Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Финландия слуша Радио Кърджали

Ефирът на регионалната радиостанция на БНР - Радио Кърджали, достигна далечна Финландия. Затова съобщи Марко Браск от град Еспоо в писмо до редакцията на радиото. "Слушах Вашата програма на 1 септември сутринта и това действително е възможно, защото специални условия в йоносферата могат да разпространят УКВ сигнала на разстояние повече от 2 000 километра от предавателя", пише Марко Браск. Той изпрати и звуков файл със запис на част от програмата на Радио Кърджали, който доказва, че наистина ефирът се приема в скандинавската държава. Марко Браск е на 49 години, женен с две деца. В писмото си финландецът споделя, че програмата на Радио Кърджали му е харесала и друг път с удоволствие ще слуша регионалната радиостанция. Според него, Радиото вече е спечелило нови приятели в страната на Дядо Коледа.

Вижте още

От началото на март НАП предоставя онлайн достъп до предварително попълнените данъчни декларации

В началото на март в портала за електронни услуги на НАП ще са достъпни предварително попълнените декларации за облагане на доходите на физически лица. Това съобщи за Радио Кърджали директорът на офиса на НАП-Кърджали: "Потребителите, които имат персонален идентификационен код или електронен подпис, ще могат да се възползват от предварително..

публикувано на 28.02.21 в 17:23

Без инциденти протича изборният ден в Поточарка, Крумовградско

Изборният ден в крумовградското село Поточарка протича нормално, няма струпване на избиратели, противоепидемичните мерки се спазват, съгласно указанията на ЦИК. Това съобщи за Радио Кърджали председателят на ОИК-Крумовград Таня Кафадарова.  На 28 февруари жителите на село Поточарка в община Крумовград избират кмет на кметство на частични местни..

публикувано на 28.02.21 в 16:30

Седем политически партии регистрираха досега листи с кандидат-депутати в РИК-Кърджали

Седем политически партии са регистрирали до 27 февруари в Районната избирателна комисия в Кърджали своите листи с кандидати за народни представители за парламентарните избори на 4 април. Това са Партия „Благоденствие-Обединение-Градивност“ с водач Антон Лашев, „Възраждане“ с водач Пламен Пасков, „Нация“ с Георги Вълев, "Общество за нова България" с..

публикувано на 28.02.21 в 13:51

Магистрати от Районен съд - Кърджали проведоха "час по право" с ученици от "Славейков"

За шеста поредна година Районен съд – Кърджали се включва в образователната инициатива на ВСС „Съдебната система – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“. Въпреки пандемията, предвидените срещи през месец февруари 2021 г. с ученици от 10 клас от Средно училище „Петко Рачов Славейков“ в Кърджали се реализираха. В два дни..

публикувано на 28.02.21 в 13:13

Само три нови случая на Ковид-19 в област Кърджали, 1079 са в страната

Само три случая на коронавирус са регистрирани в област Кърджали през изминалите 24 часа, сочат данните на Единния информационен портал, изнесени в полунощ. В съседните области - в Смолян има 14 новозаразени, в Хасково са 25 души. 1079 е общият брой на новите случаи в страната.  Положителни са 12,7 на сто от направените общо 8476 теста.  Най-много са..

публикувано на 28.02.21 в 11:59

След 36 години започва ремонт на пътя Джебе - Рогозче

Два ключове пътни участъка в област Кърджали ще бъдат ремонтирани.  Единият е 15-километров път от разклона за Джебел до с. Рогозче, който ще бъде реновиран след 36 години чакане. Проектът е на стойност 2,5 млн лева. Очаква се да бъде приключен до края на годината. Строително-монтажните работи включват профилиране на банкетите, цялостно преасфалтиране и..

публикувано на 28.02.21 в 11:56

Частични избори за кмет се провеждат в Поточарка, Крумовградско, и на още 11 места в страната

Жителите на село Поточарка в община Крумовград избират днес кмет на кметство на частични местни избори.  Двама са кандидатите за кметското място в Поточарка. Това са Мохамед Галиб Чолак, издигнат от Движение за Права и свободи, и Бойка Асенова Пересьова, издигната от ПП ГЕРБ За кмет на община в частичните местни избори гласуват и в Баните, Смолянско...

публикувано на 28.02.21 в 11:52