:48

Нешка Шопова: Иновативното обучение е успешна практика в СУ "П.Р.Славейков"

Учители от кърджалийското Средно училище "П.Р.Славейков" представят добри практики в партньорското училище "Димитър Благоев" в Стара Загора по програмата "Иновации в действие". Вече трета година кърджалийското школо е иновативно и негови преподаватели..

публикувано на 03.12.19 в 11:46

Сезгин Байрям: Гражданите на Ардино имат големи очаквания, трябва да работим здраво

Общинският съвет в Ардино проведе своята първа работна сесия. Каква е визията за развитие на общината и как смята да ръководи местния парламент, разговаряме с председателя Сезгин Байрям, който за трети мандат ръководи общинския съвет. Чуйте звуковия..

публикувано на 03.12.19 в 11:00
Дядо Коледа

Дядо Коледа и тази година тръгва по домовете в Кърджали

Почти е готов коледният афиш на дейностите, в които ще бъдат ангажирани възпитаниците на Общинския детски комплекс в Кърджали. В ход е ежегодната коледна работилница на децата от различни представителни форми . Автентична сурвачка,..

публикувано на 02.12.19 в 16:08

Акад. Сава Гроздев: Няма българин, получил еквивалент на Нобел в математиката

През почивните дни, под егидата на областния управител Никола Чанев се проведе 19-ият областен математически турнир . В него тази година участваха над 850 ученици не само от Кърджали, но и от София, Смолян, Стара Загора, Хасково и..

публикувано на 02.12.19 в 10:40
Ергюнал Сабри

Ергюнал Сабри: 2019 година беше успешна, станах европейски шампион за втори път

Най.успешният състезател на "Арда бокс" Ергюнал Сабри - Оги приключи спортно-състезателната 2019 година. Последният турнир за него завърши с нов успех. Той се завърна с купа и златен медал от Сърбия, където участва в Мемориалния турнир "Живорад Раджич..

публикувано на 28.11.19 в 17:51
Спортна зала

Спортисти спират тренировките, зала "Арпезос" в окаян вид

Ентусиазмът на спортистите в Кърджали напоследък е заменен от молебени за хубаво време. Днес мъжкият волейболен отбор на "Арда" приема "Монтана" в зала "Арпезос" Мачът ще се играе само ако не вали. Един евентуален дъжд ще наводни отново..

публикувано на 28.11.19 в 13:20

Районното мюфтийство в Кърджали се включи в кампанията "Седмица на сираците"

За седма поредна година Главно мюфтийство организира една хуманна акция за подпомагане на деца до 16 годишна възраст без баща. Кампанията "Седмица на сираците" се провежда във всички джамии в страната и ще продължи до 1 декември. Районният мюфтия на..

публикувано на 28.11.19 в 12:04

Родената в Кърджали Даниела Емандиева представя дебютната си книга

Тя е родена в Кърджали и е завършила Езикавата гимназия "Христо Ботев". Още като ученичка проявява артистични наклонности, от тогава е и страстта й към писането. Даниела Емандиева печели конкурса на фондация "Буквите" с дебютния си роман "Целуни ме,..

публикувано на 28.11.19 в 11:26
Радослав Милев

Радослав Милев: Заплатата на общинските съветници да се обвърже с тяхната заетост

Проектът за наредбата, по която ще работи новоизбраният общински съвет на Кърджали, е публикувана в официалния електронен сайт на общината. Очаква се специално избраната временна комисия да направи промени в досега действащата наредба, като се..

публикувано на 27.11.19 в 13:52
Боян Кехайов

Боян Кехайов: Подобряваме средата за живот в Неделино

Дъждът тези дни създаде проблеми в община Неделино , ангажирана бе техника за справяне с последствията, а в края на миналата седмица хора от краен квартал са били блокирани да стигнат до центъра. Наред с това обаче, тече и текущата работа..

публикувано на 26.11.19 в 16:59