Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Момчилград няма да прехвърля язовири на държавата, засега



Община Момчилград все още не е взела решение дали да прехвърли собствеността на държавата на някои от язовирите, които стопанисва. Според зам-.кметът Мехмед Мехмед общината няма проблеми за сега в поддържането на язовирите и не възнамерява да ги прехвърля на държавата. Язовирите на територията на общината са 10 и се ползват основно за поливане и напояване. Чуйте повече от зам-.кмета Мехмед Мехмед. Мехмед Мехмед: "Засега нямаме нужда да прехвърляме собственост, в добро състояние са язовирите. Преливниците всяка година се ремонтират, поддържаме ги. Имаме някъде 10 язовири, те не са много големи, тип водоеми. Засега ги стопанисваме".

По думите му засега няма нужда от ремонт на съоръженията.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Военни от Смолян подмениха трибагреника в местността "Усойката"

Огромен трибагреник е спуснат за 6 май от Орлова скала в местността "Усойката" край Смолян. Това е традиция, която изпълняват за празника на армията военнослужещите от 101-ви Алпийски полк. Спуснатият национален флаг е с размери 20 на 10 метра. Всяка година военните алпийци го заменят с нов преди Гергьовден. По повод празника военнослужещите от полка..

публикувано на 06.05.24 в 08:56

Гергьовден е!

Българската православна църква почита днес свети Георги Победоносец. В народните обичаи този ден - Гергьовден, е празник, неразривно свързан  със земята, и се посвещава на земеделци и животновъди. Светецът е покровител на овчарите и стадата. Той олицетворява храбростта и затова Гергьовден е празник на Българската армия. Георги бил смел и доблестен мъж...

публикувано на 06.05.24 в 08:34

Започва Светлата седмица, прославяме апостолите и Богородица

На втория ден след Великден според православната традиция започва Светлата седмица, наречена така, защото Възкресението на Христос символизира просветлението. В следващите седем дни се прославят светите апостоли и Света Богородица. Светлата седмица завършва с Томина неделя, когато се почита паметта на Свети апостол Тома, наричан Неверни, защото не..

публикувано на 06.05.24 в 08:30

Отец Петър Гарена с проповед на турски и руски по Великден (видео)

На Великден пред централния храм „Св.Георги Победоносец“ в Кърджали енорийският свещеник Петър Гарена чете текстове от Евангелието на турски и руски. „Ние четем Евангелието на църковнослaвянски, на български и обезателно и на турски. Така сa четели в Екзархията, така се чете в "Св. Александър Невски". Ние не сме по-големи нито от папата, нито..

публикувано на 05.05.24 в 13:49

Ерол Мюмюн: Нека има мир, спокойствие и топлина за всеки дом

Кметът на община Кърджали Ерол Мюмюн и Общинският съвет поздравяват християните в общината с Възкресение Христово! На този светъл празник, приемете нашите най-искрени благопожелания за здраве, щастие и много късмет! Нека има мир, спокойствие и топлина за всеки дом! Нека този голям християнски празник да бъде едно светло и ново начало! ЧЕСТИТО..

публикувано на 05.05.24 в 12:49

Почетоха паметта на загиналите войници и офицери от 10-та родопска дивизия

Областният лидер на ГЕРБ в Кърджали уважиа традиционния събор в местността "Паметника" край Девесилите. Всяка година в навечерието на 9 май местните хора почитат паметта на загиналите войници и офицери от 10- та родопска дивизия в Отечествената война и честват Деня на Европа и победата над хитлерофашизма.  Политически лидери,  общинари, потомци на..

публикувано на 05.05.24 в 12:39

Предимно слънчево време на Великден

Минималните температури днес ще бъдат между 7° и 12°, а максималните - от 18° до 23°, в София - около 23°. Ще преобладава слънчево време. В сутрешните часове на места в равнините и низините бъде мъгливо. Следобед в планинските райони ще се развива купеста облачност, но само на изолирани места ще превали. Ще бъде почти тихо, в Източна България - със..

публикувано на 05.05.24 в 12:07