Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пореден успех на младите ватерполисти от „Арда 2008“

С победи над отболите на „ЦДНА“ – София и „Тича“ – Варна завърши участие на детския отбор по водна топка на Спортен клуб „Арда 2008“ в турнира, проведен в Бургас. Той е част от държавния шампионат по водна топка, в него участваха отборите от група“С“, които трябваше да разпределят местата от 12 –то до 15 то в крайното класиране. Освен „Тича“ и „ЦДНА“ съперник на децата от Кърджали беше и отборът на „Нептун“ – Бургас.

В срещата си с „Нептун“ отборът на „Арда 2008“ отстъпи с 8 на 4 гола. Домакините поведоха още в началото с 4 гола преднина, след това мачът беше гол за гол, но в крайна сметка състезателите от Кърджали не успяха да стопят първоначалната преднина на съперниците си.

В мача срещу „Тича“ – варна отборът на „Арда 2008“ беше безапелационен. Още в първите минути състезателите от Кърджали поведоха с 5 гола и до края не дадоха никакъв шанс на съперника си да изравни играта. Срещата завърши с резултат 11 на 3 за „Арда“.

Много по-оспорвана беше срещата с „ЦДНА“ – София. „Арда“ отново поведе в началото с 3 на №, но съперниците от София  успяха да вземат инициативата и да върнат два гола. Последва изключителна битка но децата на „Арда“ издържаха на натиска на столичани. Срещата завърши с победа с резултат 3 на 2 за отбора на Кърджали. Регламентът на държавното първенство позволява при детските отбори да участват заедно момчета и момичета. За „Арда 2008“ се състезаваха 4 момичета. „Младите ни дами играха сърцато и до последните минути не се отказаха от тежката битка с другите отбори. На моменти тя бяха по-добри от момчетата на нашите съперници и допринесоха за победите на отбора“, коментира треньорът на „Арда“ Иван Кръстев. В турнира участва и Величко Карабоюков, треньор в клуба от Кърджали, но този път като рефер. Величко получи ранг съдия – републиканска категория и свири четири мача от турнира.

На  20-ти и 21 –ви май в Бургас девойките на „Арда 2008“ ще спорят за титлата на България. Отборът е в група “А“ и ще участва в разпределението на първите четири места в държавния шампионат.

 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Директорът на ОДМВР Кърджали e награден с почетно отличие за доблест и заслуга

Със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов директорът на ОДМВР – Кърджали старши комисар Щерьо Милчев е награден с почетно отличие за доблест и заслуга – трета степен.  Отличието е за безупречна служба, със заслуги, свързани с укрепването на правовата държава, защита на държавните интереси и с принос за институционалното развитие,..

публикувано на 01.07.24 в 12:01

По-високи цени на кафето и безалкохолните напитки в Гърция

Повишиха цените на кафето и безалкохолните напитки в Гърция от днес. Клиентите го пият накрак, за да платят по-евтино. "Горчиво кафе пият от днес клиентите на гръцките заведения", казаха собствениците им. Премахнат бе намаленият данък от 13% върху кафе и безалкохолни напитки. При 24% ДДС сме принудени да увеличим цената, коментират собствениците и..

публикувано на 01.07.24 в 11:24

Радослав Милев: ГЕРБ и ДПС смятат да управляват заедно

Няма нищо учудващо в смяната на областния управител на област Кърджали и назначението на Ресми Мурад за такъв, тъй като ГЕРБ и ДПС работят заедно от доста време. Двете партии се канят да управляват съвместно и България. Това мнение изрази в ефира на Радио Кърджали Радослав Милев от "Демократи за силна България". Радослав Милев: “Tе..

публикувано на 01.07.24 в 11:20

Интензивен трафик на "Маказа"

Към 9.50 часа опашката в посока Гърция на ГКПП "Маказа" е над 1.5 километра. В посока България движението е спокойно.

публикувано на 01.07.24 в 10:01

Росен Желязков е кандидатът на ГЕРБ-СДС за премиер

Президентът Румен Радев връчи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от най-голямата парламентарната група, тази на ГЕРБ-СДС - Росен Желязков. "Това е голяма отговорност и изпитание предвид силно фрагментирания парламент, както и въздържането на мнозинството български граждани да вземат..

публикувано на 01.07.24 в 09:54

От днес пенсиите се увеличават с 11 процента

От днес - 1-ви юли, пенсиите, отпуснати до края на миналата година, се увеличават с 11 процента. Това повишава  доходите на близо 2 милиона българи.  Минималната пенсия за стаж и възраст вече е 580,57 лева, а социалната за старост - 307,07 лева. По данни на Националният осигурителен институт, броят на възрастните с пенсии и добавки под линията на..

публикувано на 01.07.24 в 09:35

Художничка от Бурса рисува родния си ардински край

Вилдан Йозкан от Бурса, с корени от ардинското село Сухово обича да пресъздава в творбите си пейзажи и битови композиции чрез акварел. С особена дълбока почит тя изобразява спомени от родния си край и детството.   Вилдан с помощта на четката и боите този път е нарисувала родната къща на покойния Азис Рамадан от Сухово.  „Той беше много..

публикувано на 01.07.24 в 09:32