Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ватерполисти от Арда-Кърджали ще се борят за финал на Републиканско първенство

Снимка: ЕПА/БГНЕС



Ватерполистите на "Арда" Кърджали ще премерят сили за финал "Б" от Републиканското първенство по водна топка. Срещите ще се играят утре от 12 часа и в неделя на общинския плувен басейн в Кърджали. 4 са отборите, които ще се състезават за разпределението на местата от седмо до 11-то при юноши младша възраст. Иван Кръстев, старши треньор на Спортен клуб "Арда": "Ще участват отборите на Арда-Кърджали, ЦСКА-София, Левски-София, Ботев-Враца. Акваспорт-Варна по някаква причина се отказаха. Играем всеки срещу всеки. Всеки отбор играе по три мача. В тази възрастова група и спрямо тези отбори, сме напълно равностойни.  Чуйте подробности в прикачения файл. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Директорът на ОДМВР Кърджали e награден с почетно отличие за доблест и заслуга

Със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов директорът на ОДМВР – Кърджали старши комисар Щерьо Милчев е награден с почетно отличие за доблест и заслуга – трета степен.  Отличието е за безупречна служба, със заслуги, свързани с укрепването на правовата държава, защита на държавните интереси и с принос за институционалното развитие,..

публикувано на 01.07.24 в 12:01

По-високи цени на кафето и безалкохолните напитки в Гърция

Повишиха цените на кафето и безалкохолните напитки в Гърция от днес. Клиентите го пият накрак, за да платят по-евтино. "Горчиво кафе пият от днес клиентите на гръцките заведения", казаха собствениците им. Премахнат бе намаленият данък от 13% върху кафе и безалкохолни напитки. При 24% ДДС сме принудени да увеличим цената, коментират собствениците и..

публикувано на 01.07.24 в 11:24

Радослав Милев: ГЕРБ и ДПС смятат да управляват заедно

Няма нищо учудващо в смяната на областния управител на област Кърджали и назначението на Ресми Мурад за такъв, тъй като ГЕРБ и ДПС работят заедно от доста време. Двете партии се канят да управляват съвместно и България. Това мнение изрази в ефира на Радио Кърджали Радослав Милев от "Демократи за силна България". Радослав Милев: “Tе..

публикувано на 01.07.24 в 11:20

Интензивен трафик на "Маказа"

Към 9.50 часа опашката в посока Гърция на ГКПП "Маказа" е над 1.5 километра. В посока България движението е спокойно.

публикувано на 01.07.24 в 10:01

Росен Желязков е кандидатът на ГЕРБ-СДС за премиер

Президентът Румен Радев връчи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от най-голямата парламентарната група, тази на ГЕРБ-СДС - Росен Желязков. "Това е голяма отговорност и изпитание предвид силно фрагментирания парламент, както и въздържането на мнозинството български граждани да вземат..

публикувано на 01.07.24 в 09:54

От днес пенсиите се увеличават с 11 процента

От днес - 1-ви юли, пенсиите, отпуснати до края на миналата година, се увеличават с 11 процента. Това повишава  доходите на близо 2 милиона българи.  Минималната пенсия за стаж и възраст вече е 580,57 лева, а социалната за старост - 307,07 лева. По данни на Националният осигурителен институт, броят на възрастните с пенсии и добавки под линията на..

публикувано на 01.07.24 в 09:35

Художничка от Бурса рисува родния си ардински край

Вилдан Йозкан от Бурса, с корени от ардинското село Сухово обича да пресъздава в творбите си пейзажи и битови композиции чрез акварел. С особена дълбока почит тя изобразява спомени от родния си край и детството.   Вилдан с помощта на четката и боите този път е нарисувала родната къща на покойния Азис Рамадан от Сухово.  „Той беше много..

публикувано на 01.07.24 в 09:32